Partyflock
 
­ Nederland

Damon Wild hoofdact volgende Bodyworx

gepubliceerd door , op
Damon Wild hoofdact volgende Bodyworx
13 juni 2006
FeestBodyworx · Niteworks project tour
Datumzaterdag 8 juli 2006
LocatieAtlantis Site
Bodyworx is de nieuwe techno-avond van Atlantis in Alkmaar. Naast een Club house avond (Club Fresh) en een minimal/electro avond (Fingerlickin') werd het tijd dat Atlantis ook eens wat aandacht bestede aan techno. Alkmaar kent namelijk veel techno dj's en producers en liefhebbers. Er is dus duidelijk behoefte aan een leuk techno feest. Vandaar het initiatief van Atlantis om het feest Bodyworx te gaan organiseren.

Het concept bestaat uit een aantal locale dj's, een of twee gast dj's/acts, decoratie en een vj. De muziekstijl valt het beste te omschrijven als Detroit Techno. Het Alkmaarse publiek is al bekend met deze stijl vanwege de vele illegale feestjes die ook veel in Alkmaar werden gehouden en vanwege dj's als Koert Notario en Electronome die tot de dag van vandaag de Detroit sound uitdragen en ook beide uit Alkmaar komen.

Bodyworx geeft lokale dj's een podium om te draaien, maar haalt ook nationale en internationale dj's naar Alkmaar. Zo rockten Cupatec en Dave Ellesmere de vorige editie, maar ook lokale helden Michel, Pim Warnars en Koert Notario hebben op Bodyworx gedraaid.

Deze vierde editie van Bodyworx staat in het teken van de "Niteworks Project Tour". In samenwerking met Bodyworx Artist Management kreeg Atlantis de kans om een van de grondleggers van Acid en elektronische muziek naar Alkmaar te halen, namelijk Damon "Bang the Acid" Wild. Een primeur, want Damon heeft al een tijd niet meer in Nederland gedraaid.

Damon Wild, afkomstig uit de USA is eigenaar van het underground techno label Synewave en heeft eigen producties uitgebracht op o.a Music Man en Kanzleramt. Hij heeft vele hits op zijn naam staan en heeft meerdere malen de beroemde UK Top Ten veroverd met zijn producties. Echoplex, afkomstig uit Polen, is het brein achter het platenlabel Soleil Records en heeft samen met Damon Wild vijf platen uitgebracht op Synewave onder de naam Niteworks. Ook is Echoplex bezig met een aantal albums die later dit jaar zullen uitkomen en heeft een USA Project Tour (DJ+VJ) in de planning staan.

Samen toeren Echoplex en Damon Wild over de hele wereld om het geluid van Detroit techno te verspreiden en inspiratie op te doen voor nieuwe tracks. DJ Ken (Roxy, Deep Audio) verzorgd het eerste uur met heerlijk downtempo Detroit om lekker in de 'mood' te komen.

7 opmerkingen

Werkzaam bij {SHOWLIST organization 2748, 769}
Artiest {SHOWLIST artist 35299, 42175, 8280}
Wow!!! Damon Wild en Echoplex! Jammer dat ik dit niet ruim van te voren wist anders was het zeker een reis naar Alkmaar waard!!! :-/ :(
Idd, Too Late!
Ik heb helaas ook andere plannen anders was ik wel ff kijkje komen nemen :(
 
hahaaaaaa ik ga er wel heen!
we zullen zie... als het maar niet weer zo tyfus heet is...
klinkt erg goed!!! Beide labels komt lekkere diepe techno op uit...hopelijk wordt dat ook ten gehore gebracht ;p
 
Artiest {SHOWLIST artist 31794, 14106}
Uitspraak van Wicked Beats op vrijdag 7 juli 2006 om 11:25:
hopelijk wordt dat ook ten gehore gebracht


reken daar maar op :)