Partyflock
 

Don Diablo presents Sellout Sessions

gepubliceerd door , op
Don Diablo presents Sellout Sessions
3 november 2005
FeestSellout sessions 01 · Don Diablo release party
Datumvrijdag 11 november 2005
WinactieSellout sessions 01 actiegesloten
LocatiePanama Site
Don Diablo, die eerder dit jaar verkozen werd als ‘Meest Sexy DJ’ en onlangs als ‘Beste Electro / Punk Artiest’ genomineerd werd, organiseert vrijdag 11 november de officiële kick-off van zijn nieuwe concept ‘Sellout Sessions’ te Panama, Amsterdam. De lancering van dit nieuwe concept is onder andere een reactie is op de hokjesmentaliteit die de muziek industrie beheerst, maar vooral ook een initiatief om eens iets verfrissends op de markt te zetten. Te vaak wordt er gesteld dat verschillende muziekstijlen zogenaamd niet met elkaar zouden rijmen, laat staan dat de verschillede stijlen naast elkaar zouden kunnen staan. Mensen, die wel een uitstapje wagen naar een andere muziekstroming, krijgen vaak direct het stempel ‘sellout artist’ van andere artiesten en invloedrijke figuren binnen hun oorspronkelijke genre. Don Diablo is echter van mening dat heel veel verschillende stromingen zeker samen kunnen gaan; zolang het maar rockt en mensen prikkelt, maakt het niet uit of het electrohouse, punkfunk, popbreaks, rock of hiphop is. Sellout Sessions gaat uit van de veronderstelling dat er veel meer mensen op deze aardbol rondlopen, die veel verschillende muziekstromingen naast en door elkaar kunnen waarderen. Don Diablo en zijn medestanders zullen echter in eerste instantie gezien worden als ‘sellout artists’ binnen hun referentiekader, maar uiteindelijk zal de hele muziek industrie er aan moeten geloven: Sellout Sessions is het geluid / beeld van de toekomst, waarbij je continue het idee hebt dat je jezelf voortbeweegt door verschillende scènes van een spectaculair Hollywood film, die ondanks de enorme diversiteit van de scènes, toch een verpletterende indruk bij je achterlaat.

De lancering van het nieuwe concept Sellout Sessions op vrijdag 11 november in populaire uitgaanslocatie Panama te Amsterdam vormt tevens de release party van Don Diablo’s nieuwe single en explosieve videoclip, ‘Blow’, en het eerste deel uit zijn nieuwe compilatie CD serie, ‘Sellout Sessions’. Tijdens de release party zullen artiesten uit veel verschillende stromingen naast elkaar optreden en er een groot feest van maken. Naast een optreden van Don Diablo en The Beatkidz, zullen er legio coole gast optredens zijn van andere artiesten en bekende Nederlanders. Zo zullen onder andere The Partysquad, die eerder deze maand het voorprogramma in Ahoy Rotterdam verzorgden voor platina rap artiest ‘50 Cent’ en tevens hoog genoteerd staan in de Top 40 met hun laatste hit ‘Wat Wil Je Doen’, een gast optreden verzorgen. Daarnaast zijn ook Lange Frans & Baas B, die bekend zijn van hit singles als ‘Zinloos’ en ‘Moppie’ en die momenteel alle lijsten aanvoeren met hun meest recente hit ‘Het Land Van’, bevestigd. Bovendien heeft Don Diablo ook de immens populaire Rotterdamse DJ Benny Rodrigues uitgenodigd, die bekendheid verwierf als huis DJ van Now & Wow en vervolgens in de daaropvolgende jaren de podia van festivals en evenementen als Sensation, Dance Valley, Mysteryland, Paaspop, en Innercity veroverde. Laidback Luke, met wie Don Diablo korte tijd deel uitmaakte van ‘The Ultimate DJ Boyband’, zal ook acte de présence geven en zijn funky beats zullen de zaal flink doen schudden. Rockband 16 Down, die een exclusieve track voor Don Diablo’s nieuwe Sellout Sessions 01 CD hebben opgenomen en die momenteel hard werken aan hun nieuwe album ‘Flow’, zullen ook een kort, maar krachtig gast optreden verzorgen tijdens de release party. Last, but not least, zal ook Chew Fu Phat een zogenaamde ‘laptop symphony’ show verzorgen. Chew Fu Phat woont de ene helft van het jaar in Amsterdam en de andere helft in New York, waar hij productie en remix werk voor Amerikaanse hiphop grootheden als P. Diddy, Fabolous, Cocoa Bravaz, Heavy Hitters, en Doug E Fresh verzorgt.

Gedurende de eerste week van november komt Don Diablo’s nieuwe single ‘Blow’ uit, waarvoor The Beatkidz de raps hebben verzorgd. Op vertoon van deze ‘Don Diablo ft. The Beatkidz – Blow’ single krijgt men tevens gratis toegang tot de release party op 11 november in Panama te Amsterdam. Op de single staat ook de spectaculaire videoclip, waarvoor Don Diablo al het stuntwerk zelf op zich genomen heeft. Wil je Don Diablo zien die uit rijdende voortuigen springt, auto’s opblaast, en Japans spreekt, dan is dat nu reeds mogelijk. De spectaculaire videoclip van de single ‘Blow’ is namelijk nu reeds op te vragen bij The Box (Clipcode: 570). Productie collectief The Beatkidz, die verantwoordelijk zijn voor de teksten en raps van deze single, zijn onder andere bekend van twee dikke top tien hits, namelijk ‘Ik ben je zat – Ali B’ en ‘Moppie – Lange Frans & Baas B’. Daarnaast zijn The Beatkidz een gevestigde en gerespecteerde naam in de Nederlandse hiphop / urban scene en hebben ze reeds samengewerkt met Amerikaanse hiphop ‘heavyweights’ als D-12 en Coolio. Bovendien hebben The Beatkidz onlangs een ‘Dutch MOBO’ award gewonnen voor beste hiphop / urban producers 2005 en werken ze nu aan het album van urban artiest Brace, die momenteel een dikke top tien hit scoort. Begin december komt er ook nog een remix EP uit van de single ‘Blow’, waarvoor enkele gerenommeerde producers een remix hebben verzorgd. Alle ingrediënten zijn daar om van ‘Blow’ een grote hit te maken. Première van de single vond plaats tijdens een intermezzo van de Release Dance Awards, waar Don Diablo en The Beatkidz voor het eerst een live optreden verzorgden.

Medio november, ongeveer een week na de release party, komt het eerste deel van de nieuwe compilatie serie Sellout Sessions uit, hetgeen meteen een dubbel CD is. De soundtrack van de compilatie is een combinatie van electrohouse, punkfunk, popbreaks, rock en hiphop; kortom muziek met ballen en de sound van nu in de breedste zin van het woord, zoals die eigenlijk nog weinig te horen is op compilaties. Op deze nieuwe compilatie profileert Don Diablo zich met twee verschillende gezichten, namelijk door een meer dance georiënteerde CD met een meer pop / rock / hiphop georiënteerde CD te combineren. Beide CD’s zijn echter representatief voor de artiest Don Diablo en zijn Sellout Sessions. Op de compilatie staan tracks en mixen van o.a.: Armand van Helden, Moby, Coburn, Sharam Jey, Plump DJ's, Kraak & Smaak, The Bravery, Bodyrockers, Chikinki, Trentemoller, Bomb the Bass, Thomas Schumacher, The Killers, Hard-Fi en natuurlijk van Don Diablo zelf!

Meer informatie: www.dondiablo.com en www.selloutsessions.com

39 opmerkingen

Ben zeker van de partij! Beep tickets al binnen.
 
gvd tis idd een sellout.....

Ik heb niks tegen zn muziekstijl of tegen hem zelf.... tis alleen zo jammer dat een van de grootste harddance producers allertijden na zn carrieremove ineens met *kuch*artiesten*kuch* als Baas B en Partysquad op treedt, en nog wel op een feest wat hij zelf heeft georganiseerd :(
Veel respect voor Don Diablo! Vooral het niet in hokjes willen denken, en het allemaal wat breder zien! En nu maar kijken of er genoeg mensen zijn die er ook zo over denken! :)
:respect: 4 The Don!!

Zo mooi hoe om te zien hoeveel muziekstijlen die man al wel niet gedaan heeft!!:D
Van Hardcore tot Hip-Hop!!
Master of Eclectic Sounds!!:jaja:

Ga die CD Sellout Sessions zeker aanschaffen!!
Artiest {SHOWLIST artist 95822, 39766}
Laat hem maar lekker techno, metal en hiphop plaatjes door elkaar draaien. Al die Sinterklaas-rijm-rap hoeft van mij niet (n)
laatste aanpassing
shit dan ik niet kan! belooft een goed feestje te worden!
Don Diablo en hardcore? Dat moet dan wel heel lang geleden geweest zijn. Ik stalk de beste man nu al bijna drie jaar, maar moet de eerste hardcore plaat nog horen. Vreemd. Heb ik iets gemist?
 
Artiest Solar
Drentse Power 8) O:) :yes: :bounce: :woop: :cheer:
 
Artiest {SHOWLIST artist 2128, 4680, 8252, 34748}
Don Diablo en hardcore? Dat moet dan wel heel lang geleden geweest zijn. Ik stalk de beste man nu al bijna drie jaar, maar moet de eerste hardcore plaat nog horen. Vreemd. Heb ik iets gemist?


Dat was vroeger toen hij 15 was.. heeft hij een aantal knallers gemaakt.. maar goed dat is verleden tijd.. hij is nu de electro man ;-)!

Zeker dat we hier aanwezig zijn!
idd heel apart die don schipper eerst met hardcore en zelfse hardstyle bezig en daarna opgestapt na urban, electro proggesive enzo...das egt een hele andere kant

maar tog respect voor deze man helemaal is zijn eentje bereikt wat hij wilde en dat voor iemand die ergens in drente op een boederij woonde ;)
laatste aanpassing
 
Artiest Zyris
Hij is geboren in Coevorden geloof ik...

Don Pepijn Schipper heet hij! en zijn artiesten naam heeft ie te danken aan zijn begin tijd! Diablo is spaans (het heeft met house en de duivel te maken, oftewel computermuziek toen de tijd)!

:respect: voor deze man! echt waar hij is een van DE DJ's!!
Uitspraak van ferring op donderdag 3 november 2005 om 10:21:
Don Diablo en hardcore? Dat moet dan wel heel lang geleden geweest zijn. Ik stalk de beste man nu al bijna drie jaar, maar moet de eerste hardcore plaat nog horen. Vreemd. Heb ik iets gemist?


Zo lang loop je dus nog niet mee! :x

Maar goed, als je met dit soort mensen gaat samenwerken (ik bedoel die nederneppers), dan kan je met recht spreken van een sell out!
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 54136, 55331}
Uitspraak van verwijderd op donderdag 3 november 2005 om 12:37:
Hij is geboren in Coevorden geloof ik...


jup hij komt hier vandaan en heeft idd eerst HC gemaakt
Don draaide toen hij 15 was ongeveer alleen maar hardcore, en goeie harde ook.. Op zijn kamer ramde hij bijna de muren er bijna uit, we zaten beneden altijd te trillen op bank.. K was toen nog heel klein haha..

Don is the best...
See y@ soon..(K)
laatste aanpassing
 
Hij is geboren in Coevorden geloof ik...

Don Pepijn Schipper heet hij! en zijn artiesten naam heeft ie te danken aan zijn begin tijd! Diablo is spaans (het heeft met house en de duivel te maken, oftewel computermuziek toen de tijd)!

voor deze man! echt waar hij is een van DE DJ's!!


Ach Gerard, wat weet jij er nou van man! O:)
Wat een miereneukers hier. Zoveel grote namen van tegenwoordig zijn die vroeger hebben 'geoefend' met andere, vaak 'commerciële stijlen, om ervaring op te doen of meer en betere apparatuur te kunnen kopen.

Don Diablo is uniek en een visitekaartje uit Nederland voor de rest van de wereld. Don ga zo door, I'll keep watching you! (y)
Uitspraak van verwijderd op donderdag 3 november 2005 om 14:33:
Don Pepijn Schipper

Maar pepijn mag er tussen weg joh.. Zo heet hij niet!!!!

Don schipper is idd super uniek...(Y)
Cross-over is funky!

De meest onmogelijke dingen van die gast gehoord. Soms twijfel je gewoon echt of die het wel live in elkaar mixt. :)
laatste aanpassing
 
Live mixt die wel maar zijn platen zijn meestal eigen mashups ;-)
zijn laatste hit is chill

don diablo ft. the breakkids - blow ur mind
Uitspraak van QUID: PRO :QUO op donderdag 3 november 2005 om 13:21:
Zo lang loop je dus nog niet mee!

Klopt als een bus. Ik ben pas sinds een jaar of drie verliefd geworden op dance.
Artiest {SHOWLIST artist 5384, 32929}
:respect: maat !!


See ya snel :)

Check ook zijn nieuwe site www.dondiablo.com
Net twee week online
laatste aanpassing
Don Diablo is een held.
 
Ik ben er ook bij !!!

Yeah !!
Uitspraak van Mc Da Syndrome op donderdag 3 november 2005 om 18:02:
Check ook zijn nieuwe site www.dondiablo.com
Net twee week online

Mooie site hoor, ben jij zijn webdesigner of promoteam of zo?
Uitspraak van DrSander BDJT op donderdag 3 november 2005 om 10:04:
Don Diablo zijn Hardcore is


Don Diablo heeft een jaartje of 4-5 geleden idd vollop hardcore geproduceerd!
Vooral die FIX plaatjes waren (Y)
Uitspraak van Mc Da Syndrome op donderdag 3 november 2005 om 22:29:
Ik niet .. een vriend van me wel

Dan ben je in ieder geval een goede vriend dat je z'n werk zo promoot. Zit er toppie uit die website namelijk. Alleen met mijn ISDN lijntje laadt die pagina zo langzaam.
 
Artiest Da Droop
kep hier zelfs nog een flyer waar Speedraver staat!! en alleen de oudere mensen zullen dan weten wie dat is ;) (wouter bv)
ik ben er zeker ;)
laatste aanpassing
Uitspraak van ferring op donderdag 3 november 2005 om 10:21:
Don Diablo en hardcore? Dat moet dan wel heel lang geleden geweest zijn. Ik stalk de beste man nu al bijna drie jaar, maar moet de eerste hardcore plaat nog horen. Vreemd. Heb ik iets gemist?

:s dan loop je nog pas kort mee!! die hardcore plaatjes uit '98 waren (y)
Waaronder:
The Raven - Funked Out
TnT- Better than Better (Don Diablo remix)
Artiest {SHOWLIST artist 7549, 1496, 71943, 16591, 109}
Don heeft altijd zijn eigen pad gevolgt. Of het nu hardcore,harddance,techno,elektro of R&B is als hij het leuk vindt en er een uitdaging inziet dan doet hij het en altijd met succes.
Persoonlijk vindt ik het jammer dat niet veel meer producers zo denken of werken.
 
Artiest Fuser
don diablo is de man :) en ik ben er zeker bij met dit feestje!
laatste aanpassing
 
:LIEF: Don Diablo
Jep, ben ook van de partij... word zeker weer een goed avondje :D Eindelijk weer eens een klasse avond in ons amsterdam :P

Natuurlijk kom ik voor De Don, maar Laidbake Luke vind ik ook niet de minste!