Partyflock
 
­ Nederland

EarthDance - Het grootste simultane techno evenement

gepubliceerd door , op
EarthDance Amsterdam presenteert een muzikaal, visueel en theatraal programma met live optredens van internationaal gerenommeerde artiesten. Tijdens het hoogtepunt van de nacht wordt op alle EarthDance evenementen over de wereld de "Prayer for Peace" gelijktijdig ten gehore gebracht. De live uitzendingen op televisie en internet maken van dit audiovisuele multimedia spektakel het grootste simultane, gesynchroniseerde techno evenement met meer dan 150 participerende steden in meer dan 50 landen: We Dance for Peace!

Elk individueel EarthDance evenement steunt een eigen gekozen goed doel. Niet voor niets werd EarthDance door de internationale pers opgepikt als "Live Aid voor het nieuwe millennium", (ook wel: 'Dance Aid voor het nieuwe millennium' of 'Live Aid voor de dance'). In Amsterdam steunt de organisatie Tibet middels de Tibet Support Groep Nederland (TSG). De helft van de EarthDance donatie wordt besteed aan campagne-doeleinden, de andere helft aan hulp op lokatie in en rond Tibet. TSG heeft een stand op het evenement en vraagt de bezoeker om de petitie te tekenen waarin wordt gepleit voor de vrijlating van Panchen Lama, de jonge spirituele leider die tien jaar geleden door de Chinese overheid werd ontvoerd toen hij zes jaar was. De vrijwilligers van de Tibet Support Groep vertellen daar graag meer over.

Artiesten

De legendarische trance/techno/breakbeat live-formatie Eat Static uit Engeland voert de lange lijst van internationale topartiesten aan en leidt het evenement vanaf middernacht naar de "Prayer for Peace". Spirit Zone-oprichter en VooV-festival initiator DJ Antaro verrijkt het evenement dieper in de nacht. De Zweedse nu-skool trance pionier S-Range presenteert zijn aankomende derde album op de live-stage en van eigen bodem komt Mad Contrabender, de internationaal gewilde nieuwe trance sensatie uit het noorden van het land.

Ook op visueel gebied wordt haute cuisine voorgeschoteld. Dave Green van het video-collectief Inside-us-all verraste twee jaar geleden al met uitmuntende videokunsten die de goede naam van het gezelschap eer aan doet. Niet voor niets krijgt hij opdrachten van artiesten zoals Sasha voor onder meer het produceren van videoclips. Specialist en gast-VJ Max in the Mix uit de VS verzorgt dit jaar de live webcast van EarthDance Amsterdam.

De World Dance lounge van All is One en Spirit staat garant voor een exotische nacht met drumband Pang Ku Pang, Tibetaanse dans en verschillende residente DJ's. In de Dreamworks chill-out wordt er onder andere live ambient van Conch gepresenteerd en rondom de "Prayer for Peace" wordt een theatrale ceremonie opgevoerd door de Australische moderne circusartiesten Micha en Luminika. Dit alles wordt gecompleteerd met een spetterende lichtshow van Tomastic, Bas, Pandora Visuals en A&R. Kortom, een multidisciplinair programma vol technologische hoogstandjes, driedimensionale decors en muziek van allure tijdens EarthDance Amsterdam, het multimedia benefietfestival voor Tibet.

Voor een volledig programma, achtergrondinformatie en profielen van de artiesten kun je terecht op www.earthdance.nl

6 opmerkingen

iedereen hoort en ziet alles precieshetzelfde op hetzelfde moment dus?

Grtz J
Goed dat er zoveel aandacht is voor Tibet. laatst ook al dat Ticket for Tibet hier op Aquabest...mooi initiatief dit. Ben er helaas niet bij, zit al op een ander mooi inititiatief :P (Vrijheidsfestival in Eindhoven), maar enjoy voor iedereen die wel gaat. :)
 
goedzo laat de techno muziek de wereld maar redden hahahaha succes
 
Werkzaam bij Bleepbizz
S-Range & Antaro = vette shit!

Veel suc6! Had er graag bij willen zijn... maar helaas :(
(denkt terug aan Earthdance enkele jaartjes in Emmen :kwijl: )

Net Mad Contrabender gehoord.. klinkt ook goed.. damn, moet toch ff kijken of ik er bij kan zijn.. :/
laatste aanpassing
Mad Contrabender


:respect:
Supervet! Dat dit nog steeds bestaat!
5 jr. geleden ben ik nog bezig geweest een Earth Dance in het Beursgebouw Eindhoven te krijgen.

Heb video beelden ervan..en het is echt kippenvel moment als de Peace Prayer wordt gehouden....
CD is ook super!