Partyflock
 
­ Nederland

FriskyNight

gepubliceerd door , op
FriskyNight
11 mei 2005
FeestFriskyNight · Feelin' Friky
Datumzaterdag 14 mei 2005
LocatiePRE Café
Aanstaande zaterdag 14 mei zal voor de eerste maal in Nederland een feest gehouden onder de naam FriskyNight. De avond wordt georganiseerd door 2 DJ’s die beide reguliere dj’s zijn van Frisky Radio (http://www.friskyradio.com). De eerste editie zal een try out van het concept zijn en zal plaatsvinden in het Amsterdamse PRE Café. Omdat het een try out betreft zal de entree volledig gratis zijn.

Mixes van de DJ’s Yao en Bart Integro werden al geruime tijd uitgezonden door het hoog aangeschreven Frisky Radio. Ongeveer 2 maanden terug besloten beiden iets terug te doen voor het radiostation dat hen een internationaal podium en internationale aanhang gaf. De DJ’s besloten samen aan een concept te gaan schrijven, wat snel gebeurd was aangezien beide al eerder werkten aan een eigen concept. Een locatie voor het concept werd snel gevonden op het moment dat PRE Café de ruimte beschikbaar stelde.

Frisky Radio
De progressive house webradio is een aantal jaren terug ontstaan uit een simpele stream die opgezet was door een van de makers en bedenkers van het alom bekende programma shoutcast. Faisal Sultan, de oprichter zond via deze stream zijn favoriete live mixes van bekende en onbekende DJ’s uit. Op het moment dat er steeds meer reacties kwamen is de stream veranderd in een heuse webradio. In eerste instantie werden nog veel mixes uitgezonden van bekende en onbekende dj’s die Faisal Sultan zelf downloade van het internet, tegenwoordig ken het station een heuze programmering met een, steeds groeiend, aantal vaste shows. De tijd tussen de shows word opgevuld met veelal exclusieve mixes van onder meer Kasey Taylor, Jondi & Spesh en Cloe Harris, naast deze bekende namen bied Frisky Radio ook bedroom dj’s zendtijd. Ook de mixes die op 14 mei door de dj’s gedraaid worden zullen opgenomen worden en later uitgezonden wordn op Frisky radio

Yao
Yao is afkomstig uit Breda, geboren in 1979. Zijn eerste contact met housemuziek was de lokale radio piraat ‘Radio Atlantis’. Daar luisterde hij hele dagen naar, en werd betoverd door, o.a. ‘Go’ van Moby...De eigen inbreng bleef in eerste instantie beperkt tot het maken van mixtapes voor in de eigen walkman (cassettebandjestijdperk!) met daarop alle house die hij kon vinden of opnemen van de radio. Zijn eerste contact met draaitafels, jaren later, was de set van een goede vriend, waarop hij binnen enkele minuten zijn eerste volwaardige trainwreck produceerde, en binnen 20 minuten zijn eerste mix maakte. In 2001 kocht hij zijn eerste eigen set en ging aan de slag, wat tot op heden resulteerde in een eigen radioshow op MercurySessions/Eccentricbeats, en optredens op o.a. Start and Depart in Breda, en nu op FriskyNights in Amsterdam. In het begin van zijn dj carrière kocht Yao nog wel eens een trancey of clubby plaatje, maar al na enkele maanden ontdekte hij progressive house vanaf dat moment was hij verkocht. Sindsdien zijn de klanken die uit zijn boxen komen voornamelijk donkere en stevige progressive, soms met een tribal touch, met enige regelmaat eindigend in diepe techno.

Bart Integro
Bart Integro is het alter ego van Bart de Wit. Bart groeide op in Houten, net ten zuiden van Utrecht. Op vroege leeftijd was bart al in de weer met het knippen ban bandjes en zodoende maakte hij zijn eigen mixen van de popmuziek die hij hoorde op de radio. Via zijn neef ontdekte hij de electronische muziek, hij werd door zijn hem in contact gebracht met hardcore, Bart besloot echter gelijk dat die stijl niet voor hem weggelegd was. Na vele omzwervingen door diverse stijlen kwam Bart in 2002 voor het eers in aanraking met progressive house. De plaat JSJ – Ghost Of You (Renaissance Recordings). Opende een nieuwe muziekale wereld, een waarin hij zichzelf volledig kon verliezen. De maanden daarna veranderde zijn stijl van het vrolijke trance naar het donkere en diepe progressive. Sinds 2004 draait Bart naast progressive house ook house en tech-house. Inmiddels heeft Bart al heel wat optredens achter de rug en binnen het genre een eigen stijl weten te ontwikkelen. Op dit moment probeert hij zichzelf vooral toe te leggen op het produceren maar, zal hij ook het podium niet schuwen. Tevens zal Bart vanaf eind mei maandelijks zijn eigen radioshow presenteren op Frisky Radio.

Guest
Mogelijk zal er ook nog een mysterieuze gast DJ aantreden om een set neer te zetten die zijn weerga niet kent. Er is nog niet met zekerheid te zeggen of deze DJ, van wie de naam zeer bekend is in de Amsterdamse undergroundscène, aanwezig zal zijn. Er is maar een manier om dat uit te vinden en dat is langskomen op zaterdag 14 mei.

6 opmerkingen



Hierbij Wil ik de gebroeders Leeman van feliciteren met het behalen van hun 21ste verjaardag!!!




En maak er een mooie dag van!

Bartje ouwe lul :D
Remco mafkees! Gezellig een biertje komen happen?
Het is echt een te druk weekeind. Wil eigelijk wel naar 4 feestjes tegelijk zaterdag.