Partyflock
 
­ Nederland

Technova Queensday edition

gepubliceerd door , op
Technova Queensday edition
16 april 2005
Technova Queensday is terug. En wel met een dikke oranje rand eromheen, want organisatie DTF Productions strijkt op Koninginnedag neer in www.club-ik.nl aan de Grote Markt in Almere. De festiviteiten beginnen om 21.00 uur op een open stage met Sven Hesterman waarna Technova,2005 om 23.00 uur in de club van start gaat met Angela Brown en Greg Martini. Bart Skils, Abel Ramos (sp) en Stephan de Wit & Vincent de Wit maken het feestje compleet technowaardig.

De naam Technova Queensday kennen we nog van de festivaleditie die vorig jaar op 11 september het levenslicht zag. Op het festival werd de veelkleurige technoscene van dat moment breed uitgemeten. Op twee verschillende podia waren artiesten te beluisteren als Todd Bodine (Tresor-crew), British Murder Boys, maar ook Nederlandse namen als Greg Martini en Floornoiz. Nu is Technova Queensday terug met een clubeditie. De line-up is zoals je van Technova mag verwachten is zeer technowaardig. Het credo luidt dan ook wederom ‘Keep The Techno Tronic’.

DTF Productions, de organisatie achter Technova Queensday, heeft naast het festival het tweemaandelijks houseconcept Default gelanceerd in een nieuwe club aan de Grote Markt in Almere. Deze nieuwe locatie draagt de naam Ik. Jurgen Huwae, DTF Productions: ,,Met een capaciteit van circa 450 mensen leent Club ik zich uitstekend voor Technova Queensday. We willen met dit feest overigens een gebaar maken naar de vele vrijwilligers die ons tijdens Technova Queensday een helpende hand hebben toegestoken. Natuurlijk is naast deze hechte techno-groep van ongeveer 75 vrienden, iedereen meer dan welkom.’’

DTF Productions brengt zelfs een bijzondere naam uit eigen stal die je niet vaak in Nederland hebt gehoord. De Spaanse dj Abel Ramos heeft in zijn lange carrière een indrukwekkende palmares opgebouwd en werd in 2004 nog in zijn moederland door het publiek tot ‘beste dj van het jaar’ verkozen. Zijn naam is in de trance- en progressive-scene wereldwijd bekend, maar wat slechts weinigen weten is dat hij in zijn huis in Madrid een indrukwekkende collectie technoplaten bijhoudt. 30 april wordt Technova Queensday aan zijn conduitestaat toegevoegd en dat is jouw kans om hem te checken.

De avond wordt ingeluid door Greg Martini. Sinds zijn vorige optreden op Technova is er veel veranderd voor de sympathieke techno-dj uit Haarlem. Zo staat er samen met dj Steve Kenzo een productie op stapel, is hij aangesloten bij het UDC-boekingskantoor en draait hij dit jaar op de grotere festivals zoals Impulz en Dance Valley. Het zijn allemaal verdiensten van zijn brede muzieksmaak die steeds resulteren in interessante technosets. Greg is trouwens net als Stephan en Vincent de Wit een bekend gezicht op de Rotterdamse Reactor feesten. Wij kennen Stephan de Wit echter nog van een legendarisch optreden tijdens een illegaal feest van Flatliners op de Rozengracht in Amsterdam. Maar dat is lang, lang geleden. Samen met zijn broer Vincent de Wit hebben ze in de tussenliggende jaren zo’n beetje overal in technoland gedraaid. Van Awakenings tot Reactor en van Dial T for Techno tot Underground Beats.

Naast Greg Martini was ook Bart Skils vorig jaar op het Technova Festival aanwezig. De man organiseert sinds 2001 zijn eigen feesten en wordt inmiddels in een adem genoemd met drukbezochte concepten als Voltt en Traffic. Daarnaast hebben de echte technokenners al zijn producties in huis die onder de naam Pure Plastic in nauwe samenwerking met dj Jerome worden gecreëerd.

Technova dienstregeling

Outdoor:
21.00 uur - Sven Hesterman en Abel Ramos

Indoor Angela Brown
23.00 uur - Greg Martini
01.00 uur - Bart Skils
02.30 uur - Abel Ramos
04.30 uur - Stephan de Wit & Vincent de Wit

Meer informatie? www.dtf-productions.com/technova

14 opmerkingen

 
wauw
 
abel ramos technoset? vet...
geweldig!
Tering! :(
Kan helaas niet rijden op koninginnedag, klotezooi!
Artiest {SHOWLIST artist 12757, 34038}
Nice:)

Technova festival beviel echt zwaar goed:)
Werkzaam bij Storm
Artiest Kevv
was wel rustig :(
zou technova nog terug komen dit jaar??
Re: TechnoBluffy

Niet als festival deze zomer. 2006... :)
Waarom hebben jullie niet zo'n goede line-up als eerst geregeld? Dit is echt 3 keer bagger gewoon, sjees.
 
een clubfeestje met een festival vergelijken lijkt me een beetje krom jUr vertel eens welke djs van de lineup je niet aan staan

'sjees'
chupa chupa viva popozudaaaa
ik ken de dj`s verder niet maar ga wel ff kijken wat het is :jaja:

moet toch iets doen he 30 april :P