Partyflock
 

Ook festivalprijzen flink hoger: 'Het wordt kiezen'

gepubliceerd door , op
Ook festivalprijzen flink hoger: 'Het wordt kiezen'
18 augustus 2022
"We mogen eindelijk weer los!" Menig concert- en festivalbezoeker heeft die zin dit jaar uitgesproken, of zelfs uitgebruld met een brede lach op het gezicht. De eerste stappen op de maagdelijk groene weide of dat eerste pilsje in een (harde) plastic beker staan garant voor kippenvel. Ook komend weekend gaat er ongetwijfeld weer een rilling door het lijf van de bezoekers van Lowlands in Biddinghuizen.

Maar blijft zo'n ervaring nog wel haalbaar voor een breed publiek? Het leven is dit jaar immers veel duurder geworden. Mensen merken dat niet alleen in de supermarkt en aan de pomp, maar ook in de digitale wachtrij voor concert- of festivaltickets of bij het kopen van consumptiebonnen.

Keuzes maken wordt dus waarschijnlijk de realiteit, denkt ook De Wilde van Greenhouse Talent. "Mensen willen toch een goede vakantie of gaan naar hun favoriete festival of kopen een kaartje voor hun favoriete band. Maar ze gaan waarschijnlijk niet alle drie meer doen."

"Het wordt kiezen tussen een citytrip naar Londen of Parijs en Lowlands met glamping", zegt Van Eerdenburg. "Dan is dat laatste misschien nog wel meer waard", knipoogt hij.

Bron: NOS