Partyflock
 
­

Ultiem festivalgevoel bij Hoessenbosch

gepubliceerd door , op
De gaafste artiesten, overal lichtjes, een gezellig publiek op een sprookjesachtige locatie. Dé ingrediënten voor het ultieme festivalgevoel. Nog in extase van het succes van vorig jaar, staat de vierde editie van het Hoessenbosch Festival alweer in de steigers. Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus verwelkomt het sfeervolle Berghemse bos wederom 6000 bezoekers.

De mix tussen livemuziek, Nederlandstalig, hardstyle en een hoop lol staat als een huis. "Het Brabantse publiek houdt van deze stijlen, het liefst door elkaar", vertellen twee van de zeven organisatoren Cor Strijbosch en Dennis van Rooij. "Onze bezoekers beginnen vaak met een rondje verkennen, blijven hangen bij bekenden of lekker vertrouwd bij het hoofdpodium om vervolgens de wat kleinere hoeken en pleinen op te zoeken. Het is de kunst om de festivalgangers op al die plekken te verrassen." Om die reden heeft de organisatie wat nieuws voor ons in petto naast de hoofdacts Corona's, George Baker, Daredevils, Django Wagner, King of Bingo, Mental Theo en – hou je vast dames – Dave Roelvink.

Nieuw! Skihut, tributes en STUK
"Skihut is altijd al een populair thema geweest waar onze gasten het heel goed op doen. Nu gaan we een stapje verder en zetten we een echte Schirmbar neer. Je weet wel, zo'n paraplubar die je ook in Oostenrijk ziet bij de piste. Supergezellig, want ik heb 'm natuurlijk al even getest", lacht Cor. "En dan de bands niet te vergeten", breekt Janneke Hoefnagels de twee heren in. Deze eveneens in Berghem wonende dame is sinds vorig jaar verantwoordelijk voor de marketing en weet precies wat en wanneer er op het festival te doen is. "Tributes zijn het helemaal. Zeker bij mensen van boven de 30, ons publiek. De Tribute Top 2000 speelt alle klassiekers. En ben je fan van André Hazes en Queen. Geluk! Van allebei kun je een te gekke show zien", vertelt ze enthousiast. "Ik weet trouwens zeker dat de Booming Piano's veel publiek gaat trekken. Deze rasechte muzikanten spelen namelijk ook nummers op verzoek. Die interactie met het publiek geeft altijd een gezellige sfeer. Beide avonden sluiten we met de dj's van STUK, bekend van de YouTube hit StukTV. Het wordt heel vet!"

Ze zijn er weer!
"Geliefde artiesten en podia koesteren we", drukt Strijbosch ons op het hart. "Vaste bezoekers missen die als we die niet voor ze regelen. De Party Lol Tent Parasol bijvoorbeeld. De kleinste tent waar allerlei gekkigheid in gebeurt, maar ook lokale Nederlandstalige zangers optreden zoals Brian en Randy Voet. "De Silent Disco behoort tot de toppers. Vorig jaar verdubbelden we al en dit keer kunnen er 250 mensen stilletjes genieten. Maasland FM is wederom van de partij met een eigen openlucht studio. Een hele fijne tegenhanger, even wat rustiger. Zelf vind ik het heel tof dat carnavalsgroep de Kwèkers de eyecatchers boven een paar podia hebben gemaakt. Persoonlijk ben ik daar heel trots op, omdat juist die elementen het festival compleet maken."

Kindermiddag op zaterdag 31 augustus
Iets wat begon als een intiem, kleinschalig feestje voor de allerkleinsten is in vier jaar uitgegroeid tot een op zichzelf staand evenement. "Steeds meer kinderen brachten op zaterdagmiddag een bezoek aan Hoessenbosch. Dat gaf ons energie en vooral inspiratie voor de organisatie van de volgende editie. En zo werd het steeds een stukje groter. "Vanwege de verwachte drukte openen we een uur eerder dan de jaren ervoor – om 11.00 uur – met een knallend optreden van Drumband Berghem. Direct daarna komt Dolfje Weerwolfje, met dank aan de Bibliotheek in Berghem. Ook een aanrader!" Tot 17.00 uur valt er in iedere hoek, op elk plein en zelfs nog een extra stuk bos wel wat te beleven. Dansen, schminken, knutselen, dieren kijken, muziek maken én live entertainment van allerlei dans- en toneelgroepen. Met een echte roofvogelshow als hoogtepunt. "We houden ervan als het gezellig druk is in het bos", aldus de organisatie. "Maar moeten er tegelijk voor zorgen dat het ook leuk blijft. We hebben dus een maximum aantal bezoekers. Koop daarom je kaartje van tevoren online. Het is niet alleen goedkoper dan aan de deur, maar je bent ook verzekerd van toegang en deelname. Doe je dat niet, dan ben je natuurlijk welkom, maar kunnen we niet garanderen dat je naar binnen kunt en mee kunt doen aan de activiteiten. Kom bovendien op de fiets of lopend zodat je lekker snel het terrein op kan. We hebben er zin in!"

Koop je tickets online
De vierde editie van het Hoessenbosch Festival vindt plaats op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus in de bossen van Berghem. Kijk voor alles wat je wilt weten en kaarten in de voorverkoop op hoessenboschfestival.­nl.