Partyflock
 
­ Nederland

SFX haalt Beatport definitief uit de verkoop

gepubliceerd door , op
SFX haalt Beatport definitief uit de verkoop
22 juli 2016
OrganisatiesBeatport Site
SFX
In april werd Beatport door SFX in de etalage gezet, in juli werd aangekondigd dat de muziekwinkel niet meer in de verkoop stond. Onduidelijk was echter wat SFX dan wel van plan was met de veelbesproken dochteronderneming. Inmiddels weten we meer. Beatport zal niet van de hand worden gedaan. Het volgende statement werd naar buiten gebracht:

'Onze hernieuwde focus op de Beatport Store die wij eerder aankondigde, is goed ontvangen en blijkt succesvol. De Wijzigingen die we doorgevoerd hebben, blijken een sterke basis voor Beatport en heeft de winstgevendheid drastisch verbeterd.
Als gevolg van deze verbetering heeft SFX bepaald dat het behoud van Beatport in het beste belang van het bedrijf is en de procedure tot verkoop is ingetrokken. We kijken uit naar het einde van de Chapter 11 procedure dat in de komende paar maanden bereikt zal worden. We verwachten een sterk en levendig Beatport'.

Over sterk, levendig en het einde van de faillissementsprocedure gesproken: uit het verplichte maandelijkse rapport dat SFX moet uitbrengen blijkt mei een goede maand te zijn geweest voor het noodlijdende bedrijf. Het eindigde die maand met $5.5 miljoen dan het de maand begon. Het grootste deel hiervan kwam dankzij Beatport (+ $ 2.3 miljoen), SFX Entertainment (+ $ 3.9 miljoen) en Flavorus (+ $ 1,7 miljoen). De meeste andere divisies waaronder SFX Marketing en Spring Awakening noteerden verliezen. Lees hier het gehele rapport (pdf).

1 opmerking