Partyflock
 
­ Nederland

UK veiligheidschef: Muziekliefhebbers kunnen volgend slachtoffer terrorisme zijn

gepubliceerd door , op
UK veiligheidschef: Muziekliefhebbers kunnen volgend slachtoffer terrorisme zijn
21 april 2016
Muziekliefhebbers en nachtclubgangers zouden wel goed het doelwit van de volgende grote terroristische aanslag in Groot-Brittannië kunnen zijn, zo waarschuwt een topofficier terrorismebestrijding aan de vooravond van het drukke festivalseizoen.

Leidinggevenden in de muziekindustrie werden naast Premier League bazen uitgenodigd voor een anti-terrorisme briefing in het Wembley stadion om de waarschuwing van Neil Basu, plaatsvervangend adjunct-commissaris van de Metropolitan politie, die belast is met de beschermende veiligheid van het land, te horen.

Vele stadions hebben al strenge veiligheidsmaatregelen getroffen om bezoekers te beschermen tegen het risico van terreuraanslagen. Maar, zegt Basu in een interview met de Sunday Times, er is bezorgdheid over de risico's voor de 'nighttime economie'. 'Ik zou willen dat de eigenaren en event managers dezelfde soort veiligheidsmaatregelen nemen.'

Glastonbury, 's werelds grootste muziekfestival, zal naar verwachting ongeveer 135.000 mensen trekken volgende maand en daarnaast zijn er vele evenementen in parken en op velden in de gehele UK. Maar na de aanslagen in Parijs in november vorig jaar, waar de terroristen feestvierders op straat en in een concertzaal aanvielen en probeerden het Stade de France te bombarderen, waarschuwt Basu dat drukke evenementen een prioriteit voor de politie zijn. 'Deze terroristen vinden het prima om op burgers te richten met het bijbehorende maximale schrikeffect,' zegt hij. 'Overvolle plaatsen waren altijd een zorg voor ons als politie, maar nu staat ze bovenaan het prioriteitenlijstje.' Stadions en muziekevenementen zijn bijzonder kwetsbaar vanwege de hoge concentraties mensen, maar muziekfestivals zijn bijzonder moeilijk te controleren en beveiligen vanwege hun grotere omvang, zei Basu.

Bron

Poll, geopend op dinsdag 31 mei 2016, looptijd van 2903.0 dag.
Iedereen · Mannen · Vrouwen

Ben jij bang voor een terroristische aanslag tijdens festivals?

7165%
Nee
3633%
Ja! Maar ik laat me niet weerhouden van feestbezoek
22%
Anders....
11%
Ja! Ik bezoek hierdoor alleen nog kleinere events

2 opmerkingen

Nee, maar bezoek toch alleen maar kleine feestjes.