Partyflock
 
­ Nederland

Tiësto krijgt Edison Oeuvreprijs

gepubliceerd door , op
Tiësto krijgt Edison Oeuvreprijs
3 maart 2016
ArtiestTiësto Site
Tiësto heeft dit jaar de Edison Pop Oeuvreprijs gewonnen. De dj is de eerste danceact die de prijs krijgt uitgereikt. Hij krijgt de prijs voor zijn 'buitengewone verdiensten' voor de Nederlandse muziek.

De 47-jarige Tiësto is volgens de jury bepalend geweest voor de positionering van de dj in de muziekindustrie. "Zijn carrière heeft de status van de dj wereldwijd voorgoed veranderd. Niet eerder kreeg een dj zo'n popsterrenstatus. Niet alleen zijn muziek, maar ook het feit dat hij als eerste Nederlandse dj werd uitgeroepen tot populairste van de wereld - drie keer op rij - heeft daar aan bijgedragen", aldus de jury over de Bredanaar.

In het rapport wordt Tiësto ook een voorbeeld genoemd voor de nieuwe generatie jonge producers. "Daarmee is hij van grote betekenis voor de dancemuziek."

Grammy
Tiësto scoorde aan het begin van deze eeuw zijn eerste hits met Flight 643 en Lethal Industry. In 2003 werd Traffic zijn eerste nummer-1-hit. Tussen 2002 en 2004 werd hij drie keer verkozen tot beste dj van de wereld. Inmiddels heeft Tiësto meer dan zeventig internationale awards gewonnen, waaronder een Grammy.

De oeuvreprijs wordt donderdagavond in RTL Late Night uitgereikt. De overige winnaars van de Edisons worden tijdens een awardshow op 21 maart bekendgemaakt.
Bron

3 opmerkingen

Hahahaha voordat hij bekent was.was paul elstak darkraver en . Veel hardcore dj.al in heel europa bezig ..en bekent..
Tiesto is de laatste jaren totaal niet meer mijn ding, maar hij heeft echt wel wat betekend voor de scene. Net zoals Stutterheim ook al jaren niet meer mijn type persoon is met zijn zweverige wereldredderij, ook hij heeft iets neergezet waar wij nu nog steeds de vruchten van plukken.

Uitspraak van eddy terror op vrijdag 4 maart 2016 om 08:46:
Hahahaha voordat hij bekent was.was paul elstak darkraver en . Veel hardcore dj.al in heel europa bezig ..en bekent..


Hoe groot zijn die gasten wereldwijd? Hoeveel andere artiesten hebben zij ontdekt, begeleid, groot gemaakt? Een fractie van Tiesto. En daarmee zeg ik niet dat ze niets voorstellen. Uiteraard wel, maar bekijk ook eens het grote plaatje. Beetje buiten je eigen harde hokje gluren :yes:
hij heeft het verdiend alleen hij had nooit moeten stoppen met in search of sunrise serie