Partyflock
 
­ Nederland

Platte Zaal voorlopig dicht

anoniem gepubliceerd op
Platte Zaal voorlopig dicht
11 maart 2004
Maastrichts jongste evenementenzaal Platte Zaol aan de Griend is voorlopig dicht. Huurder Heineken heeft dinsdag met toestemming van de rechter per onmiddellijk gebroken met exploitant R. Vrijhoeven, die volgens een woordvoerder van de brouwerij een 'aanzienlijke huurachterstand' heeft opgebouwd. Vrijhoeven bevestigt die lezing.

Door het vertrek van de exploitant moeten diverse voorstellingen en feesten nu uitwijken naar alternatieve locaties. Heineken legt de schuld daarvan bij Vrijhoeven die 'de agenda en andere spullen die niet van hem zijn heeft meegenomen'. Daardoor weet Heineken niet wie het moet benaderen om te overleggen over de ontstane situatie. De brouwerij zegt bereid te zijn te helpen bij het zoeken naar oplossingen voor geboekte concerten en partijen. 'Wij wilden alles gewoon door laten gaan, maar de exploitant frustreert dat, onder meer door de agenda niet ter beschikking te stellen.'

Vrijhoeven weerspreekt dat. Hij zegt alle boekingsgegevens te hebben willen overdragen, maar door een hectische situatie dinsdag kwam het er niet van. De ex-exploitant maakt ook geen geheim van zijn huurachterstand bij Heineken: 200.000 euro. Veel geld, erkent hij, maar de brouwerij zette hem nooit onder druk om versneld af te lossen. Volgens Vrijhoeven had hij de laatste maanden juist 54.000 euro extra afbetaald. Hij verwacht dat Heineken hem persoonlijk failliet zal laten verklaren en dat staat haaks op zijn eergevoel. Vrijhoeven opteerde voor een afspraak over schuldsanering, zodat hij zelf voor de aflossing had kunnen werken, maar 'ze wilden gewoon van me af''. Hij ontkent ook dat hij spullen heeft meegenomen die niet van hem zijn. Het betreft door hem aangeschafte goederen waarover hij betalingsregelingen trof met de leveranciers. Heineken staat daar volgens hem buiten.

De Heineken-zegsman spreekt van 'een vervelend verhaal'. De brouwerij, die de Platte Zaol huurt van de gemeente Maastricht, had al een tijdje problemen met exploitant Vrijhoeven, 'specifiek over het uitblijven van de afgesproken huursom die hij maandelijks zou overmaken. Het bedrag bleef maar oplopen, waardoor Heineken zich genoodzaakt zag naar de rechter te stappen. Die deed deze week uitspraak. De brouwerij mag op zoek naar een nieuwe uitbater, maar ze verwacht die niet van de ene op de andere dag te kunnen presenteren. Dat dezaal deze maand nog heropent, wordt door de woordvoerder van Heineken 'te optimistisch' genoemd. Dat betekent onder meer dat een cabaretvoorstelling van studentenvereniging MSV Tragos, een salsa-avond, de European HardcoreParty, examens van de Universiteit Maastricht en een personeelsfeest van Rijkswaterstaat niet kunnen doorgaan of moeten verhuizen naar een andere zaal.

De in 1998 geopende Platte Zaol, die aan de Griend kon worden neergezet met gemeenschapsgeld en een forse gift van het Preuvenemint, heeft nooit beantwoord aan het doel waarvoor zij werd gebouwd. Het zou een accommodatie moeten worden voor Maastrichtse verenigingen en lokale cultuur. Niet lang na de opening barstte de kritiek los op de belabberde akoestiek, waardoor het Maastrichtse poppodium Basement 5 vertrok. Ook carnavalsvereniging De Tempeleers hield het snel voor gezien vanwege te hoge kosten.

165 opmerkingen

Gelukkig, wel maar hopen dat ook de feesten blijven komen!
 
LIMBURG,
er zullen zeker limburgers zijn die andere misschien met een mes bedreigen. dt wil niet zeggen dat alle limburgers zo zijn.
 
gninini
Werkzaam bij JP dance events
Artiest {SHOWLIST artist 40343, 66932}
Traxx 15 maart 2004 17:27
Voor een afspiegeling van het gemiddelde PF-publiek lees bovenstaande.

inderdaad zeg :z

wat is iedereen weer lekker triest aant generaliseren en niet onderbouwde opmerkingen aan het maken. :frusty:
LIMBURG is vet :yes: :P :bounce:

en plattuh zoal moet opuh verdommuh :[ :frusty:

dussuh...zo is het...hehe:D

:bier:
das echt zwaar KUT ja was massa's vet geluid daar
bas je bent volgens mij zelf zon kansloos figuur dus hou je bek nou mar
bass houd je nek gewoon dicht!!! knar een end op en ga met je dikke teen spelen

hopelijk dat uhm niet wat heeft zitten lullen dan dat er een uitbater is en er een valse hoop gegeven word :(
positief blijven denken dus :D
Geweldig dat aggressieve sfeertje op PF, altijd leuk...

Maar als er dus een mes naar die Bas is getrokken, dan is het z'n eigen schuld??

Met mensen die zulke dingen alleen al durven te denken, gaat Nederland naar de klote :kots:

Ik zat te kijken naar de party-pics van die gozer, tja echt iemand van wie je aggressie verwacht hoor...Als hij een uitspraak doet, en vervolgens keuren alle LIMBURGERS het goed dat hij bedreigd werd, tja, dan snap ik hem wel...
laatste aanpassing
Hehe...eindelijk iemand die het snapt :respect:

Bas loopt altijd met een dikke smile op zun gezicht op feesten...straalt idd echt veel agressie uit... ;p
 
platte zaal is gewoon un klote lokatie?????
 
echt wel mega kloten dat de platte zaal dicht gaat we zullen ut daar missen
als ik het goed gehoord heb, heeft ijskonijn gelijk en gaat ie binnenkort weer open. En dat is goed nieuws, want het is en blijft een van de betere locaties in Limburg.
echt wel klotú da de plattuh dicht is hopuh dat die snel weer open gaat vond ut altijd gezellig da op de UITSMIJTERS na dan.
 
Raving nightmare will always be in my mind Fuck die gast die nie kon betalen wat is dit nou voor onzin, platte zoal was egt vet man shiiiiiit zeg.
 
Bas: je moet niet zo ouwehoeren... omdat je misschien een paar limburgerss nie moet zijn ze niet allemaal zo... misschien ligt 't wel aan jezelf... ooit aan gedacht??
Als hij een uitspraak doet, en vervolgens keuren alle LIMBURGERS het goed dat hij bedreigd werd, tja, dan snap ik hem wel...laatste

Er heeft niemand iets goedgekeurd over dat mes trekken.
Maar dat wil niet zeggen dat iedere limburger een mes op zak heeft.

Maar bas zijn opmerkingen over limburgers zijn ronduit triest. Ik heb nog nooit problemen gehad met Limburgers kon ik dat maar van iedereen in Nederland zeggen.
Als er in limburg een feest is voelen we ons niet verheven boven andere delen van Nederland (zie a nightmare at rotterdam)
Artiest Digital
Bas: Dat van die bedreiging is natuurlijk kut voor je, maar om meteen zo'n ongenuanceerde uitspraak te doen gaat mij iets te ver.

Over de platte: heb toch wel genoeg in me eentje gesponserd daar om het de komende 4 jaar te laten draaien schehe ;)
't Is jammer, is net zoals anderen ook in van mijn thuishavens.
Maaaaaaaaaar...
't Komt goed...:)
laatste aanpassing
 
ja dt is nog eens klote kunnen we niet meer van roermond naar heibloem toe lopen 4 en een half uur en hele maal de weg kwijt he cox
maar ja
(Y)
't Komt goed... :)

en zo is het maar net frank !!! majah wie zijn alle limburgers..??!!
 
das mooi kut! :(
is zeker een goeie locatie...
en lekker geluidje! :P
Er heeft niemand iets goedgekeurd over dat mes trekken.

Limburgers doen niet zomaar iemand met een mes bedreigen, dus BAS eigen schuld dikke bult

Neuh ;)
 
genaaid, goeie lokatie,goed geluidje,maar oberhause is net zover voor mij,dussssss....geluid daar is niet te evenaren 8)
Eef, je snapt toch wel dat we het trekken an een mes verre van goedkeuren?

Gaat ons alleen om die "domme" uitspraak.

Als ik zeg: "Ik ben in elkaar gemept door Marokkanen, dus alle Marokannen zijn kut en kunnen beter wegblijven"...is het racistisch, maar over Limburgers mag het wel gezegd worden...:vaag:
laatste aanpassing
Ik zeg ook niet dat ik het daar mee eens ben... ;)
Maar vind het ook rare uitspraken als eigen schuld dikke bult en kom maar dan gaan we vechten enzo :vaag:

Bas is iig geen ruziezoeker...is wel zwaar pissed over dat messentrekken iig...en dat begrijp ik... :)
 
eerst de peppermill en nu platte zoal :'(:'(
Wie zegt trouwens dat het een limburger was die een mes heeft getrokken ?????
langzaam word alles naar de klote geholpen in limburg :S waar gaat het heen??? moeten we dadelijk voor uit te gaan naar brabant :S

en zoals "bunde terror a.k.a prelepsis" al zegt wie zegt dat het een limburger was???? vooroordelen noemen ze zoiets!!!