Partyflock
 
­ Nederland

Kraftwerk met 3D show naar Evoluon in Eindhoven

gepubliceerd door , op
De Duitse elektropioniers van Kraftwerk komen op 17 en 18 oktober naar Eindhoven voor een bijzondere 3D-show die ze eerder al gaven in New York (Museum of Modern Art) en Londen (Tate). De shows vinden plaats in het kader van de Dutch Design Week, en zijn in samenwerking met de Effenaar en 3voor12.

In totaal zullen slechts een kleine 800 kaarten per show beschikbaar zijn. De kaarten gaan zaterdag 20 juli 2013 om 10.00 uur in de verkoop en kosten 56 euro. Op 'uitdrukkelijk verzoek' van Kraftwerk worden kaartjes op naam verkocht, om zwarte handel tegen te gaan. Het is alweer acht jaar geleden dat Kraftwerk in Nederland optrad.

Evoluon
De twee exclusieve shows vinden plaats in het iconische Evoluon, dat in 1966 ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Philips door de elektronicagigant aan de stad Eindhoven werd geschonken. Een bijzonder ufo-vormig ontwerp architecten Louis Kalff en Leo de Bever.

Het gebouw deed lange tijd dienst als educatief museum. Na het faillissement was het onder andere een congrescentrum. Sinds 2012 wil Philips het weer exploiteren als tentoonstellingsruimte voor techniek en innovatie.

De heren van Kraftwerk worden gezien als de uitvinders van de elektronische popmuziek en passen daarmee goed in de historie van industrieel Eindhoven, waar onder andere het cassettebandje en de compact disc werden uitgevonden. Het legendarisch album Autobahn van Kraftwerk verscheen in 1974 op het platenlabel van Philips. De locatie werd uitgezocht door Kraftwerk's Ralf Hütter.

Bron: Volkskrant

12 opmerkingen

koel.. unieke kans om ze eens live te zien!
Zag het al voorbij komen op 3 voor 12. Dat wordt tickets scoren :D
Ja idd. en wat voor een unieke lokatie :D
Wat een prijs €56,-..... (N)
Uitspraak van vlerk op maandag 15 juli 2013 om 11:57:
Wat een prijs €56,-.....


Al zou ik 100,- moeten betalen, dan ging ik nog! Ik heb ze begin dit jaar met de 3D show in hun eigen stad Dusseldorf gezien, echt te gek!



We hebben het hier wel over Kraftwerk, 56,- vind ik echt een nette prijs! Zo vaak treden ze niet meer op en het is 8 jaar geleden dat ze voor het laatst in NL stonden!
Maar als je 56,- te veel vind dan moet je lekker niet gaan ;)

Ik kan er helaas niet bij zijn deze keer vanwege de ADE, maar als je de kans hebt en je kunt kaarten krijgen, zeker doen! :)
Uitspraak van vlerk op maandag 15 juli 2013 om 11:57:
Wat een prijs €56,-.....


meen je dit? je bent niet wijs. heb ze al 1x gezien in duitsland erg vet
 
kaarten alleen tegen betaling met creditcard...
UNIEK, Space/3dbrilletje op en Genieten maar (h)

* Vind persoonlijk 56 pleuro's ook wel wat aan de hoge kant
Dus ik weet Niet of dat ik dat wel ga doen
laatste aanpassing
Gelukkig al eens mogen aanschouwen op ILT, vond persoonlijk 1x ook genoeg.
niet eens dicht in de buurt van het kopen van kaarten gekomen........server plat en toen uitverkocht...bagger...zag trouwens wel dat het maar een korte voorstelling is, ze geven er twee per avond...56 euri voor max 3 uur......doen ze goed die krasse knarren.
Helaas ook hier geen geluk :(