Partyflock
 
­ Nederland

FreaX
Astrofonik 10 years tour

gepubliceerd door , op
FreaX
27 februari 2013
FeestFreaX · 10 Years Astrofonik
Datumzaterdag 1 juni 2013
LocatieTivoli de Helling
Na weer een tijdje stil te zijn geweest, keren de mannen van X-Beats op zaterdag 1 juni weer terug in Tivoli de Helling met een nieuwe editie FreaX. Dit zal de tiende editie worden in een Frans jasje, vandaar dat er iets speciaals gedaan moest worden. Laat nou net het muzieklabel Astrofonik tien jaar bestaan dit jaar! En als er één label is wat je aan FreaX zou kunnen koppelen, is het wel Astrofonik. Zoals de meeste liefhebbers weten zet FreaX zich al jaren in om tribecore een plek te geven in Nederland. Nu het grootste tribecore label ter wereld 10 jaar bestaat, is het tijd voor officiële Astrofonik label nights. Naast vele label nights in landen als Frankrijk, België, Italië, Spanje, Engeland en Tsjechië, zijn de mannen achter FreaX trots om te zeggen dat zij de Nederlandse editie mogen organiseren.

Astrofonik 10 years tour
Het veelzijdige Astrofonik is in 2003 opgericht door NeuroKontrol en Wakefields en is na 10 jaar muziek uitgebracht te hebben toch wel de grootste speler op het gebied van hardtek en tribecore geworden. Een mooi gegeven is dat Astrofonik zich inzet voor het behoud van vinyl door binnen deze genres zo goed als alle releases op vinyl uit te brengen. Naast eerdergenoemde genres zijn ook andere genres als dubstep, dnb, electro, techno en nog vele andere terug te vinden tussen een van de 41 sublabels die Astrofonik rijk is.

Vanzelfsprekend wordt op FreaX gefocust op tekno, tribecore en frenchcore en zijn maar liefst 5 namen van Astrofonik uitgenodigd om de boel in Utrecht op stelten te komen zetten:

Mutante Canada
Meest opvallende naam in de line-up is toch wel Mutante, aangezien deze baas in Canada woont en dus niet zomaar te boeken valt. Met een typisch eigen geluid heeft Mutante veel frenchcore tracks geproduceerd, waaronder op Astrofonik. Deze creatieveling achter de draaitafels zal aan het eind van de avond met een DJ set van hoog niveau iedereen wegblazen.

NeuroKontrol Frankrijk
Hier dus de grote baas en oprichter van het Astrofonik label. Heeft al een aantal keer in Nederland opgetreden en is in staat om zeer verschillende en gevarieerde sets te spelen. Heeft enorm veel muziek uitgebracht, daarnaast ook nog eens in veel verschillende genres als frenchcore, tribecore, hardtek, raggatek, hardcore, electro, drum n bass, dubstep en noem het maar op!

Strez Frankrijk
Met zijn unieke, vrolijke sound kan Strez prima in het straatje van grootheden Floxytek en BillX geplaatst worden. Vorige editie FreaX was zijn eerste optreden in Nederland en na veel enthousiaste reacties kon de organisatie het niet laten deze Fransman direct weer uit te nodigen. Met zijn energieke en hypnotiserende muziek is hij een perfecte aanvulling op de rest deze avond.

Nixt Frankrijk
Ook voor deze bijzondere editie FreaX heeft de organisatie een plekje vrij gemaakt voor een Franse artiest die nog nooit eerder in Nederland heeft opgetreden. Deze keer de beurt aan Nixt om zich te bewijzen aan het Nederlandse publiek. Hij heeft naast Astrofonik veel geproduceerd op het Diable au Corps label van Nout. Verwacht een energieke Hardfloor/tribecore set met veel kicks en weinig breaks.

Key_RaDaR Italië
Deze Italiaan heeft al eerder op FreaX gestaan en zal ook deze keer weer een ingewikkelde tekno live-act laten horen. Hij is een muziekfanaat eerste klas en is hier in Nederland afgestudeerd als Audio Engineer op de hoog aangeschreven SAE in Rotterdam. Deze opgestoken kennis valt goed terug te horen in zijn muziek, waarvan een aantal tracks op Astrofonik en Tactical Synopsis uitgebracht zijn.

Otalgicum
Resident DJ Otalgicum is de enige naam in de line-up die geen muziek heeft uitgebracht op Astrofonik. Wat hij wél heeft is een grote bak met enorm dikke platen! Zoals altijd zal hij zich qua platenkeuze aanpassen aan wat er om hem heen geprogrammeerd staat. Deze editie zal een hardtek set in het straatje van pioniers als Sparks, Labo 14, TLB en Zone 33 niet misstaan.

Complete line-up
Mutante Canada
Live: NeuroKontrol Frankrijk
Live: Strez Frankrijk
Live: Nixt Frankrijk
Live: Key_RaDaR Italië
Otalgicum
Visuals by VJ Psitekk

Soundcloud
Op de Soundcloud-account van X-Beats kun je setjes luisteren van voorgaande edities FreaX. Houd soundcloud.com/x-beats ook in de gaten voor setjes van de komende edities.



Kaartverkoop
Kaarten zijn €15,- in de voorverkoop en aan de deur. Ze zijn te koop via www.tivoli.nl of bij de locatie zelf. Zoals bij elke editie kiest X-Beats er bewust voor om minder kaarten te verkopen dan mogelijk is, om de bezoekers extra ruimte te geven om los te gaan.

See you at FreaX, you freaks!

9 opmerkingen

Nondeju wát een line-up _o_
 
lekkah! :kwijl:
Denk dat ik nu toch maar een keer ga :d
Vet hoor (y)