Partyflock
 
­ Nederland

Click me
It's on, like Donkey Kong

gepubliceerd door , op
Click Me
19 november 2012
Op 8 december 2012 organiseren Click en Stichting Monkey Business (Save Me) voor de tweede keer het benefietevenement Click Me in de WesterUnie. Dit jaar met het thema: Donkey Kong. Alle opbrengsten van deze avond worden gebruikt voor de bescherming van de met uitsterven bedreigde orang-oetan en zijn leefomgeving.

In 2011 sloegen stichting Monkey Business en Click de handen ineen om een nieuw concept, Click Me, neer te zetten. De muzikale kwaliteiten van Click en de creatieve invulling van Save Me, in combinatie met het goede doel, bleken een succesformule. Volle zalen, een steengoede line-up, een uitzinnig publiek en een hele mooie opbrengst voor Stichting Monkey Business was het resultaat. Daarom wordt deze succes fomule in 2012 herhaald, met als toepasselijk thema: Donkey Kong.

De twee zalen (WesterUnie & WesterLiefde) worden omgetoverd tot Donkey Kong zaal en Princess Peach zaal, met respectievelijk alleen maar mannelijke en vrouwelijke dj's. De aankleding van de zalen zal geheel in lijn met het thema zijn. Bezoekers kunnen op de oldschool Nintendo NES het spel Donkey Kong 1 spelen dat geprojecteerd wordt in de zaal. Voor de deelnemers zijn prijzen beschikbaar gesteld, onder andere de NES, het Donkey Kong 1 spel en kaarten voor de volgende editie van Click. De hele avond zal gehost worden door Gamekings presentator Richard 'Skate' Simon in de Princess Peach zaal en model en dierenrechten beschermer Ancilla Tilia in de Donkey Kong zaal.

Click
Click is het succes concept van Exprezz. Na vele edities in de WesterUnie en Woodstock 69 weten de echte muziekliefhebbers deze populaire techno events graag te bezoeken. Exprezz draagt de orang-oetan een warm hart toe, daarom organiseren ze samen met Monkey Business op zaterdag 10 december het benefietevenement Click Me om geld in te zamelen voor de bescherming van deze dieren.

Ook de makers van het populaire MTV programma Gamekings willlen zich inzetten voor de orang-oetans. Daarom zal presentator Richard 'Skate' Simon als dj en host optreden tijdens deze avond en zal de rest van de crew verslag doen van het evenement voor de kersteditie van Gamekings.

Monkey Business
Stichting Monkey Business beschermt de orang-oetan en zijn leefgebied, de tropische regenwouden van Borneo en Sumatra. Door houtkap, de aanleg van plantages en illegale dierhandel wordt deze mensaap met ernstig uitsterven bedreigd; in de afgelopen 60 jaar is het aantal orang-oetans met meer dan 50% gedaald. Samen met Ambassadeurs Nicolette Kluijver, Egbert-Jan Weeber en DJ Terry Toner en vele betrokken vrijwilligers en partners haalt de stichting geld op voor lokale projecten en vraagt aandacht voor het verdwijnen van het regenwoud en zijn bewoners.

Sinds 2003 organiseert Stichting Monkey Business benefietevenementen om geld op te halen voor de lokale projecten op Borneo en Sumatra. Doordat iedereen, van artiesten, locatie, beveiliging en techniek, vrijwillig meewerkt aan de evenementen, is het mogelijk deze tegen een nul/ minimaal budget neer te zetten en zoveel mogelijk van de opbrengsten te doneren aan de projecten.

Tickets koop je bij koop tickets

2 opmerkingen

Goede zaak,
hoop dat het een succes word.
Artiest {SHOWLIST artist 169295, 55694, 50902, 511}
Grappige poster