Partyflock
 

Kort nieuws van de KNIP-dienst

gepubliceerd door , op
Kort nieuws van de KNIP-dienst
28 maart 2012
· Inhoud



· Trimbos beantwoordt jouw vraag!

Vraag:
Ik ben benieuwd naar de combinatie spacecake + mdma. Ik hoor goede verhalen, maar hoe werkt deze combi van upper & downer ? wiet zorgt voor vreetkick, m voor vreetstop, wiet zorgt voor verlaging lichaamstemperatuur, m voor verhoogd, etc. Bij wiet is het ook zo dat je een droge mond krijgt, maar bij xtc ook. Hoe zit dat met dehydratie? Naast het effect ben ik ook benieuwd naar neurologische bescherming. Bij matig gebruik schijnt thc een antioxidant te zijn die de blood/brain barrier in tegenstelling tot vele andere antioxidanten wèl kan doordringen en daarmee tegen oxidatie door mdma kan beschermen. Daarnaast beschermt het ook tegen hyperthermie door MDMA. Hoe zit dit volgens jullie?

Antwoord:
Flipke beantwoordde deze vraag als volgt:
Uit een onderzoek bij ratten is gebleken dat bij gelijktijdige consumptie van THC (en andere receptor agonisten), er een gedeeltelijke bescherming tegen MDMA serotonine vermindering optreed. Dit betekent dat veel mensen die tijdens hun MDMA gebruik de nodige blowtjes roken, waarschijnlijk minder last hebben van de bij- en nawerkingen van MDMA dan andere die dit niet doen.

Het effect komt grotendeels doordat cannabis de oververhitting die bij MDMA gebruik ontstaat voorkomt. De neurotoxiciteit en schadelijkheid is in meerdere onderzoeken in verband getrokken met de oververhitting die ontstaat bij MDMA gebruik. Daarnaast heeft THC ook een effect op de MDMA hyperactiviteit, deze vermindert THC juist. Hier kan natuurlijk een verband worden getrokken na die oververhitting.


De studie waar Flipke naar verwijst is van 2010. Uit eerder onderzoek van Dumont uit 2009, pagina 145-146 waar gewerkt werd met mensen bleek iets anders:

In het onderzoek staat dat het niet klopt dat THC de stijging van de lichaamstemperatuur tegen kan gaan: het zorgt ervoor dat het stijgen van de lichaamstemperatuur door MDMA later begint, maar de stijging houdt met een combi van MDMA en THC langer aan. Lees verder...

Lees meer over het Trimbos-instituut op Partyflock.
Alle eerder beantwoorde vragen bekijken? Dat kan hier!
Heb jij vragen over alcohol en drugs die je graag beantwoord ziet door het Trimbos-instituut? Stel deze in het vragentopic!


· Filmpje



Dat is pas strijken!
· Ten seconds of sound

Drie mensen hadden het bij het juiste eind om exact 1900: PSY - Gangam style
Gelukkig zijn computers en databases bijzonder rechtlijnig en weten we dat JSKI als eerste zijn antwoord verzond. Hem voegen we toe aan de lijst met winnaars!

Luister aandachtig naar het nieuwe fragment van tien seconden en post de titel en artiest in de comments om kans te maken de winnaar van de week of het hele jaar te worden!



Aan het eind van het jaar wint de persoon met de meeste goed geraden nummers een dikke prijs: 200 credits waarmee je maar liefst 100 nummers kunt downloaden! Die prijs wordt beschikbaar gesteld door:



· Oeps

Tjoeketjoeke, oeps! oeps!



· Foto van de week

We konden deze week niet zo goed kiezen :$
Ons lid hartje ging (sneller) kloppen bij deze foto van Danny-D gemaakt op Pussy lounge:



Maar deze foto van Stijn tijdens Thunderdome in Zwitserland is toch ook wel een vermelding waard:



· In de spotlight

Nick en waarom heb je deze nickname?
Kitch Pick :woop:. Haha, dit omdat we altijd woorden verdraaien in onze vriendengroep en van "Pitch Kicks" houden. Vandaar de naam Kitch Pick :P

Echte naam:
Jeroen

Leeftijd
19, over anderhalve week 20 :cheer:

Woonplaats
Steyl, gemeente Venlo

Relatie
Ja

Dark of Light?
Dark

Wat doe je voor werk naast het flocken?
Ik studeer Facilitaire Dienstverlening op het ROC in Nijmegen

Hoe heb je Partyflock ontdekt?
Via een vriend, hij zei dat het een fijne site was om een goed overzicht van al je feesten te kunnen zien

Wat gebruik je het meest op Partyflock?
Het opzoeken van feesten en festivals

Waar stoor je het meest aan op Partyflock?
Nergens aan. Het is niet te ingewikkeld en alles is erg duidelijk en overzichtelijk

Wat zou jij doen als je één dag de baas van Partyflock was?
Dan zou ik het Partyflock logo linksboven in de hoek veranderen in mijn gezicht :lol:

Wat is je meest geweldige feest ooit en waarom?
Decibel Outdoor Festival 2011. Dit was mijn eerste grote festival en al mijn favoriete artiesten moesten hier optreden, we zijn er met een grote groep vrienden met de bus heen gegaan. Het weer was heerlijk, en de muziek was goed. Alles was optimaal verzorgd. Heb het hier het best naar m'n zin gehad. Naast festivals wil ik graag zeggen dat de XXlerators in de Matrixx altijd op en top zijn (Y)

Stel je zou werken in de dancewereld, wat zou je dan zijn?
Eventmanager, zou me een mooi beroep lijken, wel stressvol maar je komt overal ter wereld

Wie is in jou ogen de bekendste "flocker"?
De bekenste flocker, hmm dat moet dan toch wel SQooby-Doo zijn ;P

Wat is je favoriete muziekstijl en hoe is dat zo gekomen?
Mijn favoriete muziekstijl is zeker hardstyle. Dit is laterna ook zeker een beetje opgeschroefd naar de rauwere kant. Op lekkere raw hardstyle beats kan ik me het meest vermaken

Heb je ooit een strafpunt gehad en zoja, waarvoor?
Nee, die heb ik gelukkig nog nooit gehad

Wat zou je graag anders zien op flock?
Dat er wat meer mensen op Partyflock zaten, en zelf zagen wat voor een handige en leuke site is!

Heb je ooit iets gewonnen met een actie op Partyflock?
Ja een oranje "Partyflock-wuppie" hij staat nog steeds op m'n kamer haha

Wat is de verste afstand die je ooit heb moeten rijden voor een feest?
Ik dénk naar Rotterdam de Maassilo, dit was 177km

Schuw of fotogeil?
Na een paar biertjes zeker die laatste

Ben je donateur en waarom (niet)?
Ik ben geen donateur omdat ik mijn geld hard nodig heb voor mijn studie, rijbewijs etc.

Wanneer ben je voor het laatst naar de kapper geweest?
Vorige week vrijdag

Als je zelf een vraag een deze lijst toe mag voegen voor anderen, welke zou dat zijn?
Wat vinden jullie het belangrijkste op een feest? Denk aan; muziek, artiesten, sfeer, eet- en drankkraampjes enz enz.

Wat voor cijfer zou jij Partyflock geven?
Een dikke 10+

Lang leve de Tros! Aan welke 3 personen wil je de groetjes doen?

HDhessel
[V.D.K] PN073
[V.D.K] SQooby-Doo

We bedanken Kitch Pick :woop: voor de antwoorden! Wil jij ook een keer in de Spotlight? Stuur ons een berichtje!
· Recensies

Distant Fragment - Passage To Wonders · De Griekse dj en producer Distant Fragment presenteert zijn debuutalbum op Black Hole Recordings. Tijdens deze muzikale reis combineert hij rustgevende geluiden met warme beats.


Flume - Flume · Slechts 20 jaar oud is Harley Streten, beter bekend als Flume. Zijn unieke samensmelting van pop, house, hiphop, dubstep en ambient wint in Australië al flink aan populariteit. Op dit debuutalbum laat de jongeman horen dat hij muzikaal al zeer volwassen is.


Boys Noize - Out Of The Black · De Duitse herrieschopper Boys Noize presenteert eindelijk zijn nieuwe artiestenalbum; 'Out Of The Black'. Na 'Oi Oi Oi' uit 2007 en 'Power' uit 2009 zijn de verwachting hooggespannen voor deze derde langspeler van onze oosterbuur.


Sharam – Night & Day · De naam Sharam doet bij sommigen geen belletje rinkelen, maar dat is geen schande. Toch is het wel één van de meest begaafde dj's/producers die op deze planeet rondwandelt. Hij presenteert ons nu zijn nieuwe compilatie genaamd 'Night & Day.'


· Goed fout (y)

Je auto wassen met maar één bak water? Het kan!


· De ontdek je plekje quiz

De winnaar van vorig jaar, hurricane bass, is met een inhaalslag bezig....hij gaf als eerste het juiste antwoord: de Zaak.
De opgave van deze week:



Klik hier voor de lijst der winnaars van de eeuwige roem!

41 foto's, 15 unieke winnaars.
De flocker met de meeste roem: V0NK met 21 goede antwoorden!
Denk jij dat je beter bent dan V0NK, zorg dan dat je snel antwoord geeft!

· Fotografen

Altijd leuk om een herinnering aan een feestje over te houden, toch? En zo'n pixelig, donker kiekje met je mobieltje genomen is ook niet alles. Daarom zijn onze fotografen elke week op de meest uiteenlopende feesten te vinden. Deze kom je één van hen tegen op:

donderdag 15 november 2012:Reveal
vrijdag 16 november 2012:Bam Party
zaterdag 17 november 2012:Pump up the 90's
Ravezone
Slaves to the Rave
Zak Invites


· Viral

Bij Saturday Night Live hebben ze al zin in Moederdag:



· Mop van de week


Vorige week vrijdagavond stapte ik rond twaalf uur samen met mijn vriendin in bed. We praatten wat en ik zocht na lange tijd weer eens lichamelijk contact. Ze knuffelde wat, maakte me warm, maar hield me vervolgens tegen. "Nee schat, ik heb even geen zin" zei ze. "Ik zou zo graag willen dat je me alleen maar een tijdje vasthoudt." "Wat?" reageerde ik verbaasd en ontstemd. "Waarom nou wéér niet?" Ze zei: "Jij als man begrijpt de emotionele behoeften van een vrouw als ik niet. Kan je niet gewoon van me houden voor wie ik ben en niet voor wat ik doe in bed?" Realiserend dat er die avond niks zou gebeuren, draaide ik me om en viel in slaap.

De volgende dag nam ik haar mee naar het winkelcentrum. We lunchten uitgebreid, en we doorliepen tot in den treure De Bijenkorf. Ze paste ontelbaar veel kleren, maar ze had moeite met kiezen. Eén outfit stond haar geweldig. "Neem die dan, dan kopen we daar gelijk een paar mooie laarzen bij" zei ik. "Je krijgt z
e van mij." Ze straalde. Tijdens het laarzen passen viel haar oog op de jassenafdeling. Ik zag haar blik en zei: "Misschien moet je ook maar een nieuwe jas bij je outfit." Ik liet haar een mooie uitzoeken. Een beetje duur was ie wel, maar ik gunde het haar. "Ik heb eigenlijk ook nog een luchtje nodig" testte ze me, zoals vrouwen dat alleen kunnen. "Schat neem die J'adore dan ook maar mee" zei ik in al mijn goedheid. Haar ogen glinsterde, ze was duidelijk opgewonden. "Laten we nu maar naar de kassa gaan" zei ze met een bijna schuldige glimlach en haar handen vol spullen. Serieus keek ik haar aan en zei: "Nee schat, ik heb even geen zin."

"Wat?" reageerde ze met een hoogst verbaasd gezicht. "Wat bedoel je?" "Ik zou graag willen dat je deze spullen alleen maar een tijdje vasthoudt" zei ik en voegde daar aan toe. "Jij als vrouw begrijpt de emotionele behoeften van een man, als ik, niet. Kan je niet gewoon van me houden voor wie ik ben en niet voor wat ik voor je koop?" Het zou ook die avond niks worden in bed. :)



Heb je tips voor de KNIP? Leuke filmpjes, deelnemers voor de Spotlight, grappige virals en natuurlijk favoriete top 3's zijn welkom! Stuur ons een berichtje!

24 opmerkingen

10 seconds of sound: tha playah - the impact
laatste aanpassing
10 second of sound is tha playah - the impact
Foto van de dame :yes:
Kitch Pick aka Jeroentje....Maatje....Tof interview !!

En thnx voor de eervolle vermelding....:bier:

Wie is in jou ogen de bekendste "flocker"?
De bekenste flocker, hmm dat moet dan toch wel SQooby-Doo zijn ;P

En den vriendelijke groenten terug.....;P

Lang leve de Tros! Aan welke 3 personen wil je de groetjes doen?

HDhessel
[V.D.K] PN073
[V.D.K] SQooby-Doo
laatste aanpassing
leuke filmpjes haha! alleen de viral heeft die er laatst ook niet ingestaan?
Mop van de week 8) Ghehehe.. vrouwen..
Voor het eerst een goed, verantwoord, wetenschappelijk onderbouwd antwoord van het Trimbos. Iets waar ik persoonlijk nog weinig van wist, en zeker toegevoegde waarde had tot mijn kennis (Y) top.
Uitspraak van Heartpressure op woensdag 14 november 2012 om 20:12:
Voor het eerst een goed, verantwoord, wetenschappelijk onderbouwd antwoord van het Trimbos. Iets waar ik persoonlijk nog weinig van wist, en zeker toegevoegde waarde had tot mijn kennis (Y) top.


Ik wilde net hetzelfde typen, eindelijk een antwoord waar je iets mee kan.

Keep it up (Y)
Omg Jeroen je bent echt een held ! :woop:
laatste aanpassing
OJP: Café Plein in Rotterdam
Uitspraak van Karlyntjeee op woensdag 14 november 2012 om 20:56:
Omg Jeroen je bent echt een held ! :woop:


Heldin :lol: Overdrijven is ook een kunst he mevrouwtje :P

Uitspraak van SQooby-Doo op woensdag 14 november 2012 om 21:15:
De eerste is van mij @ Dromenvangers maatje....:P


Daar doen we het voor :bier: Zin in :hyper:
 
Uitspraak van Chukkels op woensdag 14 november 2012 om 21:22:
OJP: Café Plein in Rotterdam
Hahaha xD
:p
Uitspraak van SQooby-Doo op woensdag 14 november 2012 om 19:25:
De bekenste flocker, hmm dat moet dan toch wel SQooby-Doo zijn


Jaja, je ego is weer genoeg gestreeld!! :P ;)
Uitspraak van Nubby op woensdag 14 november 2012 om 23:39:
Jaja, je ego is weer genoeg gestreeld!! :P ;)

:aai:
Leuke knip (Y) !
 
Uitspraak van SQooby-Doo op woensdag 14 november 2012 om 19:25:
Kitch Pick aka Jeroentje....Maatje....Tof interview !!

En thnx voor de eervolle vermelding....:bier:

Wie is in jou ogen de bekendste "flocker"?
De bekenste flocker, hmm dat moet dan toch wel SQooby-Doo zijn ;P

En den vriendelijke groenten terug.....;P

Lang leve de Tros! Aan welke 3 personen wil je de groetjes doen?

HDhessel
[V.D.K] PN073
[V.D.K] SQooby-Doo

 
Ons lid hartje ging (sneller) kloppen bij deze foto van Danny-D gemaakt op Pussy lounge:


Teen +1
 
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 16 november 2012 om 19:28:
Teen +1


11 tenen:)