Partyflock
 
­ Nederland

Gevarieerde line-up BoomDox 2012

gepubliceerd door , op
BoomDox
3 augustus 2012
Na een succesvolle eerste editie vorig jaar is het op zondag 23 september tijd voor BoomDox 2012. In de Rotterdamse Mini Mall (naast BIRD) treden toffe opkomende en gevestigde hiphopacts uit binnen- en buitenland op. De gevarieerde line-up is samengesteld met de festivalslogan 'Nieuwe Hiphop In Je Smoel' in het achterhoofd.

Nieuwe muziek De Zwolse hiphophelden Kubus, Rico en Sticks gaan samen weer muziek maken en zij zijn aanwezig om een spetterende show neer te zetten. Top Notch labelgenoten Duvel en Nikes komen hun onlangs verschenen, sterke album DNA live laten horen. Uit Amerika komt niemand minder dan Oddisee (met live band), die eerder dit jaar het veelgeprezen album People Hear What They See uitbracht. Rotterdammer Lexcouper bracht recentelijk Couperville uit en het Ecktuh Ecktuh lid staat ook live on stage z'n mannetje. Ook de rising stars uit de Belgische hiphopscene, Safi & Spreej ft. Tiewai (Eigen Makelij), zijn aanwezig. Dirtbag Crew lid Sammie is samen met Del'Boy uit de UK van de partij.

Nieuwe releases De Zeeuwse crew Nul Elf Acht releast tijdens BoomDox hun nieuwe EP. De upcoming mc's Black Wolture & Conceptz van Rmtainment presenteren allebei een verse EP tijdens BoomDox. Ook is er een Eastgarden Music package (met onder andere PSL Persoonlijk en Berry), die op het festival een speciale BoomDox release uitbrengt. De dj's die voor de nodige plaatjes zorgen op het binnen- en buitenpodium zijn Duustere DNS & EZD (Shit is Bangin'), Mista Sweet & SD (H3C) en Rockid & Cut Nice (Fat Lady) en de H3C dj's. RMB en Master Surreal zijn de hosts.

Dropzone contest De laatste vrije plek in de line-up van BoomDox is te verdienen via de Dropzone van Hiphop In Je Smoel. Daar kan elke hiphopartiest van maandag 6 augustus tot en met 20 augustus een videoclip uploaden (met in de titel #bmdx12) om mee te dingen naar die podiumplek. Meer info: www.hiphopinjesmoel.com/dropzone

Over BoomDox BoomDox is een in de kern Rotterdams hiphopfestival, georganiseerd door Hiphop In Je Smoel (HIJS) Pass the Mic events, On Track Agency en Monkey Business. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals, Stichting Volkskracht, Gemeente Rotterdam Kunst en Cultuur, Vice en Pinquin Radio.