Partyflock
 

We are E presents Jay Shepheard and Dan Curtin

gepubliceerd door , op
We Are E
19 juli 2012
🇳🇱
🇬🇧
We Are E bombardeert je op 24 augustus met een dubbele dosis muzikaliteit wanneer ze Studio 80 aandoen met een line-up die precies die zomerse warmte bevat die het Hollandse weer zo pijnlijk duidelijk ontbeert. Als Jay Shepheard en Dan Curtin de zaal vullen met hun zinderende tracks kun je jezelf eindelijk op warmen aan het geluid van het beste systeem van de stad.

Met zijn hypnotiserende sound heeft Jay Shepheard de wereld van de diepere elektronische muziek met een flinke vaart weten te veroveren. Vanaf zijn debuut release 'Black Label' op het Duitse kwaliteitslabel Compost heeft hij een reeks zeer succesvolle platen weten neer te zetten. Freerange en Diynamic, Rebirth en Buzzin Fly, allemaal wilden ze Jay maar al te graag bij hun familie en in 2010 startte hij zelfs zijn eigen label, Retrofit. Op dit moment werkt hij aan een heus album en staan er tours door de Verenigde Staten en Australië gepland. Dus zorg dat je zijn live set bij We Are E meemaakt, want het duurt vast niet lang meer voor je hem alleen nog maar vanaf ver kunt bewonderen op de mainstages van grote festivals.

Een stukje meer techno en al actief sinds de meesten van jullie nog niet eens aan uitgaan dachten, dat zijn twee kenmerken van Dan Curtin. Deze man is al sinds 1992 bezig en heeft inmiddels dan ook alle uithoeken en mogelijkheden van het vierkwarts-raamwerk verkend. Van piepende leads, tot pakkende baslijntjes en van snerpende hi hats tot extatische synthesizers, Curtin kan het allemaal. Labels, clubs of festivals opnoemen die gerelateerd zijn aan deze artiest wordt een al snel een zinloze exercitie als iemand werkelijk alles heeft gedaan en overal is geweest. Hij is internationaal gerelateerd aan Mobilee, maar zijn Nederlandse belangen worden sinds kort behartigd door We Are E, dus kom vooral langs om deze vedette sinds lange tijd in Nederland aan het werk het zien!

Als support voor deze twee zwaargewichten viel de keus al snel op Bas Amro. Hij lijkt eigenlijk wel een combinatie van Jay en Dan. Jong en getalenteerd. Maar vooral ambitieus en serieus over zijn muziek. Deze zomer is een mooie tijd voor Bas, met optredens op de main van Welcome to the Future, op Mysteryland en meer en meer trips naar het buitenland.

Studio 2 staat deze avond in het teken van NATIVES. Deze stam heeft een heus statement over de inhoud van hun avond. Het moet vrolijk zijn, melodieus en uniek. Dus versieren ze op 24 augustus de zaal met hun meest uitbundige stamkleuren en attributen en laten ze artiesten uit eigen kweek je het beste voorschotelen op het gebied van disco, groove, funk en house. Klassieke pasjes en nieuwe jasjes van Martin Bell, Mike Melchiot en Mulla.