Partyflock
 

Anthony Rother live in AIR

gepubliceerd door , op
Anthony Rother
29 februari 2012
FeestAnthony Rother · live in AIR
Datumvrijdag 23 maart 2012
LocatieAIR Site
Op vrijdag 23 maart verwelkomt AIR de uit Frankfurt afkomstige Anthony Rother tijdens Anthony Rother 'live' in AIR. Naast het live optreden van de Duitse grootheid uit de diepe electro-techno hoek worden ook Nuno dos Santos en unders verwacht achter de draaitafels. Een avond voor de echte liefhebber dus, waar het puur om muziek zal draaien.

Grootmeester Anthony Rother is de hoofdact van de avond. Deze DJ en producer afkomstig uit Offenbach, is een van de artiesten die verantwoordelijk is voor de revival van electro rond de eeuwwisseling. Een van zijn grootste invloeden was dan ook de electro band Kraftwerk uit 1970. Rother's electro sound wordt gekarakteriseerd door machine-achtige beats, robot geluiden en een futuristische sfeer en tekst. De main theme van Rother's tracks zijn dan ook de relatie tussen mensen en machines en de rol van computers in de samenleving. Alhoewel dit wel heel industrieel klinkt, heeft Rother zijn skills geleerd in een kleine soul club, die al bestond sinds de jaren '60. Het was een club vol James Brown en Percy Sledge, maar ook met electro en Miami Bass. De plaatselijke DJ hielp Rother aan wat beats, waarna hij met zijn drum computer en zijn Commodore 64 aan de slag ging. Waar hij vooral bezig was met electro en hiphop, maakte hij toen voor het eerst kennis met de techno scene.

Deze editie zal ook Nuno dos Santos aanwezig zijn. De naam zegt het al; deze in Portugal geboren Nederlander zet met zijn charmes en positieve energie menig publiek op z'n kop. Waar de meeste DJ's zich limiteren tot één muziekstijl, brengt Nuno juist verschillende stijlen samen en creëert daarmee een unieke sound.

Ook unders is weer van de partij, na al een aantal optredens in AIR, zal dit Nederlandse talent Anthony Rother en Nuno dos Santos supporten. Naast dat hij al samengewerkt heeft met o.a. Booka Shade, Locodice en Trentemller, bewees unders aka Duncan Meulema al meerdere malen in AIR dat hij een ware club DJ is.

Met zoveel muzikale grootmachten in één club kan het niet anders dan een succes worden en dus hoopt AIR iedereen te mogen verwelkomen op 23 maart!

Kaarten kosten € 14,- en zijn verkrijgbaar via AIR.nl.

2 opmerkingen

Artiest unders
can;t wait for this one