Partyflock
 
­ Nederland

Underground techno terug in Pand 14

gepubliceerd door , op
Grasp
19 januari 2012
FeestGrasp · Underground Techno
Datumzaterdag 3 maart 2012
LocatiePand14
Underground techno met een vaste resident, één wisselende nationale of internationale gast van formaat, een heel dik soundsystem en in totaal 200 man publiek. Dat is Grasp. Een nieuwe, maandelijkse underground avond op de eerste vrijdag van de maand in Pand14.

In samenwerking met het mooie cultuurpodium dat Pand14 is en biedt, is de insteek van Grasp Techno het neerzetten van een kleinschalige avond. DJ's middels lange sets de tijd geven op te bouwen, een lijn uit te zetten en een verhaal te vertellen. Weinig opsmuk en poespas maar aandacht voor de muziek.

Daarbij is de resident een steeds meer in de vergetelheid geraakt fenomeen. Zonde, omdat techno bij uitstek een genre is dat zich er perfect voor leent. Vinyl-only releases zijn nog aan de orde van de dag, obscure labels brengen vaak de beste platen uit en track ID's zijn met regelmaat lastig te vinden. Aan de resident van een avond de taak de bezoekers te voorzien van juist dit soort anders onopvallende pareltjes van tracks, maar ook om de avond in stijl op te warmen of af te sluiten. Met andere woorden, om de perfecte setting te creëren waarbinnen de uitgenodigde gast DJ zijn of haar werk optimaal kan doen.

Grasp Techno is dan ook trots Amsterdam's eigen Dimi Angélis deze rol in handen te kunnen geven. Zonder twijfel een van de meest geliefde, veelzijdige en technische DJ's die (de underground scene van) de hoofdstad rijk is. Al meer dan een decennium actief, met gigs op Balans, Electric Deluxe en Underground Sessions en releases op 6277, Warm Up en M-Rec LTD staat Dimi nog altijd garant voor een unieke, eigen sound en bovenal kwaliteit. Begin dit jaar heeft hij samen met Jeroen Search een eigen label, A&S Records, gelanceerd en daar is de eerste release inmiddels een feit. Een meer geschikte resident kan Grasp zich dus echt niet wensen!

Voor één keer nodigt de organisatie bovendien niet één maar twee artiesten uit om naast Dimi Angélis de launch van Grasp, deze eerste keer op een zaterdag, extra speciaal te maken. Markus Suckut staat voor de tweede keer in Nederland, maar het is pas zijn eerste gig op Amsterdamse bodem. Met optredens in Berghain en Tresor en releases op Stroboscopic Artefacts, Figure SPC en zijn eigen SCKT label eigenlijk best vreemd. Hoog tijd dus om deze Duitse held naar Pand14 te halen voor een lange, donkere set.

Naast Dimi en Markus zal ook Counterpart aanwezig zijn voor een live-act van wereldklasse. Deze samenwerking tussen Dimi Angélis en Jeroen Search heeft zijn sporen inmiddels ruimschoots verdiend met optredens op onder meer Awakenings Festival, Rockit, Planet Rose en Welcome to the Future. No-nonsense, straight up techno zoals je die nog maar weinig hoort en met een finesse die steeds minder live-acts voor het voetlicht weten te brengen.

Voorverkoop
De voorverkoop van een beperkte hoeveelheid van 200 beschikbare kaarten is inmiddels gestart. Wacht dus niet te lang! Op=op!

Trailer

1 opmerking

Dichtst bijzijnde locatie bij thuis :9



Desondanks toch afwezig..wil wel weer graag keertje hierheen, maar heb dan al kaarten voor Energy dus dat weekend wordt hem ff niet :)