Partyflock
 
­ Nederland

TWSTd Producers Masterclass part II

gepubliceerd door , op
Tijdens de tweede editie van de TWSTd Producers Masterclass worden wederom verschillende basistechnieken behandeld door Ableton gecertificeerd trainer en Pyntago-leraar Michel Sanchez-Infante (artiestennaam Minz) en Max Coppens (onder meer bekend van Specker met live-optredens tijdens Amsterdam United en Awakenings Festival).

Als Ableton zich ergens in onderscheidt, dan is het wel het gemak waarmee side-chain compressie is toe te passen. Maar Ableton heeft op het gebied van side-chaining nog veel meer te bieden. In deze workshop laten Max Coppens en Michel Sanchez-Infante je kennis maken met de theorie en de praktijk van side-chaining in Ableton.

Het tweede deel van de avond zal Julien Chaptal dieper ingegaan op zijn ervaringen in de studio en tijdens zijn live-optredens. Julien Chaptal is ondermeer bekend geworden met releases op Remote Area, zijn rockende live-optredens als solo-artiest en als onderdeel van het veelal geprezen Amsterdam 661. Ook heeft Julien Chaptal onlangs verschillende remixes gemaakt voor ondermeer grootheden als Underworld. Julien heeft laten doorschemeren een boekje open te doen over hoe hij een track opbouwt en welke plug-ins hij daarbij gebruikt.

Dit belooft weer een inspirerende avond te worden. Helaas zijn er slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar, dus zorg je niet te lang wacht met het inschrijven via de volgende link.

Via de TWSTd facebookpagina hebben de bezoekers tevens de gelegenheid vragen te stellen en ideeen uit te wisselen. De vragen zullen worden beantwoord door de leraren van Pyntago. Schroom dus niet en stel al je vragen op de TWSTd facebookpagina.

Mocht je na de Masterclass meer willen weten en verder willen leren, dan kan je je tevens opgeven voor verschillende cursussen en opleidingen bij Pyntago, zoals DJ-trainingen (beginners en gevorderd), Ableton-cursussen (variërend van een korte introductiecursus tot een volledige Ableton producerscursus van 36 weken), synthese, mastering en het leren opnemen van bands. Alle cursussen worden meerdere malen per jaar gegeven, door leraren die in de praktijk werkzaam zijn. Meer informatie hierover vind je op www.pyntago.nl

Programma
Studio 80 presents: TWSTd producers masterclass II

19.30 - 20.00 Deuren Open en Inloop
20.00 - 21.15 Ableton Basics & Side-chain
21.15 - 21.30 Pauze
21.30 - 22.30 Masterclass Julien Chaptal
22.30 - 23.00 Netwerk-mogelijkheden
23.00 - 03.30 Nachtprogramma WKND

Inschrijvingen: E 10,-

Achtergrond informatie

In het verlengde van het succes van de TWSTd DJ Contest vindt TWSTd dat de tijd is gekomen om, naast de dj-competitie, ook ruimte te bieden aan educatie op het gebied van muziekproductie voor opkomende artiesten. Met de sterke opkomst van software programma's zoals Ableton LIVE is het voor een breed publiek mogelijk geworden om zelf achter de knoppen te gaan zitten' en de meest uiteenlopende, muzikale producties te creëren.

Studio 80 en TWSTd bieden in samenwerking met Ableton en Pyntago, jonge producers de kans om voor weinig geld iets op te kunnen steken van gecertificeerde trainers en (inter)nationaal bekende professionals. Tijdens de Masterclass doen een of meerdere artiesten een boekje open over hun muziekproductietechnieken en -software. Verwacht een hoop tips & tricks voor de beginnende producer, maar ook een stuk verdieping voor gevorderden.

De TWSTd Producers Masterclasses vormen een unieke blik in de keuken van een vooraanstaande electronische muziekproducent. Tijdens iedere Masterclass wordt een ander onderwerp behandeld, waardoor er iedere editie iets nieuws te leren valt over de electronisch muziekwereld. Deze Masterclasses zijn interessant voor zowel startende dj's en producers als voor gevorderden. Ook mensen die wellicht zelf niet bezig zijn met muziekproductie, maar het wel interessant vinden om die ene bekende artiest eens op een andere manier aan het werk te zien, zijn uiteraard van harte welkom.

De TWSTd Producers Masterclasses vinden één keer per twee maanden plaats in de grote zaal van Studio 80 in de vooravond van WKND. De deuren gaan open om 19.30 uur en het programma duurt tot ongeveer 22.30 uur. De bezoekers zijn vervolgens van harte welkom te blijven hangen voor het nachtprogramma van Studio 80; WKND.

5 opmerkingen

 
Heel sterk initiatief. Zeker weer aanwezig.
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
Side Chaining rules
 
Afgelopen keer geweest.
En er zeker wat van opgestoken. (Y)

Alleen het mag van mij wel op een vrijdag of zaterdag georganiseerd worden.