Partyflock
 
­ Nederland

Muziekprogramma Gogbot 2010 compleet

gepubliceerd door , op
Gogbot
5 augustus 2010
FeestGogbot
Datumdonderdag 9 september 2010
LocatieOude Markt
FeestGogbot · Audiovisual Night
Datumdonderdag 9 september 2010
LocatieAtak Site
FeestGogbot
Datumvrijdag 10 september 2010
LocatieOude Markt
FeestGogbot · Deathtrap: Singularity
Datumvrijdag 10 september 2010
LocatieAtak Site
FeestGogbot
Datumzaterdag 11 september 2010
LocatieOude Markt
FeestGogbot · Dubbel invites Mosh
Datumzaterdag 11 september 2010
LocatieAtak Site
De line-up van het muziekprogramma voor Gogbot 2010 is volledig. Het festival dat van 9 t/m 12 september is Enschede neerstrijkt maakte eerder al de eerste headliners, Benga, Alva Noto & Etienne de Crécy, bekend, nu wordt daar een hele reeks namen aan toegevoegd. Voor de vrijdagavond zijn dat: Hellfish Verenigd Koninkrijk, Atom™ (D), 2Junxion, Dorian Concept Australië en Loops Haunt Verenigd Koninkrijk, maar minstens zo spannend zijn de toevoegingen voor de zaterdag: Eprom Verenigde Staten, Knalpot en Team Plastique (D).

Vrijdagavond
Na een bijzondere opening van Gogbot door Etienne de Crécy moet er natuurlijk een minstens zo dikke act te zien zijn op vrijdagavond 10 september op de Oude Markt. Deze is gevonden in elektronicameester Atom™ (aka Uwe Schmidt), deze experimentele wonderdokter met zijn 101 geluidsvermommingen bracht recent een album uit op het Raster Noton label van Carsten Nicolai. Op de Oude Markt speelt hij een speciale audiovisuele live set!

Een heel andere tak van sport bedrijft Hellfish, deze DJ was ooit een van de grondleggers van de breakcore. Samen met zijn collega DJ The Producer bracht hij legendarische platen uit die de maat zetten voor het genre. Reken op een rauwe harde set van breakcore en industrial hardcore waarmee hij de Oude Markt op haar grondvesten zal doen trillen.

Het experiment gaat deze avond verder in Poppodium Atak met de nieuwe glitchhop / elektronica-stroming waar Dorian Concept en Loops Haunt beiden voortrekkers van zijn. Muzikaal behoren beide heren tot de nieuwe garde die is ontstaan rond Gaslampkiller, Flying Lotus en Rustie, die abstracte hiphopbeats combineren met dubstep en electro. Dorian Concept is de komende maand eerst nog te zien op Lowlands alvorens hij Enschede met een bezoek zal vereren.

Zaterdagavond
Voor het muziekprogramma gaat Gogbot ook een aantal bijzondere samenwerkingsverbanden aan zoals met Mosh! de dubstep-organisatie van Brutuzz & Gomes. Zij zetten met hun avonden in Paradiso Amsterdam al jaren de standaard voor deze muziekstijl en zullen tijdens Gogbot de zaterdagavond in Atak hosten. Dat het geen kleine jongens betreft blijkt wel uit de indrukwekkende rij festivals die zij deze zomer afwerken. Naast Gogbot zijn ze ook te zien op Lowlands, Mysteryland, Valtifest, Extrema Outdoor en Solar.

Samen met Brutuzz & Gomes halen we voor de Mosh! op zaterdag 11 september, naast Benga, ook nog een heel bijzondere act naar Nederland. Om de avond compleet te maken, komt Eprom uit San Francisco voor het eerst richting Europa!

Jong Talent
Gedurende het hele weekend biedt Gogbot ruimte aan jong elektronisch talent. Dit talentprogramma is met maar liefst 16 acts dit jaar groter dan ooit tevoren, mede dankzij de samenwerking met het provinciale talentprogramma van KCO. Van donderdag t/m zaterdag spelen op de diverse podia van Gogbot jonge veelbelovende artiesten, op vrijdagnacht 10 september is er in Atak zelfs een volledig podium ingericht als Talentstage. Er valt dus veel te ontdekken op Gogbot 2010.

Info en Kaarten
Donderdag 9 september - Gogbot: Audio Visual Special Night - aanvang: 22.00 uur - Tickets: VVK: € 10,- deur: € 12,-
Vrijdag 10 september – Gogbot: Deathtrap: Singularity – aanvang: 22.00 uur – Tickets: VVK: € 11,- deur: € 13,-
Zaterdag 11 september – Gogbot: Dubbel invites mosh! - aanvang: 22.00 uur – Tickets: VVK: € 12,- deur: € 13,-

Prijzen zijn exclusief € 1,00 servicekosten. Kaarten voor het muziekprogramma van Gogbot zijn in de voorverkoop verkrijgbaar op www.atak.nl, in alle Primera winkels, Plato Enschede, Popeye Hengelo en de oefenruimtes van Atak. Passe-partouts voor het gehele programma is verkrijgbaar op www.atak.nl

8 opmerkingen

Werkzaam bij UF Events
Artiest {SHOWLIST artist 34781, 75120, 39433}
Wordt een leuk weekeindje :)
Vrijdag wil ik absoluut niet missen, ben alleen al benieuwd naar alle reacties op de oude markt van de mensen die er op het terras zitten :D
Idd, die vrijdag is heldendag. 2Junxion, Hellfish, Electric Kettle, Sickboy en Broken Note op 1 dag :kwijl: :respect:
Artiest Tele
dj the producer?
grondleggers breakcore??????
.....
laatste aanpassing
Vorig jaar was dit ook zeer wreed met passenger of shit.
Hellfish is nog meer mijn ding dus rammen met die handel :kwijl:
hellfish = uk hardcore, heeft vrij weinig met breaks te maken
verder ziet dit er zeer goed uit