Partyflock
 
­ Nederland

Electric Trash gaat door waar Dance Valley stopt

gepubliceerd door , op
7 augustus is de dag dat de vallei van Velsen het decor is voor het Dance Valley festival. Als daar 's avonds de hekken sluiten gaat enkele kilometers verderop Electric Trash nog door in Patronaat te Haarlem. Dj's die eerder de dag het terrein van Dum Dum Trailer Cash onveilig hebben gemaakt kruipen ‘s nachts nogmaals achter de draaitafels om samen met het publiek nog helemaal tot het gaatje te gaan.

Naast host Spliph en Belgische gast Keatch zijn het twee Britten die deze avond centraal staan. Een van die acts is Foamo. En de sfeer er in houden is voor deze resident van Space Ibiza geen probleem, want elke plaat die hij uit zijn tas haalt is nog feestelijker dan de andere. En zoals dat op Electric Trash gewaardeerd wordt maakt hij er een muzikale bende van, waarbij hikkende fidgethouse en schurende electro worden aangevuld met de grove bassen en samples van het lokale doorgesnoven drumcorps en blazers ensemble.

Zijn landgenoot High Rankin is een graag gezien gast in Patronaat, maar was in Haarlem enkel op dubstep feesten te vinden. Daar verraste hij vriend en vijand door schaamteloos beukende house tracks op de feestelijke massa los te laten, om ze daarna weer met een grove wobbelbeats om de oren te knallen. Waar hij vanavond mee komt is dus één groot raadsel, maar over losgaan hoeft geen twijfel te bestaan.

In september haalt Electric Trash nog een Brit binnen. Niemand minder dan dj/producer Adam Freeland komt zijn kijk op een elektronische mengelmoes laten horen en de term genreoverschrijdend is voor hem een understatement. Zijn underground hitsingle ‘We Want Your Soul' was niet van de draaitafels af te slaan, en kwam voorbij in sets van obscure drum n bass feesten tot gigantische house party's. Eerder genoemde High Rankin nam voor Freeland's laatste album 'Cope™' een remix voor zijn rekening, net als uiteenlopende acts als Gui Boratto, Zomby Nation, AC Slater, Joker, Shadow Dancer en Emalkay & TC. Zo een mengelmoes aan elektronica: dat is Electric Trash.

2 opmerkingen

Cool, Adam Freeland! En 7 augustus ook een ruige line-up trouwens.