Partyflock
 
­ Nederland

TechnoVision ontvangt Highland Beats om vijftienjarig bestaan te vieren

gepubliceerd door , op
Dit jaar viert het Nijmeegse techno label Highland Beats haar vijftien jarig bestaan en om dat niet zomaar voorbij te laten gaan staat er 17 april een editie van TechnoVision volledig in het teken van het label.

In 1995 begon Jan Liefhebber het label nadat de liefde voor techno hem te pakken kreeg. In de vijftien jaar die voorbij gingen heeft het label zich met tientallen releases en verschillende side-labels zoals Factor zeker laten gelden in het Nederlandse techno landschap. Baanbrekende imprints van grootheden als Cristian Varela, Glenn Wilson en Chris Liberator maakte furore en lieten zien dat een labeltje van de lage landen zeker garant kan staan voor releases van wereldklasse. Die wereldklasse is waar TechnoVision ook graag voor gaat, dus het is niet toevallig dat de twee elkaar gevonden hebben. Met een geschiedenis vol artiesten als dj Hell, Dave Clarke, Paul Kalkbrenner, Adam Beyer, Len Faki en Jeff Mills put het concept in de Haarlemse nachttempel Patronaat uit een rijke historie.

TechnoVision nodigt Highland Beats voor deze avond uit in de kleine zaal van Patronaat. Deze ruimte, met haar sublieme geluid en underground sfeer sluit namelijk perfect aan bij het Nijmeegse label. Het is trouwens niet de eerste keer dat een techno-label uit de Waalstad bij TechnoVision over de vloer komt: in 2008 kwam Darko Esser's Wolfskuil Records naar Patronaat voor label night met Tommy Four Seven en Giorgos Gatzigristos.

Voor dit jubileum neemt labelbaas Jan Liefhebber natuurlijk zelf plaats achter de draaitafels en zal daarbij een voorproefje geven van de nieuwe releases die in 2010 op Highland Beats verschijnen. Verwacht dus veel vette basslines en duistere beats! Naast het runnen van Highland Beats, is Jan Liefhebber ook A&R manager van X-Trax en veelgevraagde dj en producer. De afgelopen 15 jaar is Liefhebber dan ook met enthousiasme ontvangen door de Nederlandse publiek. Ook in het buitenland is hij een graag geziene gast en heeft naast Duitsland (onder andere op Nature One Festival, Tresor, Maria) landen als Japan, Mexico en Spanje bezocht.

Het Duitse Drumcomplex maakte zijn debuut op Highland Beats in 2005. Sindsdien heeft hij zich geliefd gemaakt onder de Nederlandse feestpubliek door zowel zijn vette platenkeuze als zijn gave het publiek mee te slepen met zijn enthousiasme. In 2010 gaat de wereld meer van Drumcomplex horen: zijn nieuwste release, Fireball EP (op Monoid Records) wist de 18e plek in de DJ Download Charts te bereiken en ook voor Highland Beats komt Drumcomplex in 2010 met een nieuwe plaat.

5 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 41497, 51180}
Helaas kan ik er niet bij zijn... Maar Jan is top!!!
 
zin in :-)
 
1xtje live gezien.. en draait idd lekker.. (A)
Vrienden van me hebben in the early days hun 1e platen released onder Higland beats.
In de early days van Acid, techno en aanverwanten. Als het duo LAP-01 hebben ze toen
nog leuke recensies gekregen in the raveline en aanverwante magazines. Met in de
set up een ware echte TB-303 die ze op de kop getikt hebben tijdens een vakantie in
Belgie in een obscuur muziekzaakje! haha, die man had het op zolder liggen met een laag
stof en had geen idee wat het waard was. Toendertijd best prijzig en dat zonder MIDI.

Verder is een andere vriend van me nu met ze in contact. DJ Microdexxen ( zie youtube ).
Highlandbeats is een vet label met dikke producties. Leuk artikel. Brings back that good
old vibes.

FRED-E

..
laatste aanpassing