Partyflock
 
­ Nederland

FreeFall indoor

gepubliceerd door , op
In het Arnhemse poppodium Max Brothers zal op 7 november een oerknal plaatsvinden waarbij alle techno, electro en minimal deeltjes een plek gaan vinden. De mannen achter FreeFall Festival zijn met recht trots op een line-up die bevestigt dat Arnhem zich meer en meer profileert als Dance stad van het Oosten.

In 2008 sloeg de bom hard in bij dance minnend Arnhem. Met de heren van het Arnhemse DJ collectief 8Bahn als Host van het FreeFall Festival werd een nieuwe weg ingeslagen tijdens de Koninginnefeesten in Arnhem. In 2009 werd Planet Rose de Host van het FreeFall Festival. Grote nationale en internationale helden vonden hun weg naar het Gele Rijdersplein in Arnhem om de draaikunsten te vertonen. De rol van Belhamels mag ook zeker niet in de schaduw staan van deze gerenommeerde organisaties. Belhamels zorgt met groot succes voor de aanwas van nieuw talent en hebben hun eigen stage tijdens het festival.

De duizenden bezoekers hebben de afgelopen twee jaar bewezen dat Arnhem helemaal klaar is voor de toekomst. Na twee succesvolle FreeFall Festivals in het stadscentrum van Arnhem is het dan nu ook de beurt aan een Indoor editie. Naast de main stage waar de huidige helden van liefhebbend Nederland hun opzwepende beats draaien zal er volgens traditie ook weer een talent stage zijn.

Line-up:

David Labeij
David Labeij is een van de grotere minimal techno producers en dj’s van Nederland en was bovendien een van de eerste die de zogenaamde ‘Clicks & Cuts’ naar ons land bracht. In Amsterdam verhief hij bekendheid met zijn ‘Berlin Underground’ avonden en na dampende livesets op Awakenings, 5 Days Off en Voltt was zijn naam definitief gevestigd in de dancewereld. Samen met collega Lauhaus vormt hij het collectief Polder. En dan heeft de David ook nog tijd om zelf platen uit te brengen.

Pitto
Een ieder die Pitto’s live performance heeft meegemaakt, weet hoe talentvol hij is in het vertalen van zijn studio skills naar de dansvloer. Dit is niet ongemerkt voorbij gegaan in Nederland en Pitto dingt nu dan ook mee naar “De Grote Prijs van Nederland” als finalist dance / producer! Probeer maar eens stil te zitten als Pitto aan de slag gaat met de knoppen!

Brent Roozendaal
Brent Roozendaal (Mood Engineering, Crackhouse, Drift, Mood Elevator) is bezig met een stevige Nederlandse opmars. Als een van de drijvende krachten achter de succesvolle Drift avonden in technotempel Doornroosje en als medeorganisator en resident van Mood Elevator ziet de toekomst er goed uit.

1 opmerking

Foutje in de tekst: "In 2009 werd "Kompleks" de Host van het FreeFall Festival" Hier moet niet "Kompleks" staan maar "Planet Rose".
De FreeFall Indoor talent stage wordt bemand door Joost Alferdinck, Tim Sebastian en Rodocks_ vs Perv. De voor verkoop gaat via www.freefallfestival.nl en via de winkels van de Freerecord Shop.
Komende zondagmiddag 1 november zal er vanaf 15 uur de eerste editie van deMAXlive DJ contest zijn in MAXbrothers. De winnaar mag een set draaien op 29 en 30 april 2010 op het FreeFall Festival (Gele Rijdersplein/AKU fontein) in Arnhem.