Partyflock
 
­ Nederland

Soundtropolis
Festival voor tranceliefhebbers

gepubliceerd door , op
In de Grugahalle Essen zal een nieuw evenement in de wereld van de elektronische muziek plaatsvinden: Soundtropolis. Er zullen uitsluitend trancesounds te horen zijn, wat het evenement in Duitsland uniek in zijn vorm maakt. Op Centreport en HeavensGate, de beide floors van het evenement, zullen vijftien internationale topacts lopen. 'Soundtropolis zal bewijzen dat trancemuziek in Duitsland, in tegenstelling tot wat sommigen denken, een grote schare aanhangers heeft', zo weet Oliver Vordemvenne van het organiserende agentschap I-Motion. Voorts herinnert hij ons eraan dat deze muziekstijl binnen de elektronische muziek in het begin van de jaren ’90 net in Duitsland werd uitgevonden. 'Precies daarom is het zo onbegrijpelijk dat trance in zijn geboorteland tijdens de laatste jaren zo weinig aandacht heeft gekregen', zegt Vordemvenne nog.

Het festivalconcept combineert internationale stars uit de trancescène met regionale nieuwkomers. De twee areas zullen op 15 oktober door vijftien dj’s van muziek voorzien worden. Op de Centreport-floor zal het Rotterdamse duo Rank 1 ons tonen hoe trancekunstenaars in Nederland ook op hun eentje hele zalen kunnen doen vollopen. Bijzonder trots zijn de organisatoren ook op de top act Filo & Peri. Deze twee New Yorkers zullen op Soundtropolis hun debuut in Duitsland maken. Met de Italiaan Giuseppe Ottaviani en de in Florida wonende Markus Schulz zijn er in de line-up van Soundtropolis nog twee namen vertegenwoordigd, die je maar uiterst zelden in Duitsland aan het werk kan zien.

De tweede floor werd door het trance-instituut HeavensGate gedoopt. Deze area zal met de vaste waarde Woody van Eyden en de Bochumer Alex M.O.R.P.H. een discotheekachtige, familiaire sfeer doen ontstaan. Hier zullen naast de gekende namen ook nieuwkomers te horen zijn, zoals het uit Herten afkomstige trio Discodyne. Voor de Bochumse dj U.W.E. is het optreden op Soundtropolis tot nog toe het hoogtepunt van zijn carrière.

De Grugahalle Essen in Essen vormde ook in het verleden reeds het decor voor grootse evenementen. Zo speelden hier onder andere de Beatles en de Rolling enkele van hun eerste gigs in Duitsland. Als onderdeel van het Essense Grugacomplex biedt het terrein nog meer hallen met een directe verbinding met de Grugahalle Essen. Op die manier is er voldoende plaats om het evenement in de toekomst nog te kunnen uitbreiden.

Tickets zijn verkrijgbaar via CTS, bij alle gekende voorverkooppunten en op www.soundtropolis.de. Op vertoon van je toegangskaart is de heen- en terugreis gratis met alle openbare vervoersmiddelen van de VRR (in 2de klasse) binnen het dienstgebied van de VRR. Zie www.vrr.de voor meer informatie.

5 opmerkingen

Wir sind dabei! :-p

Nu nog ff oefenen: Jetzt geht's loss!! ;-)
Zoooooo'n zin in!!!:cheer:
:bounce: