Partyflock
 
­ Nederland

NY house kopstuk Jus-Ed te gast bij Dekmantel

gepubliceerd door , op
NY house kopstuk Jus-Ed te gast bij Dekmantel
29 september 2009
FeestDekmantel · invites Jus Ed
Datumvrijdag 9 oktober 2009
LocatieStudio 80 Site
New York kende gedurende de jaren '90 een zeer vruchtbare house-scene toen legendes zoals Blaze, DJ Pierre, Todd Terry en Joe Claussell classic op classic afleverde via labels zoals Strictly Rhythm, Defected en MAW. Na een radiostilte van een klein decennium ziet men het bewijs dat muziekstromingen dikwijls in cyclussen bewegen aangezien er eindelijk weer een buitengewoon fris geluid klinkt wat de stad die actuele muzikale waarde geeft waar het er zo lang aan ontbroken heeft. Het betreft het geluid rondom het bolwerk dat Underground Quality heet. Van artiesten zoals Levon Vincent, DJ QU, Fred P. Aangevoerd door labelbaas - en enthousiast aanjager - Jus-Ed.

De vocale Garage house van toen werd ingeruild voor een sferische en epische variant, en in een mum van tijd (het label werd opgericht in 2005) baande de ruim twintigtal releases zich een weg naar de platencollecties van liefhebbers over de gehele wereld. Vandaag de dag gelden Underground Quality producties onomstootbaar als een blauwdruk voor vernieuwende kwaliteitshouse. En Jus-Ed predikt haast ieder weekend zijn muzikale boodschap achter de draaitafels van toonaangevende clubs zoals Fabric, Robert Johnson, Tape Club en Panoramabar.

Het mag haast een wonder heten dat hij nog niet eerder in Nederland op bezoek was, maar vrijdag 9 oktober is zijn debuutoptreden eindelijk een feit. Een ieder die een Jus-Ed dj-mix eens aan een grondige luisterbeurt onderworpen heeft weet wat er verwacht kan worden. Met het gemak waaruit duidelijk opgemaakt kan worden dat hij al sinds zijn vijfde levensjaar de kunst van het draaien beheerst schotelt hij de ene na de andere dieptebom voor zonder het resultaat iets aan dansbaarheid in te doen laten boeten. Tel daarbij op dat hij maar liefst 3 uur lang de tijd krijgt en ruim de helft van zijn selectie uit onuitgebracht materiaal bestaat, en het moge duidelijk zijn dat iedere Jus-Ed dj-set er een is om bij te willen wonen.

Nu de bladeren langzaam van de bomen vallen, en de zon steeds vaker plaats maakt voor bewolking, staat het Dekmantel Collectief te trappelen om de residentie in Studio 80 te continueren met een clubklapper van formaat. Jus-Ed wordt bijgestaan door Dekmantel dj's Jan van Kampen, Casper Tielrooij en Thomas Martojo. Laatsgenoemde krijgt 5 uur lang vrij baan in de achterzaal, de overige nemen de warm up en afsluitset in de voorzaal voor hun rekening. Kaarten a 10,- euro zijn in de voorverkoop beschikbaar via Beatfreax en Ticketscript.