Partyflock
 
­ Nederland

360

gepubliceerd door , op
360
26 september 2009
Muziek uit IJsland, dat is Bjork, Sigur Ros en natuurlijk GusGus. Dit trio uit Reykjavik heeft met meer dan 5 miljoen verkochte platen sinds 1995 allang wereldwijde sterrenstatus verworven en tour nu met zijn kersverse album "24/7", verschenen op Kompakt, door de beste clubs van Europa. Op zaterdag 4 oktober wordt Nederland getrakteerd op een van hun uitzonderlijke shows. Wij zijn enorm benieuwd naar hun optreden bij 360 in TrouwAmsterdam!

Oorspronkelijk was GusGus een bonte verzameling van acteurs, dansers, zangers en fotografen uit de lokale kunstscène van IJsland. Een oneindige stroom aan bijzondere platen, video's en live performances was het gevolg. Hits als het magistrale "Call of the Wild", dat in samenwerking met Jimi Tenor ontstond, "David" of "Moss" stralen een overweldigende, sprookjesachtige schoonheid en optimisme uit.

Hoe zijn GusGus live? "De eerste keer dat ik GusGus live meemaakte eindigde ik in een hotelkamer met een meisje en een vent - in een triootje", was de originele quote van voormalig manager van de band, John Babbitt. Met andere woorden, verwacht niks minder dan tomeloze energie met een gezonde dosis anarchie. Smerig dikke klanken uit vintage synthesizers, emotie geladen melodieën en een alles overheersende zang laten de grenzen tussen pop en techno vervagen in een draaikolk van massahysterie. Zelf noemen GusGus zich een "boyband with experience". Met het verschijnen van het nieuwe album en de daar bijhorende steengoede hitsingle "Add This Song" kijk zelf of GusGus klaar om een nieuw hoofdstuk van hun successverhaal te schrijven.



Zoals altijd op 360 zorgen de vaste Trouw-resident dj's Nuno dos Santos en Patrice Bäumel met hun cutting edge benadering van moderne electronische dansmuziek voor de perfecte soundtrack voor en na het concert van GusGus. Van 22.00 tot sluitingstijd om 5.00 uur wordt het puur genieten, zweten, joelen, lachen en springen! Via hun inmiddels uitermate populaire podcastserie hebben 360 inmiddels een groot aantal fans in heel Nederland weten te verwerven. Elke maand worden liefhebbers van vooruitstrevende electronische dansmuziek op een uur van de beste tracks van het moment getraceerd. Traditiegetrouw heeft 360 ook altijd een stuk of 100 cd's voor hun fans op het feest zelf klaarliggen. De laatste podcast is hier te downloaden: http://www.wilddayshub.com/audio/360august2009mix.zip

Voor een uitgebreide tracklisting moet men zich op hun site www.360-music.org als lid registreren, dan wordt de podcast ook automatisch elke maand opgestuurd. Ook de volgende maand is de line-up van 360 om je vingers bij af te likken. Op 7 november zal Akufen live te bewonderen zijn.

4 opmerkingen

GusGus, vet!
Artiest Zjiel
GusGus - Moss (L)
Add this song klinkt erg vet! Had er nog nooit van gehoord, maar zal het album eens gaan checken...
Artiest Mykaz
360 is altijd vet. zonder twijfel!