Partyflock
 
­ Nederland

Festival Impact

gepubliceerd door , op
Festival Impact
8 september 2009
FeestFestival Impact · 2009
Datumzondag 20 september 2009
OrganisatieImpact
StadHelmond
LocatieMarkt
Impact maakt bekend welke culturele events te bewonderen zijn op Festival Impact, zondag 20 september in het centrum van Helmond. Kunst & Cultuur op Festival ImpactOok dit jaar natuurlijk weer volop culturele activiteiten op Festival Impact. Een overzicht:

Impact Culture zone.
De Veestraat en de Markt zullen zich opnieuw gaan vullen met onder andere: straatmuzikanten, straattheater, een graffitiwall, het Impact Cultuurpodium, een graffiticaravan (nieuw!) en de ideeënmuur (nieuw!).Stop Aids Now!Dit jaar gaat Impact een spectaculaire samenwerking aan met Stop Aids Now! Deze samenwerking uit zich door middel van een caravan die de gehele dag op het festival te bewonderen zal zijn. Deze caravan zal bespoten worden met graffiti en wordt aan het einde van de dag
geveild ten behoeve van Stop Aids Now. Gedurende de dag zal op verschillende momenten in de caravan een ‘man bijt hond-idee’ plaatsvinden waarbij de bezoekers gevraagd wordt naar hun mening over het festival en Helmond als cultuurstad. Verder zal de inmiddels befaamde condoommuur van Stop Aids Now op het terrein staan.

Cabaret. In Zien Eten en Drinken aan de Markt 10 (voorheen Lunchroom Happetit), vinden verschillende cabaretacts plaats. Meer info binnenkort op www.stichting-impact.nl. Cultuurmarkt; Op de Veestraat en de Markt komen kraampjes te staan van verschillende ideële en culturele instellingen en komt er wederom een Cultuurmarkt waar diverse lokale ondernemers hun mooie producten presenteren. Demopodium; Aan de Smalle Haven (halverwege de Veestraat) herrijst het Impact Demopodium. Dit jaar met onder andere: Last crewsaders: breakdance, beatboxen, rappen Ballet op hiphop muziek. Woonpartners moves you! Silent disco! Woonpartners organiseert dit jaar de Silent disco. Van 15.30 uur tot 20.30 uur kun je geluidloos uit je dak gaan! Samen met je vrienden een koptelefoon op en dansen op de leukste nummers. DJ Wolter draait onder andere heerlijke salsa muziek voor het optimale zomergevoel! Jij kunt er voor zorgen dat de Silent Disco van Woonpartners niet helemaal stil blijft. Wil je weten hoe? Kom langs en doe mee! Woonpartners moves you!

Ideeënmuur. Bij deze muur (onderdeel van de Culture Zone) kunnen jongeren hun ideeën kwijt over het festival en de andere evenementen. Hoe beleven zij dit? En hoe kan Impact nóg leuker/beter/spetterender worden? Laat het ons weten! Verder zal er nog een ‘Happening’plaatsvinden… benieuwd? Kom naar het festival!Festival Impact is zoals altijd gratis toegankelijk en iedereen, van jong tot oud, is van harte welkom. Dance Area op Festival Impact Dit jaar weer een goede line-up bij het SLG Dance Area. Een overzicht:

DJ-contest. Als warmlopertje voor Festival Impact organiseren Impact en Carat 0492 Podium op 12 september voor de tweede maal een DJ Contest. Een deskundige jury beoordeelt de deelnemers op hun kwaliteiten. De winnaar van de Contest opent dit jaar de Dance Area van Festival Impact! Benny Rodrigues. Deze Rotterdammer met Portugees bloed verstaat de kunst om de funk te gebruiken, de dansvloer vol te krijgen en de zaal aan zijn voeten. Hoewel bekend geworden vanwege zijn Funky (tech-)house, weet hij ook dat er zo nu en dan gewerkt moet worden en weet hij hoe hij dat bijltje moet hanteren, wat resulteert in een bijzonder stevige portie techno die boven alles goed verteerbaar blijft.Naast deze twee artiesten kun je ook nog genieten van de volgende artiesten: B-Senz, Ferreck Dawn & Le Poix, Jackin PumpKidz, KruH, RawEndz en Bingo Players.

Oproep! Vind je dat Impact goed werk doet en zou je hier best een bijdrage aan willen leveren? Wij zijn hard op zoek naar mensen die een paar uurtjes willen helpen. De volgende functies zijn beschikbaar: Servicemedewerker Dance Area Service verlenen aan het publiek (waar nodig), en ondersteunen van de beveiliging, door een oogje in het zeil te houden. Zondagmiddag (tot 19.00uur) of -avond (vanaf 19.00uur). Servicemedewerker dance backstage. Service verlenen aan bezoekers, en toegangscontrole bij de backstage ruimte. Zondagmiddag (tot 19.00uur) of-avond (vanaf 19.00uur). Opbouwmedewerker; Meehelpen met de opbouw van het festivalterrein. Zaterdag 19 september van 17.00 - 23.00uur en/of zondag 20 september van 8.00 - 12.30uur. Alle vrijwilligers ontvangen een officieel ‘Impact 2009’ T-shirt, en een uitnodiging voor 2 personen voor het supergezellige jaarlijkse Impact vrijwilligersfeest! En onze eeuwige dank natuurlijk!Interesse? Mail naar personeel@stichting-impact.nl of bel 06-44816744 voor meer informatie.

Impact, vóór en dóór jongeren!”

1 opmerking