Partyflock
 
­

Bevrijdingsfestivals laten programmering intact

gepubliceerd door , op
De organisaties van de dertien Bevrijdingsfestivals hebben besloten hun programmering niet aan te passen. Wel zal er dinsdag in openingstoespraken aan de aanslag in Apeldoorn gerefereerd worden en zullen de tragische gebeurtenissen een rol spelen in debatten die op de festivalterreinen worden gevoerd. Dat blijkt maandag uit een rondgang langs de organisaties. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei liet eerder weten dat de Nationale Herdenking en de Nationale Viering van de Bevrijding op gepaste wijze doorgang vinden.

Wageningen
Pieter van Vollenhoven zal gewoon aanwezig zijn tijdens het bevrijdingsfeest in Wageningen. 'Wij willen niet toegeven aan de angst die door een éénmansactie mogelijk is ontstaan', aldus een woordvoerder. Op diverse podia in de stad vinden optredens plaats. De presentatoren op die podia zullen wel op ingetogen wijze presenteren, aldus de organisatie.

Publieke debatten
Op andere plekken in de stad vinden onder meer publieke debatten plaats over vrijheid. Daar zullen de gebeurtenissen in Apeldoorn nog wel aan de orde komen, stelt het comité.

Van Vollenhoven neemt 's middags bij Hotel De Wereld een defilé af. De draaiboeken zijn naar aanleiding van de aanslag in Apeldoorn nog eens tegen het licht gehouden, maar de plannen blijven ongewijzigd.

Bron: Nu.­nl

8 opmerkingen

 
"Wel zal er dinsdag in openingstoespraken aan de aanslag in Apeldoorn gerefereerd worden en zullen de tragische gebeurtenissen een rol spelen in debatten die op de festivalterreinen worden gevoerd"

tof man :+
tuurlijk moeten ze het zo laten, sorry hoor, maar je herdenkt de slachtoffers van de 2e wereld oorlog, en viert dat we bevrijdt zijn, echt rot voor de mensen in apeldoorn, maar dit staat er totaal los van.­