Partyflock
 
­ Nederland

Early Rave
The sound of 1992 to 1998

gepubliceerd door , op
Early Rave
26 april 2009
FeestEarly Rave · The sound from 1992 to 1998
Datumzaterdag 2 mei 2009
LocatieR17 Site
2 Mei in R17 te grootebroek staan de headliners DJ Buzz Fuzz en Jeroen Flamman achter de draaitafels voor een overdose aan heerlijke oldstyle & early rave classics.

Na jaren van afwezigheid is de organisatie Creative Elements (tegenwoordig bekend als Distorted Nation) terug in West Friesland met het concept "Early Rave". Early Rave staat geheel in het teken van de house classics uit de jaren 1992 t/m 1998. Veel oldstyle, early rave, newstyle en hardcore classics. Denk qua muziekstijl aan feesten als Ghosttown in de Vechtsebanen, Mindcontroller en de oude Multigroove feesten.

In 2001 organiseerde Creative Elements haar eerste feest met DJ Jeroen Flamman, destijds in "De Hoogte (nu Cayen) in Enkhuizen. Dit feest ging de boeken in als legendarisch. In 2004 was Buzz Fuzz de gene die op de eerste editie van Early Rave 300 man uit zijn dak liet gaan. Op 2 Mei in R17 te Grootebroek komen beide Headliners samen om het op dubbele kracht nog eens over te doen. Mocht je er vroeger niet bij zijn geweest is dit de ideale kans om een zeer speciale edite van Early Rave mee te gaan maken.

Buzz Fuzz werd bekend in de jaren 90 met zijn optredens op o.a. Multigroove en Thunderdome. Met zijn label BZRK records heeft hij veel succesvolle tracks uitgebracht zoals Dreamgirl, King of the Beatz en Don't u Cry. Buzz Fuzz was ook lid van het bekende Dreamteam en behoord tot de meest gerespecteerde Early Rave DJ's van toen en nu. Jeroen Flamman heeft veel hits en succes op zijn naam staan. Begin jaren 90 onder de naam Fierce Ruling Diva was hij de eerste die house in Nederland introduceerde. Samen met bijvoorbeeld Moby en Westbam sierde hij de cover van de muziek bladen, tourde hij de wereld rond, o.a. in Moskou en Amerika. Hij was zeer actief in de underground scene en weet als geen ander de oude sound te vertegenwoordigen. Veel mensen zullen hem met name kennen uit de happy hardcore periode waar hij samen met Abraxas hit na hit scoorde. Technohead - I wanna be a hippy, Have you ever been mellow ? Aquarius, en Flamman & Abraxas - Good to go zijn slechts enkele voorbeelden.

Locale Helden: Uiteraard zijn ook een aantal locale DJ's vertegenwoordigd op Early Rave. DJ Devillien, bekend van o.a. Hardcore Hooligans en Defqon.1 - DJ Bika bekend van Rebirth en Obsession Outdoor (harde tent) en meer.
Kwalteit: Dit vind je niet alleen terug in de line up maar ook is er een VJ show, Laser, lichtshow en vooral een goede geluidsinstallatie aanwezig.

12 opmerkingen

Werkzaam bij {SHOWLIST organization 182, 681, 1669}
Artiest Dynamike
een oude bekende (y) * denkt aan Mindstorm * :p
 
Werkzaam bij Creative Elements
Uitspraak van Dynamike op maandag 27 april 2009 om 13:13:
een oude bekende * denkt aan Mindstorm *

hey man leef jij ook nog :P ik zie dat je 2 mei niks te doen hebt ;)

Uitspraak van chinchilla:dood:H4L op maandag 27 april 2009 om 14:22:
goed nieuwsbericht!

thanx ;)
laatste aanpassing
 
Vet
Uitspraak van permanent verbannen op maandag 27 april 2009 om 18:05:
ik zie dat je 2 mei niks te doen hebt ;)

en dat zal ook zo blijven O:)
 
oh is dat je rust dag ;)
laatste aanpassing door een beheerder
Uitspraak van permanent verbannen op dinsdag 28 april 2009 om 05:55:
oh is dat je rust dag ;)

kan niet ieder weekend feest zijn B) als je er een volgende keer een boeking van maakt dan wil ik die reis van 6 a 700 km wel overwegen :p
 
joh ... ik herinner me nog dat ik naar weert reed in 2 en half uur :P MIETJE :P

nee je hebt gelijk hoor het is veel te ver vanaf Jou woonplaats ;)
laatste aanpassing
hoor haar .. wij maken door het hele jaar meer kilometers dan jij überhaupt aankunt .. dus ga maar alvast aan het infuus :devil:

nu wordt er wel erg afgedwaald van het onderwerp :roflol:
 
jij wint ;) misschien volgend jaar naast elkaar aan de start (6)
laatste aanpassing