Partyflock
 

Spitfire invites Not your monkey not your robot

gepubliceerd door , op
De tweede editie van X-Tase’s nieuwe party Spitfire pakt meteen groot uit. Na het succes van de eerste editie van het event dat aandacht aan de hardere underground stijlen als tekno en breakcore besteedt slaat de organisatie de handen ineen met Not Your Monkey Not Your Robot. Op 25 april zal CKB Underground het toneel zijn voor dit stevige dance event.

Not Your Monkey Not Your Robot (NYMNYR) is een organisatie uit de omgeving van Arnhem die al een flinke tijd party’s organiseert met als hoofdgenre breakcore. Na een bijna gecancelde editie kwam de organisatie in contact met X-Tase. De vaste locatie van NYMNYR moest plots de deuren sluiten en de crew zocht een alternatief podium. Dat werd uiteindelijk Worm in Rotterdam, omdat deze locatie binnen no-time de juiste regelingen kon treffen om als gastpodium op te treden.

Het contact met X-Tase bleef behouden en na het succes van de Rotterdamse editie besloten beide organisaties de handen ineen te slaan voor in ieder geval één editie in Bergen op Zoom. Tijdens deze editie zal een groot deel van de crews residents het podium betreden plus een aantal gast DJ’s, waarvan een heel bekende. Onder de naam The Causewaybaykid draait er een dj die al heel lang bezig is en tot een van de bekendste namen in de underground scene behoord. Hij is eigenlijk bekend onder een andere naam, maar wil laten zien dat het om de muziek gaat en niet om de populariteit van de artiest op zich. De bekendere artiestennaam blijft dus een geheim, maar tijdens de party zelf kom je er waarschijnlijk snel genoeg achter!

Ook één X-Tase resident zal tijdens deze party een set weggeven. Majestic opent de avond, wat iets heel ongewoons is voor hem. Door zijn stijl staat hij bekend als een goede afsluiter of primetime DJ, Majestics platenkeuze bestaat namelijk uit stevige ‘doorbeuk’ platen. Liefhebbers van de Contrasts drum&bass avonden weten wat deze DJ in huis heeft. Zij weten dus ook wat ze aan het begin van de avond al kunnen verwachten!

De overige gasten zijn Thye, Bart Hard, King Pin en FFF. Bart Hard is een van de mensen achter de NYMNYR crew en draait een combinatie van extreme, snelle, met noise ondersteunde breakcore en zoekt de grenzen van alle genres op om deze vervolgens te overschrijden.

FFF is één van de stille krachten achter in de breakcore wereld. FFF geniet niet alleen in Nederland bekendheid, maar ook internationaal is hij een graag geziene gast. Zo trad hij onlangs in Japan op. Tijdens Spitfire zet de DJ / producer een live act waarin ook veel rave geluiden naar voren zullen komen. Een liveset staat sowieso garant voor een uniek optreden, want alles kan ter plekke veranderen. Ook Thye kiest daarom voor deze vorm van optreden.

De laatste NYMNYR resident is King Pin. Hij is in de jaren ’90 gaan draaien. Na verloop van tijd vond hij zijn ware roots in de breakcore scene, waarbij hij naast de organisatie van de Not Your Monkey Not Your Robot feesten flink wat boekingen op alle relevante breakcore feesten op zijn naam heeft staan. Verwacht lekkere ragga jungle, amens en natuurlijk nog meer breakcore!

NYMNYR heeft een lange lijst met gast DJ’s op haar naam staan. De crew nodigde Nederlandse ‘toppers’ uit maar haalde ook internationaal bekende namen binnen. De editie die pas in Rotterdam plaats vond verwelkomde een Rus, Japanner en Amerikaan. Dankzij het brede muzikale netwerk van de organisatie lijkt zelfs het onmogelijke mogelijk. Zo kost deze editie slechts 4 euro, waarmee NYMNYR en X-Tase een van hun grootste kernwaarden wederom willen benadrukken: de drempel zo laag mogelijk voor iedereen willen houden.

Spitfire invites Not your monkey not your robot, Not Your Robot vindt plaats in CKB Underground in de Blokstallen 3 te Bergen op Zoom. De locatie is van 22.00 tot 04.00 geopend, entree is mogelijk tot 02.30. Kaarten kosten 4 euro en zijn alleen aan de deur verkrijgbaar. Meer informatie: http://www.myspace.com/notyourmonkeynotyourrobot, www.ckbunderground.nl en www.x-tase.net.

5 opmerkingen

FFF is één van de stille krachten achter in de breakcore wereld, als is de woordkeuze gezien het genre misschien niet de beste (te onduidelijk wat er bedoeld wordt).­ FFF geniet niet alleen in Nederland bekendheid, maar ook internationaal is hij een graag geziene gast.­ Zo trad hij onlangs in Japan op.­ Tijdens Spitfire zet de DJ / producer een live act waarin ook veel rave geluiden naar voren zullen komen.­ Een liveset staat sowieso garant voor een uniek optreden, want alles kan ter plekke veranderen.­ Ook Thye kiest daarom voor deze vorm van optreden.­

FFF a smooth operator!!!!
hong hing stylee :cheer: