Partyflock
 

Spitfire · Een spervuur van dancestijlen

gepubliceerd door , op
afbeelding Spitfire
FeestSpitfire · Weapons down, pitch up
OrganisatieX-Tase
LocatieCKB Underground
Datumzaterdag 20 december 2008
StadBergen op Zoom
Op 20 december vindt de eerste editie van het nieuwe X-Tase concept Spitfire plaats. Een avond die dieper op de hardere underground stijlen ingaat dan dat iedere X-Tase avond tot nu toe deed. Uit vorige feesten en uit reacties van bezoekers blijkt dat hier behoefte aan is. Daarom is er gekozen voor het nieuwe concept Spitfire. Wat een spervuur aan dancestromingen zoals tekno, breakcore, jungle, breakbeat en noize biedt, maar ook ‘gewoon’ drum&bass en af en toe ‘normale’ dance.

De eerste editie staat er een line-up die bestaat uit X-Tase ‘oud gediende’ in combinatie met nieuwe en talentvolle artiesten. Een van die talentvolle artiesten is de 16 jarige Little Terror Man. Hij heeft met zijn jonge leeftijd al meer bereikt dan mening DJ ooit zal bereiken. Op zijn lijst met optredens staan grote festival en gigantische dance events. Toch voelt deze jongen zich niet te groot om voor X-Tase plaatjes te komen draaien in CKB Underground. Muziek is hem ‘met de paplepel’ in gegoten, want zijn vader ging hem voor als DJ. Waar zijn vader vooral speedcore en terror draaide draait Little Terror Man harde drum&bass en breakcore. In de loop der jaren verlegde zijn smaak qua draaien zich en ruilde de DJ speedcore en terror in voor iets nieuws. Daarbij werd hij geïnspireerd door artiesten als Limewax en Current Value.

Een ander gastoptreden tijdens Spitfire wordt verzorgd door ]dj=Meatcorps]. De invulling van zijn optreden blijft tot op de avond zelf geheim. Wordt het een live-act of toch een DJ optreden? Meatcorps brengt donker industrial met een vleugje drum&bass, maar ook met invloeden uit andere stijlen. Hij componeert zijn tracks zelf en werkt on-stage louter met eigen werk. Tijdens een half uur durend optreden zal hij een eerste impressie geven van wat hij in huis heeft, de komende periode kunnen we namelijk meer werk van hem verwachten. Dat zal hij ondermeer tijdens volgende edities van Spitfire laten horen.

Demonizer is de derde gast DJ. Hij draaide enkele maanden terug op de uitverkochte editie van No Use For A Style. Tijdens deze avond werd er al volop geëxperimenteerd met de stijlen die nu de basis van het nieuwe concept Spitfire vormen. Demonizers sets zijn breed en gevarieerd, ze bevatten de ene keer de energie van underground hardcore en de andere kant vernieuwde geluiden zoals platen van Manu Le Malin. Een ding staat vast, ze staan bol van de energie en garant voor uit je dak gaan.

Natuurlijk kunnen ook de residents niet ontbreken. Dit keer is er gekozen voor de twee ‘hardste’ Contrasts residents: Kreng en Majestic. Nu vormen ze niet het hoogtepunt van de avond, maar warmen ze het publiek juist op. De rest van de avond doet er namelijk qua muziek een flink tandje bij. Van Kreng kunnen we zijn normale set verwachten, al is normaal misschien niet het juiste woord om de obscure en harde tracks die hij draait te beschrijven. Majestic geeft twee optredens, een daarvan zal zijn gangbare platen bevatten, de andere set zal daar flink van afwijken. EP Freelancer is voor de breakbeat plaatjes verantwoordelijk en trapt de avond af.

Spitfire vindt plaats in poppodium CKB Underground in de Blokstallen 3 te Bergen op Zoom. De avond start om 22.00 en duurt tot 04.00. Voor deze speciale editie is de entree 3 euro inclusief een gratis consumptie ter waarde van 1 euro 50. Daarnaast is er voor de liefhebbers een dresscode: (gas)maskers. Een soort gemaskerd bal, maar dan net anders. Meer informatie op de website van de locatie: www.ckbunderground.nl of op de website van de organisatie: www.x-tase.net

2 opmerkingen

dresscode: (gas)maskers.­

Mag er gerookt worden binnen? iedereen loopt toch met zo`n ding op.....­
Xtase
Werkzaam bij X-Tase
Artiest X-Tase
Hehe was het maar waar... Als we het op die manier konden toestaan dan deelden we gratis gasmaskers uit :P