Partyflock
 
­ Nederland

Goede Vrijdag : Technomaniacs in Groningen

gepubliceerd door , op
Goede Vrijdag : Technomaniacs in Groningen
12 maart 2008
FeestTechnomaniacs · 10 years of Nautic Radio Groningen
Datumvrijdag 21 maart 2008
LocatiePlatformtheater
Nautic Radio Groningen bestaat dit jaar tien jaar. Wat destijds is begonnen als een zendpiraat is nu een radiostation op het Internet met bijna iedere avond in de week een uitzending. Iedere uitzending wordt opgenomen en is na te luisteren op de site zelf en op Shoutcast.

Elke vrijdagavond vanaf 21:00 wordt in de show Technomania alle smaken wat betreft techno ten gehore gebracht. De hosts van dit programma hebben besloten om op 21 maart (Goede Vrijdag) Technomaniacs te organiseren ter ere van het tienjarig bestaan van het radiostation.

Een van de grondleggers van Nautic Radio is Devlin Ross. Naast Nautic Radio is hij al jaren actief in de underground techno scene in Groningen. Veel mensen die er zijn geweest herinneren zich zijn set tijdens Cinematic in Simplon, toen hij draaide voordat Secret Cinema begon. Naast Devlin Ross zijn de hosts van Technomaniacs Lenteman, Patrick Pay en Nucleus.

Speciale gast is de live act 303F. Deze live technoformatie komt uit Arnhem en heeft onder andere opgetreden op Dance Valley, Breda Barst, Toffestival, Ruigoord, Club Eight, Bevrijdingsfestival Wageningen en meerdere keren bij Technomania op Nautic Radio. Verder was hun track "Looking Forward" het thema van Impulz Festival 2003. In 2005 kwam de eerste track uit op hun eigen label 303F Records, hun laatste productie is “Vuig EP”.

Inmiddels een vaste gast van Technomania is The Silencer uit Wageningen. Hij zal tevens optreden op Technomaniacs en is degene geweest die 303F ooit naar de studio van Nautic Radio haalde.

Locatie van Technomaniacs is het Platformtheater in Groningen. Omdat het hier om een speciale gelegenheid gaat, is er veel aandacht besteed aan decoratie en licht. Licht en lasers worden door Disco Facilities verzorgd. ViXeN Design is verantwoordelijk voor de decoratie, na onder andere de Oosterpoort tijdens Clash te hebben gedecoreerd.

De schade voor deze zeer Goede Vrijdag is 6 Euro aan de deur (geen voorverkoop). Technomaniacs duurt van 23:00 tot 06:00. Meer info: www.technomaniacs.nl.