Partyflock
 
Forumonderwerp · 1094356
Waarschuw beheerder
wat is jou favotiete recept?

deel het, geef je mening, wat vind je leuk om te maken?
wat vind jij waard, wat een ander echt zou moeten proberen?

bij voor beeld:



koud voor gerecht.

Spinaziesalade

Ingrediënten voor 4 personen
30 GR. PIJNBOOMPITTEN.
125 ML. LICHTE BALSAMICOAZIJN.
1 EETL. LIMOENSAP.
ZOUT EN PEPER.
SUIKER.
4 EETL.OLIE.
250 GR. VELDSPINAZIE.
2 KROPPEN SLA.
50 GR. WATERKERS.
250 GR. KERSTOMATEN.
2 PAKJES MINI-MOZZARELLA.(A 125 GR.)
1 BAKJE TUINKERS

Voorbereiding

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Bereidingswijze
Meng de azijn, limoensap, peper en zout en wat suiker en klop er tot slot de olie door tot een vinaigrette.
Spinazie en de jonge bladen van de sla (ca. 200 gr.) wassen.
eventueel scheuren en in een zeef laten uitlekken.
Tomaten wassen en halveren of in vieren snijden.
Mozzerella laten uitlekken.
Tuinkers knippen en door de vinaigrette roeren.
Spinazie, sla en waterkers mengen met de mozzarella en de tomaten.
Verdeel de salade over vier borden en sprenkel er de vinaigrette over.
(je kan er eventueel nog wat ui bij doen)

warm voor gerecht.

Zachte mosterdsoep

Ingrediënten

2 eetlepels boter
3 preien in ringen
3 eetlepels grove mosterd ( Limburgse uiteraard )
3 kruimige aardappelen in blokjes
7 1/2 dl kippenbouillon
2 dl slagroom (niet perse nodig, zonder is ook lekker)
versgemalen zwarte peperpeper
2 eetlepels fijngesneden bieslook of lente-ui
zout

Bereiding

Verhit de boter en bak zachtjes de prei hierin ± 6 minuten. (Kan meteen in pan met dikke bodem). Voeg 2 eetlepels mosterd en de aardappelen toe en bak die ± 4 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij, breng het mengsel aan de kook en laat het op zacht vuur ± 20 minuten koken. Pureer de soep in de blender. (als het goed is is zeven dan niet nodig en houd je de leuk ogende zaadjes). Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de slagroom toe en breng met peper en zout op smaak. Roer de rest van de mosterd door de soep (goed roeren, anders blijft het een klodder op de bodem) en bestrooi met bieslook.
Variatie: gerookte zalm onderop. Verkruimelde uitgebakken plakjes ontbijtspek bovenop.
En als je denkt dat het leuk is als je de gerookte zalm onderin ziet en dus net als ik whiskeyglazen gebruikt moet je de soep er denk ik voorzichtig oplepelen en niet vanuit de pan zo inschenken.

hooft gerecht.


Varkenshaas in een jasje

Ingrediënten

50 gr boter ( bakboter)
1 grote varkenshaas
1 pakje ontbijtspek
1 bakje champignons
1 zakje roomsaus ( vers 250 gr creme fraiche en 250 ml kook room )

Bereiding

Snijd de varkenshaas in 4 stuken. Een beetje zout en peper en rol de spek er omheen. Circa 10 min. bakken. Snijd de champignons,fruit deze aan in een pan met een beetje boter, voeg de roomsaus toe, laat het eeven staan tot je de dikte van de saus hebt die je zelf lekker vind, en klaar is kees. Lekker met frietjes of gabakken aardappeltjes

na gerecht ( het dessert )


Chocomousse


Ingrediënten voor 4 personen


150 g chocolade (puur)
2 eieren
30 g suiker
2 cl grand-marnier
2 dl room
1 eetlepel cacaopoeder

Bereiding

De chocolade in stukken breken en smelten au bain-marie (een pan met heet water op laag vuur, een bekken/schaal bij voor keur een stalen)

Het eigeel schuimig kloppen met tweederde van de suiker. Wanneer de suiker volledig opgelost is, de grand marnier en het cacaopoeder erdoor roeren.

De eiwitten stijfkloppen en al kloppend de rest van de suiker toevoegen. Ook de slagroom stijfkloppen.

Langzaam de gesmolten chocolade door het eimengsel roeren ( wat je met het eigeel hebt gemaakt)

Voorzichtig de slagroom en het stijfgeklopte eiwit toevoegen.
(er door roeren met een spatel, en niet met een garde, dat sla je de eiwitten kapot en, wordt de mousse niet stijf)

De mousse in schaaltjes verdelen en enkele uren laten opstijven in de koelkast.

Eventueel serveren met chocoladeschilfers of bestuiven met poedersuiker.
laatste aanpassing
 
Waarschuw beheerder
Favotiete?
Deze deze

[img width=1024 height=819 cacheid=0007bfaa00151cdb6e6111111a02ab94a4]http://i.fok.nl/userpics//219775/tieten.jpg[/img]
Waarschuw beheerder
donateur
Tosti hawai
Waarschuw beheerder
donateur
Toch wel gewoon brownies en appelgebak. (L)
Waarschuw beheerder
donateur
Wel eigen geklopte met 'n lading vanille suiker erin(L)
Waarschuw beheerder
Uitspraak van Kiets op vrijdag 4 juni 2010 om 11:21:
Wel eigen geklopte met 'n lading vanille suiker erin


:yes: jij weet hoe je een man laat watertanden ;)
 
Waarschuw beheerder
donateur
graten en koppen van 2 kabeljauwen nemen en daar bouillon van koken, daar maak je dan weer soep van
Waarschuw beheerder
Uitspraak van verwijderd op maandag 5 juli 2010 om 18:21:
graten en koppen van 2 kabeljauwen nemen en daar bouillon van koken


en nooit langer dan 10 min laten borrelen, ander wordt het zuur
Waarschuw beheerder
voor ongeveer 1 liter is nodig:


-520clGamma-butyrolactone.
-520 cl dH20 (gedistilleerd water, om accu mee te vullen)(bouwmarkt, halfords)
-260 gr NaOH (Natrium hydroxide=caustic soda)(bouwmarkt)
-Acetic Acid (geconcentreerde azijnzuur 80(toko)
-pH-strips lakmoespapier)

Glazen 5 liter Laboratorium Beker, RVS pan vodoet ook (wel een hoge) RVS garde, passende deksel.

1. doe de lactone in de beker/pan, voeg hierbij de NaOh, even doorroeren met de garde.

2. Voeg dH2O toe even doorroeren(pas op nu!!), de reaktie zal nu eerst 'blind' worden en opwarmen, binnen enkele seconden zal de reaktie plaatsvinden (aan de kook komen) deze methode heeft 2 voordelen, het afdrijven van wat je kan missen, en de noodzakelijke ring openen, 2 vliegen in 1 klap dus!!). Zodra de reaktie omhoog komt, goed opletten, zodra je ziet dat hij niet hoger komt doe je de deksel erop, en laat hem zelf rustig uitreageren, dit duurt geen minuten.

Test nu met een pH strip, en voeg evt. als hij te laag staat (zuur is) nog wat NaOH toe maar met mate, je ziet het reageren als er nog nodig is, doe dit tot hij BASIS is ph12.

3. Voeg nu70 ml dH20 toe, en zet op vuur met deksel, breng aan de kook, als kookt vuur laag zetten, en een half uurtje zachtjes laten doorborrelen met de deksel erop. (refluxen).

4. Nu kan je hem gaan 'stellen' (juiste pH voor consumptie), vuur uit, en pH meten. Als de pH te hoog is een beetje gbl toevoegen. En wanneer het te laag is een BEETJE NaOH.

Aflaten koelen, duurt best wel lang, maar je hebt wel wat, dosering 3 tot max. 4,5 ml.
Waarschuw beheerder
Uitspraak van BOTSSIEE op dinsdag 6 juli 2010 om 00:50:
voor ongeveer 1 liter is nodig


ghb dit dat, rechtbank dit dat, iets met meisje zwanger dit dat
 
Waarschuw beheerder
(permanent verbannen)
:) broodje aap heeeeeeeeeeerlijk :kwijl:.
 
Waarschuw beheerder
(permanent verbannen)
saté met kutvocht (L)


of patAt met een dikke keutel :kwijl:
 
Waarschuw beheerder
(permanent verbannen)
nasi kwakje ook om te smullen


droog brood met verse rioolwater hmmmm :kwijl:
Waarschuw beheerder
Broodje kitkat met curry
Waarschuw beheerder
rauwe andyvie stampot
zuurkool stampot
bloemkool met aardappels
prei stampot

wheeeee :kwijl: ik vreet me hier helemaal kapot aan :lol:
Waarschuw beheerder
Uitspraak van CHEDDAR op dinsdag 10 augustus 2010 om 17:10:
rauwe andyvie stampot
zuurkool stampot
bloemkool met aardappels
prei stampot


gatver :/

aiki noodles:
kook ong 200 ml water
giet het erbij
roeren
ff wachten
klaar
Waarschuw beheerder
Uitspraak van meb op dinsdag 10 augustus 2010 om 19:52:
gatver


jij hebt geen smaak ga je mond spoelen gekkerd
Waarschuw beheerder
Uitspraak van CHEDDAR op dinsdag 10 augustus 2010 om 20:05:
jij hebt geen smaak ga je mond spoelen gekkerd


sorry snap echt niet wat daar lekker aan is :s ben meer voor oosterse keuken
of italiaanse (nja spaghetti en lasagna :p)
Waarschuw beheerder
ook lekker hoor maar ow ow ow die hollandse pot is zo lekker :kwijl: