wat is jou favotiete recept?
deel het, geef je mening, wat vind je leuk om te maken?
wat vind jij waard, wat een ander echt zou moeten proberen?
bij voor beeld:
koud voor gerecht.
Spinaziesalade
Ingrediënten voor 4 personen
30 GR. PIJNBOOMPITTEN.
125 ML. LICHTE BALSAMICOAZIJN.
1 EETL. LIMOENSAP.
ZOUT EN PEPER.
SUIKER.
4 EETL.OLIE.
250 GR. VELDSPINAZIE.
2 KROPPEN SLA.
50 GR. WATERKERS.
250 GR. KERSTOMATEN.
2 PAKJES MINI-MOZZARELLA.(A 125 GR.)
1 BAKJE TUINKERS
Voorbereiding
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Bereidingswijze
Meng de azijn, limoensap, peper en zout en wat suiker en klop er tot slot de olie door tot een vinaigrette.
Spinazie en de jonge bladen van de sla (ca. 200 gr.) wassen.
eventueel scheuren en in een zeef laten uitlekken.
Tomaten wassen en halveren of in vieren snijden.
Mozzerella laten uitlekken.
Tuinkers knippen en door de vinaigrette roeren.
Spinazie, sla en waterkers mengen met de mozzarella en de tomaten.
Verdeel de salade over vier borden en sprenkel er de vinaigrette over.
(je kan er eventueel nog wat ui bij doen)
warm voor gerecht.
Zachte mosterdsoep
Ingrediënten
2 eetlepels boter
3 preien in ringen
3 eetlepels grove mosterd ( Limburgse uiteraard )
3 kruimige aardappelen in blokjes
7 1/2 dl kippenbouillon
2 dl slagroom (niet perse nodig, zonder is ook lekker)
versgemalen zwarte peperpeper
2 eetlepels fijngesneden bieslook of lente-ui
zout
Bereiding
Verhit de boter en bak zachtjes de prei hierin ± 6 minuten. (Kan meteen in pan met dikke bodem). Voeg 2 eetlepels mosterd en de aardappelen toe en bak die ± 4 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij, breng het mengsel aan de kook en laat het op zacht vuur ± 20 minuten koken. Pureer de soep in de blender. (als het goed is is zeven dan niet nodig en houd je de leuk ogende zaadjes). Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de slagroom toe en breng met peper en zout op smaak. Roer de rest van de mosterd door de soep (goed roeren, anders blijft het een klodder op de bodem) en bestrooi met bieslook.
Variatie: gerookte zalm onderop. Verkruimelde uitgebakken plakjes ontbijtspek bovenop.
En als je denkt dat het leuk is als je de gerookte zalm onderin ziet en dus net als ik whiskeyglazen gebruikt moet je de soep er denk ik voorzichtig oplepelen en niet vanuit de pan zo inschenken.
hooft gerecht.
Varkenshaas in een jasje
Ingrediënten
50 gr boter ( bakboter)
1 grote varkenshaas
1 pakje ontbijtspek
1 bakje champignons
1 zakje roomsaus ( vers 250 gr creme fraiche en 250 ml kook room )
Bereiding
Snijd de varkenshaas in 4 stuken. Een beetje zout en peper en rol de spek er omheen. Circa 10 min. bakken. Snijd de champignons,fruit deze aan in een pan met een beetje boter, voeg de roomsaus toe, laat het eeven staan tot je de dikte van de saus hebt die je zelf lekker vind, en klaar is kees. Lekker met frietjes of gabakken aardappeltjes
na gerecht ( het dessert )
Chocomousse
Ingrediënten voor 4 personen
150 g chocolade (puur)
2 eieren
30 g suiker
2 cl grand-marnier
2 dl room
1 eetlepel cacaopoeder
Bereiding
De chocolade in stukken breken en smelten au bain-marie (een pan met heet water op laag vuur, een bekken/schaal bij voor keur een stalen)
Het eigeel schuimig kloppen met tweederde van de suiker. Wanneer de suiker volledig opgelost is, de grand marnier en het cacaopoeder erdoor roeren.
De eiwitten stijfkloppen en al kloppend de rest van de suiker toevoegen. Ook de slagroom stijfkloppen.
Langzaam de gesmolten chocolade door het eimengsel roeren ( wat je met het eigeel hebt gemaakt)
Voorzichtig de slagroom en het stijfgeklopte eiwit toevoegen.
(er door roeren met een spatel, en niet met een garde, dat sla je de eiwitten kapot en, wordt de mousse niet stijf)
De mousse in schaaltjes verdelen en enkele uren laten opstijven in de koelkast.
Eventueel serveren met chocoladeschilfers of bestuiven met poedersuiker.
deel het, geef je mening, wat vind je leuk om te maken?
wat vind jij waard, wat een ander echt zou moeten proberen?
bij voor beeld:
koud voor gerecht.
Spinaziesalade
Ingrediënten voor 4 personen
30 GR. PIJNBOOMPITTEN.
125 ML. LICHTE BALSAMICOAZIJN.
1 EETL. LIMOENSAP.
ZOUT EN PEPER.
SUIKER.
4 EETL.OLIE.
250 GR. VELDSPINAZIE.
2 KROPPEN SLA.
50 GR. WATERKERS.
250 GR. KERSTOMATEN.
2 PAKJES MINI-MOZZARELLA.(A 125 GR.)
1 BAKJE TUINKERS
Voorbereiding
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Bereidingswijze
Meng de azijn, limoensap, peper en zout en wat suiker en klop er tot slot de olie door tot een vinaigrette.
Spinazie en de jonge bladen van de sla (ca. 200 gr.) wassen.
eventueel scheuren en in een zeef laten uitlekken.
Tomaten wassen en halveren of in vieren snijden.
Mozzerella laten uitlekken.
Tuinkers knippen en door de vinaigrette roeren.
Spinazie, sla en waterkers mengen met de mozzarella en de tomaten.
Verdeel de salade over vier borden en sprenkel er de vinaigrette over.
(je kan er eventueel nog wat ui bij doen)
warm voor gerecht.
Zachte mosterdsoep
Ingrediënten
2 eetlepels boter
3 preien in ringen
3 eetlepels grove mosterd ( Limburgse uiteraard )
3 kruimige aardappelen in blokjes
7 1/2 dl kippenbouillon
2 dl slagroom (niet perse nodig, zonder is ook lekker)
versgemalen zwarte peperpeper
2 eetlepels fijngesneden bieslook of lente-ui
zout
Bereiding
Verhit de boter en bak zachtjes de prei hierin ± 6 minuten. (Kan meteen in pan met dikke bodem). Voeg 2 eetlepels mosterd en de aardappelen toe en bak die ± 4 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij, breng het mengsel aan de kook en laat het op zacht vuur ± 20 minuten koken. Pureer de soep in de blender. (als het goed is is zeven dan niet nodig en houd je de leuk ogende zaadjes). Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de slagroom toe en breng met peper en zout op smaak. Roer de rest van de mosterd door de soep (goed roeren, anders blijft het een klodder op de bodem) en bestrooi met bieslook.
Variatie: gerookte zalm onderop. Verkruimelde uitgebakken plakjes ontbijtspek bovenop.
En als je denkt dat het leuk is als je de gerookte zalm onderin ziet en dus net als ik whiskeyglazen gebruikt moet je de soep er denk ik voorzichtig oplepelen en niet vanuit de pan zo inschenken.
hooft gerecht.
Varkenshaas in een jasje
Ingrediënten
50 gr boter ( bakboter)
1 grote varkenshaas
1 pakje ontbijtspek
1 bakje champignons
1 zakje roomsaus ( vers 250 gr creme fraiche en 250 ml kook room )
Bereiding
Snijd de varkenshaas in 4 stuken. Een beetje zout en peper en rol de spek er omheen. Circa 10 min. bakken. Snijd de champignons,fruit deze aan in een pan met een beetje boter, voeg de roomsaus toe, laat het eeven staan tot je de dikte van de saus hebt die je zelf lekker vind, en klaar is kees. Lekker met frietjes of gabakken aardappeltjes
na gerecht ( het dessert )
Chocomousse
Ingrediënten voor 4 personen
150 g chocolade (puur)
2 eieren
30 g suiker
2 cl grand-marnier
2 dl room
1 eetlepel cacaopoeder
Bereiding
De chocolade in stukken breken en smelten au bain-marie (een pan met heet water op laag vuur, een bekken/schaal bij voor keur een stalen)
Het eigeel schuimig kloppen met tweederde van de suiker. Wanneer de suiker volledig opgelost is, de grand marnier en het cacaopoeder erdoor roeren.
De eiwitten stijfkloppen en al kloppend de rest van de suiker toevoegen. Ook de slagroom stijfkloppen.
Langzaam de gesmolten chocolade door het eimengsel roeren ( wat je met het eigeel hebt gemaakt)
Voorzichtig de slagroom en het stijfgeklopte eiwit toevoegen.
(er door roeren met een spatel, en niet met een garde, dat sla je de eiwitten kapot en, wordt de mousse niet stijf)
De mousse in schaaltjes verdelen en enkele uren laten opstijven in de koelkast.
Eventueel serveren met chocoladeschilfers of bestuiven met poedersuiker.
laatste aanpassing















