staan er geen recepten op internet ofzo?
daar heb ik niet eens naar gezocht .. het ziet er al uit als veel werk die dingen
en anders gewoon handen en voetenwerk met de toko chinees
klopt
Uitspraak van Frisko in den D=co op donderdag 13 mei 2010 om 22:40:Maar wel die rood zoet gemarineerde varkensvlees.
ik dan weer niet
Uitspraak van Frisko in den D=co op donderdag 13 mei 2010 om 22:40:Tis varkensvlees... ken de dim sum variant niet!
cha siew pao laat ik mij door inet vertellen ... lijkt mij lekkerder dan wat ik nu heb
daar heb ik niet eens naar gezocht .. het ziet er al uit als veel werk die dingen..
nee johhh moet toch meevalle
zijn van die inimini hapjes
klopt.. ben nu in ieder geval zover .. dat ik die met grote oranje stip niet lekker vind
en laat ik er daar nu 4 van op mijn bord hebben
heh podver
Uitspraak van Frisko in den D=co op donderdag 13 mei 2010 om 22:40:Maar wel die rood zoet gemarineerde varkensvlees.
jah dat is het
maar hoe weet je het ??? in een restaurant gegeten ??? of ook in een of andere duistere chinees/japanse supermarkt gehaald .. waarvan je geen idee hebt wat het eigenlijk is ???
toko
en bij vrienden thuis, moeders koken vaak van die hapjes met verjaardagen enzo
langs de weg .. ik was op de hoogte dat bao pao ook in zo een stoomding kanmaar wist niet dat er meer van die deegballen waren met lekkers erin
wat je lekker vin ken je dr in douwen
maar ik twijfel vaak of het wel te stomen valt .. chinees is niet mijn tweede taal .. dus heb gewoon wat uit die vriezer gekozen .. maar gewoon geen idee wat het is
Ik pak gewoon maar wat, en dan hopen dat het te vreten is
En ze spreken er ook prima Nederlands hoor, alleen om nou info te vragen over alle 30 soorten verpakkingen die ze hebben liggen doe ik maar niet
chow sieww is lekker
Alleen lekker bij de moksi meti, verder vind ik er niet veel aan...
owww en wontons ook
Heeeeeeeeeerlijk!!!
Tot nu toe eigenlijk alleen maar gegeten met bouillon (of horen ze met bouillon geserveert te worden?)
daar heb ik niet eens naar gezocht .. het ziet er al uit als veel werk die dingen ..
Die deegvellen kan je apart kopen, dan is het een kwestie van je vlees klaarmaken en inwikkelen
Maar ik koop ze ook liever kant en klaar hoor
Het heet Siu Mai, is een soort mix met vlees, Chinese champignon.
Je kunt verschillende dimsum hapjes kopen in de Toko. (Diepvries)
Maar je kunt het ook eten in de Authentieke Chinese restaurants in de grotere steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ik ben zelf regelmatig in Wing Chun, Den Haag te vinden.
Uitspraak van Frisko in den D=co op donderdag 13 mei 2010 om 22:40:Chaa Siew spreek je uit als Tau Shoe..
Cha Siew spreken wij (Chinezen) gewoon uit als Tsja siew...
Maar je kunt het ook eten in de Authentieke Chinese restaurants in de grotere steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ik ben zelf regelmatig in Wing Chun, Den Haag te vinden.
Ik zou ook wel eens een keertje naar een dimsum restaurant willen gaan, alleen om daar nou in mn eentje te gaan zitten is ook zo triest
Dan maar thuis stomen...
smaakte beetje naar kattenvoer met bamboe smaak
Hahahaha
Gatverdamme
Chaa Siew spreek je uit als Tau Shoe..
Cha Siew spreken wij (Chinezen) gewoon uit als Tsja siew...
Whahahaha Tau Shoe leek me al een vreemde manier van uitspreken
en dat maak je zelf ??? of bij een toko in de vriezer ???
Ik bestel dat altijd in de restaurants, het is best moeilijk om dat zelf te maken...(heb ik gehoord) want zelf ben ik niet zo'n koker...
Of het ook in de Toko te halen is, weet ik niet maar dit moet je echt proberen!
Of het ook in de Toko te halen is, weet ik niet maar dit moet je echt proberen!
ik zal eens kijken in een Aziatische supermarkt
dus voor die tijd heb je in een ei gezeten?
onder een steen.. was veiliger voor de maatschappij
meid!
oehh dankje
Ik merk dat je het toch prettig vind aan je eerste helft herinnerd te worden en hiermee geassocieerd te worden???
Dit in tegen stelling tot je uitspraak:
leven begint pas als je 40 bent ..
Of heb je er moeite mee dat je er niet meer jong uitziet en fysiek minder aantrekkelijk bent?
Ik ben zelf regelmatig in Wing Chun, Den Haag te vinden.
Mag ik mee, je lijkt me een kenner?
Ik ben er gek op. Sowieso de Oosterse keuken in zijn geheel... Heerlijk
Veel beter dan de Nederlandse keuken
Cha Siew spreken wij (Chinezen) gewoon uit als Tsja siew...
Dacht al, heb ik het tot nu toe altijd verkeerd uitgesproken?
Gelukkig niet
Ik heb er ook nog nooit iemand dat horen zeggen!
Heb t ook via een Antilliaan die t uitspreekt als tau shoe...
Maar ik heb altijd nog gekregen waar ik naar vroeg
Het typische rode Chinees / Cantonees geroosterd varkensvlees staat bekend als Cha Siu, Cha Sui, Cha Siew, Char Siu, Char Sui, Char Siew, Shao Siu, Shao Sui, Shao Siew, Tsja Siu, Tsja Sui, Tsja Siew, en ongetwijfeld nog meer spelling-varianten die allemaal naar hetzelfde gerecht verwijzen.
En wiki zegt over Chaa Siew Paauw (uitspraak tsja-soe-pau)
Dus zo raar is t nou ook weer niet...
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 14 mei 2010 om 19:26:je lijkt me een kenner
Nou, ben niet echt een kenner...ben er mee opgegroeid.
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 14 mei 2010 om 19:26:Veel beter dan de Nederlandse keuken
Ik ben gek op Nederlands eten, boerenkool, hutspot, erwtensoep...hmmm
Uitspraak van Frisko in den D=co op zaterdag 15 mei 2010 om 14:44:Maar ik heb altijd nog gekregen waar ik naar vroeg
Nou, daar gaat het om toch...
Uitspraak van Frisko in den D=co op zaterdag 15 mei 2010 om 14:44:Het typische rode Chinees / Cantonees geroosterd varkensvlees staat bekend als Cha Siu, Cha Sui, Cha Siew, Char Siu, Char Sui, Char Siew, Shao Siu, Shao Sui, Shao Siew, Tsja Siu, Tsja Sui, Tsja Siew, en ongetwijfeld nog meer spelling-varianten die allemaal naar hetzelfde gerecht verwijzen.
En wiki zegt over Chaa Siew Paauw (uitspraak tsja-soe-pau)
Maar dat komt omdat ik Chinees ben en de taal gewoon ken.
Nou, ben niet echt een kenner...ben er mee opgegroeid
Automatisch een kenner
Ik ben gek op Nederlands eten, boerenkool, hutspot, erwtensoep...hmmm
Ik echt niet
Oosters (niet gelimiteerd tot Chinees













