Nix 
Macaroni-ovenschotel! Jammie!
. Als je dat 1x hebt gemaakt, is het heel makkelijk 
broodje roosteren, af laten koelen
kruidenboter (van die smeuige niet van die harde) erop smeren
en dan dunne plakjes komkommer erop
klaar

en lekker!!
of als toetje/bijgerecht bij rijst gerechten:
ge neemt, een appel, komkommer, perzik uit blik en ananas uit blik, alles in stukjes en doe het in een schaal (haal wel de pitjes uit t midden vd. komkommer eruit want dat is niet lekker)
dan doe je in een koekepan.. ff denken..
- suiker 1 eetlepel
- citroensap 2 theelepels
- sambal 1 theelepel
- ketjap 2 eetlepels
- water 2 eetlepels
dat doe je bij elkaar, door elkaar roeren, laten verwarmen..
dan giet je t over het fruit, goed husselen.. en paar uur in de koelkast zetten

kruidenboter (van die smeuige niet van die harde) erop smeren
en dan dunne plakjes komkommer erop
klaar
of als toetje/bijgerecht bij rijst gerechten:
ge neemt, een appel, komkommer, perzik uit blik en ananas uit blik, alles in stukjes en doe het in een schaal (haal wel de pitjes uit t midden vd. komkommer eruit want dat is niet lekker)
dan doe je in een koekepan.. ff denken..
- suiker 1 eetlepel
- citroensap 2 theelepels
- sambal 1 theelepel
- ketjap 2 eetlepels
- water 2 eetlepels
dat doe je bij elkaar, door elkaar roeren, laten verwarmen..
dan giet je t over het fruit, goed husselen.. en paar uur in de koelkast zetten
laatste aanpassing
Nasi Goreng zo heb ik het van me oma geleerd...
en is superlekker!!
Ingredienten
-------------
Rijst
Speklappen
Prei
Ui
Ei
Boemboe
Knoflook
Peper en zout
Sambal ( oelek )
Bereiding
-----------
1. Pan water opzetten voor de rijst ( als het koookt de rijst erin)
2. Daarna de prij snijden. ( niet te grof)
3.Als je dat gedaan hebt het vet van de speklappen afhalen en het vlees dan in kleine stukjes snijden.
4.Dan de knoflook pellen en uitpersen
5.De ui(en) schillen en in kleine stukjes hakken/snijden.
6.Nu heeft de rijst wel ongeveer 8 minuutjes gekookt...dus afgieten en nog 15 minuutjes laten staan met deksel erop.
7.gooi het vlees in de wok en laat het zacht gaar worden.
8.Nu pak je een paar eieren kluts die dan en maak er ommeletten van. en rol die daarna op als een pannekoek en snij er smalle rolletjes van.
9.Gooi de prei, ui en knoflook erbij totdat ook een lekker prutteltje word!
10.Als dat eenmaal goed is het zakje boemboe erbij gooien en wat peper en zout! en daarna ook wat sambal ( en proef het om te kijken of het een beetje op smaak is).
11. Als dat goed gehusselt is gooi je de rijst en ommeletrolletjes erbij niet gelijk alles maar steeds beetje bij beetje is wat makkelijker ( het vuur nu ho0g).
12. als dat nu allemaal goed gewokt is kan je vereten!!!!
Ingredienten
-------------
Rijst
Speklappen
Prei
Ui
Ei
Boemboe
Knoflook
Peper en zout
Sambal ( oelek )
Bereiding
-----------
1. Pan water opzetten voor de rijst ( als het koookt de rijst erin)
2. Daarna de prij snijden. ( niet te grof)
3.Als je dat gedaan hebt het vet van de speklappen afhalen en het vlees dan in kleine stukjes snijden.
4.Dan de knoflook pellen en uitpersen
5.De ui(en) schillen en in kleine stukjes hakken/snijden.
6.Nu heeft de rijst wel ongeveer 8 minuutjes gekookt...dus afgieten en nog 15 minuutjes laten staan met deksel erop.
7.gooi het vlees in de wok en laat het zacht gaar worden.
8.Nu pak je een paar eieren kluts die dan en maak er ommeletten van. en rol die daarna op als een pannekoek en snij er smalle rolletjes van.
9.Gooi de prei, ui en knoflook erbij totdat ook een lekker prutteltje word!
10.Als dat eenmaal goed is het zakje boemboe erbij gooien en wat peper en zout! en daarna ook wat sambal ( en proef het om te kijken of het een beetje op smaak is).
11. Als dat goed gehusselt is gooi je de rijst en ommeletrolletjes erbij niet gelijk alles maar steeds beetje bij beetje is wat makkelijker ( het vuur nu ho0g).
12. als dat nu allemaal goed gewokt is kan je vereten!!!!
Wentelteefjes....ken je die????
Je maakt een mengseltje van melk, ei en kaneel. Daar doop je een boterham zonder korsten in, en dat bak je in de koekenpan. Vervolgens strooi je er wat suiker met kaneel, of appelmoes met kaneel overheen en eten maar.
Erg lekker!
Je maakt een mengseltje van melk, ei en kaneel. Daar doop je een boterham zonder korsten in, en dat bak je in de koekenpan. Vervolgens strooi je er wat suiker met kaneel, of appelmoes met kaneel overheen en eten maar.
Erg lekker!




![[H³]](/images/user/11948_3861384.jpg)











