Partyflock
 
Forumonderwerp · 627980
2 volgers · 4863x bekeken
 
Waarschuw beheerder
voor wie van koken houdt of voor wie op kamers gaat en geen idee heeft wat 'ie voor z'n huisgenoten op tafel moet zetten of voor wie geen inspiratie meer heeft in de keuken:

iedereen die lekkere, gemakkelijke en/of verrassende recepten heeft kan ze vanaf vandaag hier kwijt!

en laat ik zelf maar vast beginnen:

Aardappel Anders namelijk Aardappel Wendela (voor ± 3 personen)

- 2 potten Aardappel Anders (smaak: knoflook/kruiden)
- aardappelschijfjes (gekookt)
- gehakt (zo’n 450 gram)
- ui
- paprika
- boontjes (een handje vol per persoon)

Snijd de ui en de paprika in stukjes. Dop de boontjes en snij ze in wat kleinere stukjes.
Pan water opzetten voor de boontjes.
Rul het gehakt en als het bijna gaar is, gooi dan de ui en de paprika erbij. Nog eventjes bakken en als het helemaal gaar is, onderin een ovenschaal gooien.
Boontjes koken en als ze klaar zijn, in de ovenschaal, bovenop het gehakt gooien.
Aardappelschijfjes daar overheen drapperen en dan de Aardappel Anders-saus er overheen.
Ovenschaal in de oven (zo’n 35 minuten op 220°C, staat ook op de Aardappel Anders-potten).
 
Waarschuw beheerder
(Bij)gerechtje:

WITLOFSCHEUTJES MET TONIJN

Wat heb je nodig:
witlof
tonijn (uit blikje)
zongedroogde tomaatjes
pestosausje (groene pesto, beetje knoflook naar smaak toevoegen en scheut olijfolie)
zuur (bv augurk of paprika uit potje)

Haal het kontje van de witlof af.(witlof niet koken) Leg in de witlofblaadjes de tonijn en de zongedroogde tomaatjes. Serveer het pestosausje + het zuur er apart erbij zodat ieder deze naar eigen smaak erop kan doen.

Errug lekker voor bij de asperges :kwijl:!!
Of gewoon als eenhaps maaltijd met knoflookstokbrook!! ook :kwijl:
Lekker en binnen 5 minuten klaar!! (voor de niet graag kokende pf'ers onder ons)

Eet smakelijk
laatste aanpassing
Waarschuw beheerder
donateur
en weeeer een salade:

-rocket sla (eikenblad)
-mozarella kaas
-prescuttio ham
-perzik
-mint
-basilicum
-balsamicoazijn
-olijfolie
-peper & zout

-leg paar stukjes mozarella op een bord
-mix de sla met een paar blaadjes basilicum en mint
-snij de perzik en doe die bij de sla
-maak de dressing met balsamicoazijn en olijfolie en wat peper & zout
-doe de sla op het bord
-leg er de plakjes ham overheen
-doe dressing erover

Bon Apetit!
 
Waarschuw beheerder
ey ik hou van lekker eten.maar wil afvallen weet iemand nog een lekker en gezond recept.dikke kus jessie
 
Waarschuw beheerder
ik hou van lekker eten.maar wil afvallen


ehm... een supergezond recept zou ik zo snel niet weten, maar eet gewoon zo veel mogelijk verse groenten (dus geen diepvriesgroenten en ook niet uit blik of pot), vermijd vet vlees zoals varkensvlees of vlees dat je met veel jus eet of met veel vet moet klaarmaken, probeer wat vaker fruit als toetje te eten (een bak gesneden, vers fruit kan ontzettend lekker zijn, het vergt alleen wat tijd om 't allemaal te schillen en te snijden. een bakje ongezoete yoghurt met stukjes banaan en mandarijn erin kan bijvoorbeeld ook heel lekker zijn) of helemaal geen toetje, en als je iets klaarmaakt waar niet zoveel groente in verwerkt zit, zorg dan altijd dat je een verse salade op tafel hebt staan. niet teveel dressing of saus erover heen maar gewoon veel komkommer, tomaatjes, maiskorrels, geschaafde rauwe wortel of stukjes appel erin kunnen ook wonderen doen. kook met olijfolie in plaats van boter, gebruik niet teveel zout en drink gewoon water in plaats van cola (ofzo) bij het eten.

nog mensen met leuke recepten?
Waarschuw beheerder
eend met whisky
Benodigdheden
1 eend
2 flessen whisky
peper en zout
Bereidingswijze:

- Eend larderen en de binenkant inwrijven met peper en zout.
- Oven 10 min. voorverwarmen op 180 graden (6-7)
- Longdrinkglas voor de helft vullen met whiskey.
- Whiskey opdrinken tijdens het voorverwarmen.
- De eend op een vuurvaste schotel leggen en een 2e glas whiskey inschenken.
- Whiskey opdrinken en eend in de oven zetten.
- Na 20 min de oven op 200 graden zetten en twee glazen met whiskey vullen.
- Beide Glazen opdlinken en de scherven van het eerste glav oplaapen.
- nog een halff glav insjenke en opdlinke.
- Na een halff uuj dehoven opedoen om deend te sjekke.
- Blandwondesalv in de batkaamer gaanale en op de bofekant van de linkehanddoen.
- De hove een sjop gefe en uitsjelde
- Twee glave wiski insjenke ent middeste glav leegdwinke
- Denove opedoen naadatte eerste glav leeggis en de sjotel vastpakke
- Blandwondesalf op de binnekant fan de regtehand doenn en deend oprappe.
- Deend noggis oppakke en met doek de bwantwondesalf van deend vege.
- De hand onfette med viski en de tupe salf wir oprape
- tkappot glavvege enn deend trog indehove duuwe.
- Deends uitsjelde en hardur duuwe
- tweede flesj viiski opadoen en wee oferendsette
- opstaan fan de floer en de zpekreepjus onder de kasjt veege.
- Nog us plobeen opstaan wan de floer en.... togma blijfe sitte
- uit flesj dlinke vandte glave sijn kabot
- denove afsette, deoogen sluitte en omfalle.

veel plezier
 
Waarschuw beheerder
eh.. nog iemand een recept?
Waarschuw beheerder
donateur
gewoon een simpel een-pans recept:

-aardappels
-varkensreepjes of shoarma of gyros
-groente's, bijv. paprika, ui, prei enzo..

gewoon alles in een pan bakken egt zeeer lekker en zeeer simpel :D
laatste aanpassing
 
Waarschuw beheerder
Kheb het officiele spare rib recept te pakken gekregen:

- Dikke grote stukken spare-ribs
- Prei, winterwortel
- Bouillonblokjes
- Zout
- Bleekselderie
- Pot honing
- Kerriepoeder
- Paprikapoeder
- Verse knoflook
- Ketjap

Het is veel werk omdat de 2e marinade meestal maar per 3 of 4 stukken vlees tegelijk kan.

Kook de ribben in een pan water waarbij de ribben onder water staan. Toevoegen: winterpeen, prei, zout, bouillonblok eventueel wat bleekselderie en een scheut honing. Vlees bijna gaar koken in ± 1 a 1 ½ uur. Pas op te gaar is lastig, niet gaar genoeg is niet lekker.

Vlees uit de marinade halen en vervolgens kruiden met: kerriepoeder, paprikapoeder, wat verse knoflook en behoorlijk wat draden honing over het vlees doen.

Dit vervolgens opkoken zo’n 3 tot 5 minuten in ketjap manis. Dit laatste duurt het langst omdat ik meestal een kwart liter ketjap gebruik en daar kunnen maar enkele ribben in. Tijdens het koken overgiet ik de ribben soms met wat extra ketjap.

Als dit achter de rug is dan het restant van de ketjap, waar natuurlijk dan ook de kerrie, paprika, knoflook honingsmaak in zit indikken. Dit gebruik je dan om de ribben mee in te smeren voor het grillen.

Je ziet, veel werk, maar dan heb je ook wat. Als je het goed doet ben je de koning(in) van de BBQ of grill.
 
Waarschuw beheerder
kabeljauwfilet uit de grill met tomaat en pijnboompitjes

- één filet per persoon (kabeljauw is vrij goedkope vis en deze filets ligt gewoon in 't vriesvak)
- een tomaat per persoon
- uitje
- citroensap
- olijfolie
- basilicum (en eventueel dille)
- zout
- (liefst verse) zwarte peper

als de kabeljauw nog bevroren is, eerst een paar uurtjes laten ontdooien in de koelkast. kan ook snel, d.m.v. de magnetron, maar langzaam ontdooien is eigenlijk beter.
laat de oven op 'grill' voorverwarmen.
giet een laagje water in een ovenschaal. niet meer dan één cm.
snij de tomaten allemaal door de helft, maak een sneetje in de schil van de bolle kant en leg ze op hun bolle kant in de schaal.
gooi over ieder half tomaatje wat basilicum wat ook best in het water mag landen.
snij het uitje in stukjes of ringen en gooi 't erbij.
leg ook de visfilets (zónder visvocht wat is vrijgekomen bij het ontdooien) in de overschaal.
giet hier een lading citroensap overheen.
besprekel de vis met olijfolie. echt veel hoeft er niet bij want dan wordt 't te vet, het gaat meer om de smaak.
gooi nog wat extra basilicum en meteen wat zout en peper over de vis. als je het in huis hebt kan je ook nog wat dille toevoegen.

bak intussen de pijnboompitjes in een roerbakpan bruin. gebruik hierbij géén olie of boter want zo behouden ze hun smaak beter en is het bovendien minder vet. wel goed op de pan blijven letten en er vaak aan schudden want voor je 't weet zijn ze té bruin.

let goed op de oven, draai de filets zo nu en dan om en de tomaatjes kan je tegen het einde ook nog een keertje omdraaien. na een minuutje of 10 moet 't wel klaar zijn en kunnen de pijnboompitten eroverheen.

als je nog een sausje wilt (als je dit bijvoorbeeld met aardappelpuree eet) kan je het vocht op een inventieve manier uit de ovenschaal, in een ander schaaltje gieten en moet je 't even binden met maizena. in dit geval moet je natuurlijk even wachten met de pijnboompitten, die kunnen dan pas over de vis als je het vocht uit de schaal hebt gehaald.
Waarschuw beheerder
Benodigd:
rucolasla
knoflook
sjalotjes
volkorenspaghetti
cherrytomaatjes
groene pesto genovese
geitenkaas

Maak de borden op met rucolasla.
Kook de volkorenspaghetti.
Doe wat olijfolie in een pan en bak hier fijngesneden knoflook en sjalotjes in.

Voeg hier later wat doorgesneden cherrytomaatjes aan toe. Bak deze mee maar niet te lang, ze moeten niet te zacht worden.

Voeg dit geheel met pesto naar smaak toe aan de volkorenspaghetti.

Schep de spaghetti op de borden met rucolasla.
Leg hier wat geitenkaas overheen.

Et voila (Y)
Waarschuw beheerder
Stamppot boerenkool (op z'n Gronings :P)

700 gram aardappelen
400 gram verse boerenkool (na de eerste nachtvorst smaakt boerenkool altijd veel beter, is deze niet geweest, gewoon de verse boerenkool een nachtje in het vriesvak)
1 verse rookworst (Hema of Unox)
spekjes
stukje slagersleverworst
rundvlees jus
1 groninger metworst
wat kookroom of melk naar smaak

Schil de aardappelen en snijd deze in niet te grote stukken.
Doe de aardappelen in een grote pan, leg daarboven de boerenkool en daar weer boven de metworst en de rookworst.
Water toevoegen tot deze net boven de aardappelen uitkomt.
Vervolgens rustig koken tot de aardappelen goed gaar zijn.
Ondertussen de spekjes uitbakken.
Het geheel afgieten.
De worst uit de pan, het geheel goed fijnstampen.
Vervolgens alle worst in plakjes en de gebakken spekjes door de stappot.
Goed roeren met een klontje boter en wat melk of kookroom.
Eventueel wat jus erbij.
En eten maar :P
 
Waarschuw beheerder
donateur
hi ik heb ff een vraagje
weet er iemand het recept van de CHEESE-DIP
van de pathe bioscoop voor bij de nacho's???
of waar ik het kan vinden?
alvast bedankt
x
Waarschuw beheerder
Neem aan dat jullie die pakken 'Knor Wereldgerechten'
wel kennen?? :)

Je moet je inhoud niet altijd even nauw houden,
soms kan het veel lekkerder dan dat zij het omschrijven!!

Voorbeeldje:
De Kip Madras

Neem in plaats van de kip GEHAKT!!
Smaakmakkers naar keuze als uien, champignons of paprika.

Kook daarnaast een aardappeltje of 2 10 minuutjes lang.
Snij ze dan in kleine blokjes en gooi ze bij de pan in
waar het gehakt en de saus al in zit.

Naar wens kan je daarnaast uiteraard ook de appel er nog
wel bij doen (altijd goed), maar ook lekker er bij is
bijvoorbeeld perzik of banaan!! :p

Het enige wat er van het orginele recept overblijft is
de saus zo'n beetje!!! :)
Waarschuw beheerder
spinazie met pijnboompitten :)

pijnboom pitten bruin bakken in de pan en daarna door de spinazie gooien!!!

rrr lekker
 
Waarschuw beheerder
pijnboompitjes zijn sowieso praktisch overal wel lekker door :9 salades bijvoorbeeld... :jaja:
Waarschuw beheerder
Pecarino-kaas
Geitenkaas
Risotto (AH Culinair)
takjes tijm
sla bijv. rucola
rode bessen
pijnboompitten

Kook de risotto volgens de aanwijzingen op het pakje. Kook takjes tijm mee.
Haal tijdens het afkoelen van de risotto de takjes van de tijm uit de risotto. Voeg pecarino-kaas en geitenkaas naar smaak toe. Serveer met salade van rode bessen.
 
Waarschuw beheerder
Mihoen:yes::kwijl:

Je hebt nodig:

lenteuitjes
champignons
bruine basterdsuiker
ketjap
ketchup
mihoen

eventueel kip erbij


Maak de lenteuitjes en de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes..

Mix twee eetlepels basterdsuiker, twee eetlepels ketchup en een eetlepel ketjap in een bakje door elkaar zodat t een lekker papje word.

Zet de wok op je plaat zodat ie lekker warm word en gooi er wat wokolie van conimex in.

Vervolgens doe je een scheutje van je ketjapkethcupsuikerpapje in de pan en gooi je de champignong en de lenteuitjes erbij..

Bak die dingen lekker aan..

ondertussen zet je de mihoen op en laat je die twee minuten koken,
afgietenen in de wok doen en dan de rest van je papje erpoverheen gooien ene ven goed doorroeren..
:)

En klaar!
:kwijl:

en oooooh zoooo lekker
 
Waarschuw beheerder
simpele doch lekkere omelet, handig als je alleen eet en wil "restverwerken"

- twee eieren
- ui
- paprika (rood of geel)
- geraspte kaas of kaasplakjes
- bruine boterham
- olijfolie, zout en peper

verwarm een koekenpan met olijfolie op zacht vuur. snij intusen de ui en pleur het in de pan. paprika in stukjes snijden en nog even op het snijplakje laten liggen. twee eieren in een grote beker, kort kloppen met een vork ofzo, en dat over de uit gooien. paprika er dan ook meteen bij. zout en peper eroverheen.
laat 't allemaal op zacht vuur warm worden en niet te ongeduldig zijn en 'm al willen omdraaien, want hij moet wel mooi in één deel blijven natuurlijk.
als je 'm eindelijk kan omdraaien strooi je de kaas erover, of je drappeert de kaasplakjes eroverheen. als dat gesmolten is, is de onderkant ook wel klaar en kan het hele apparaat over de bruine boterham.

enjoy!
 
Waarschuw beheerder
Saté marinade voor alle vlees soorten:

(Voor circa 18 stokjes of 250g)

2 eetlepes ketjap
2 theelepels azijn of citroensap
2 theelepels kentjoer
2 theelepels konjit
1 theelepel trassie
1/2 theelepel laos
1 eetlepel fijn gesneden ui
1 teentje knoflook fijn gesneden

Snij het vlees in blokjes van circa 1,5 cm en voeg deze aan de marinade toe. Een nacht laten marineren en rijg ze vervolgens aan de satéstokjes.

Erg lekker met Gado Gado ;-)
 
Waarschuw beheerder
spannend! (Y)

maar ehm... hoe komt de gemiddelde bas-van-der-heijden-bezoeker aan kentjoer, konjit, trassie en laos...? :D
laatste aanpassing
 
Waarschuw beheerder
Sorry, ligt waarschijnlijk aan mijn Indische achtergrond ;-)

Maar goed, alles is bij elke huis-tuin-en-keuken Toko te krijgen...

(y)
 
Waarschuw beheerder
wel cool, ik heb hier ook al een origineel turkse-pizza-recept mogen ontvangen, er staan een aantal griekse gerechten, mexicaans, russisch, sparerib-marinade... en nu indische saté marinade... (Y)

best een vette verzameling al zeg ik 't zelf B)
 
Waarschuw beheerder
donateur
Wanneer kwamen we eten dan ? ;)
 
Waarschuw beheerder
ehm... wanneer post jij eens een recept uk, en nodig je míj dan uit om te bewijzen dat het een goed recept is? O:)



...tsss, al mijn fantástische recepten met tout partyflock gedeeld.. :| *mopperdemopper*
Waarschuw beheerder
PADDO-SHOARMA


voor 2 personen

Men neme:
400 gr. sboarmavlees
Shoarmakruiden
Knoflook, knoflooksaus
30 gram verse psylopaddestoelen
4 pittabroodjes
In reepjes gesneden ijsbergsla

Bereiding: Shoarmaviees kruiden en knoflook erover uitknijpen. Bakken in een koekepan 4
minuten) Klein gesneden paddo's erbij en meebakken voor 2 minuten. Broodjes verwarmen, sla
ertussen en vullen met vlees. Serveer met knoflooksaus.
 
Waarschuw beheerder
Salsa Verde (Salsasaus voor bij vlees, vis, groenten)

Voor twee personen

half teentje knoflook gepeld en gesneden
2 theelepels kappertjes klein gehakt
2 theelepels zoetzure augurkjes klein gehakt
1 ansjovisfilets klein gehakt
2 tot 4 eetlepels peterselie klein gehakt
1 handje verse basilicum klein gehakt
1 eetlepel verse munt klein gehakt
1 theelepel mosterd
2 theelepels azijn
1 eetlepel olijfolie
zout en peper naar smaak

Alle ingredienten in een kom bij elkaar voegen maar wacht nog even met de olijfolie. Roer dit mengsel en voeg er geleidelijk de olijfolie aan toe tot de salsasaus de gewenste dikte heeft.

Erg lekker over een gegrild of gebraden stukje vlees of door een aardappelsallade...

Eet smakelijk...

B-)
 
Waarschuw beheerder
Friet:

Naar de supermarkt gaan zak kopen koop er wat frikadellen bij.

Zet de frietpan aan en pleur alles erin. Als de frikadellen drijven kun je ze eruit halen.

Als de friet goud van kleur is kun je ze eruithalen

Denk er goed aan dat je ze appart erin moet gooien op 180 tot 190 graden
Waarschuw beheerder
Leuk topic (f)

Ik heb nl geen flauw idee meer wat ik de laatste tijd moet koken, en hier staan al wel wat nieuwe ideetjes op.:)

Simpel makkelijk receptje :

Wel lekker, en weinig moeite!

Nodig :
Kipfilet
Ketjap
Knoflookpuree
Mie
Ketchup

Ketjap in schaaltje doen met half theelepeltje knoflook puree. Gesneden kipfilet toevoegen en ff beetje laten intrekken.

Ondertussen water op zetten, ff laten koken, mie toevoegen.

Kip bakken in bakpannetje (zonder de ketjap ed).

Als mie klaar is en kip ook, in schaaltje doen, beetje ketchup erbij... Lekker!

Lek mij eerst helemaal niks, maar tis zo af en toe echt wel lekker! (En vooral snel klaar!)
 
Waarschuw beheerder
[img width=200 height=200 width=200 height=200 cacheid=0008778800178fcf6e50d20d1a00a13d27]http://cmgtcontent.ahold.com/cmgtcontent/media//000318600/000/000318610_001_200/FRAL05020493_200.jpg[/img]

Stroopwafelparfait
Hollands, nagerecht, 4 personen

ingrediënten
250 ml slagroom

100 g fijne kristalsuiker

250 ml milde yoghurt

12 kleine stroopwafeltjes

1/2 theelepel kaneel (+ extra om te bestrooien)

Materialen
plasticfolie, bakpapier, diepvriesbak inhoud ca. 1 liter


Voorbereiden
In kom slagroom stijfkloppen. Suiker en yoghurt erdoor kloppen. Van stroopwafels 4 exemplaren apart houden, rest in kleine stukjes snijden en samen met kaneel door yoghurtmengsel scheppen. Diepvriesvorm bekleden met plasticfolie. Yoghurtmengsel in vorm scheppen, met plasticfolie of deksel afdekken en in diepvriezer minimaal 6 uur laten bevriezen.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 175 ºC. Parfait ca. 10 min. voor serveren uit vriezer nemen. Rest van stroopwafeltjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en 2-3 min. in oven warm laten worden (of stroopwafeltjes in broodrooster kort verwarmen). Parfait uit vorm nemen en in plakken snijden. Plakken over vier borden verdelen. Wafeltjes op parfait leggen. Parfait bestrooien met beetje kaneel.

Ik ga het vanavond eten zou ff verslag leveren(y)

Nou ik heb het gehad hoor! was goed te doen :kwijl: vult wel heel erg!
laatste aanpassing
 
Waarschuw beheerder
[img width=200 height=200 width=200 height=200 cacheid=0000e0c20001d404ea3ea3af1a00a13d7a]http://cmgtcontent.ahold.com/cmgtcontent/media//000318600/000/000318612_001_200/FRAL05020511_200.jpg[/img]
Haagse bluf-tompouce
Hollands, nagerecht, 4 personen, gebak

Ingrediënten
2 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid

1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eiwit (pak a 6 cups, koelvak)

1/2 zakje amandelschaafsel (a 45 g)

125 ml slagroom

25 g fijne kristalsuiker

5 eetlepels bosvruchtensaus (flesje)

poedersuiker

Materialen
bakpapier


Voorbereiden
Oven voorverwarmen op 225 ºC. Plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden snijden. Deeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen en bestrijken met beetje van eiwit. Amandelschaafsel over deeg verdelen. Deegplakjes 8-10 min. in oven bakken tot ze gerezen en goudbruin zijn. Op rooster laten afkoelen.
Bereiden
In vetvrije kom rest van eiwit stijfkloppen tot eiwit in pieken blijft staan. In andere kom slagroom stijfkloppen. Slagroom, suiker en bosvruchtensaus luchtig door geklopt eiwit scheppen. Bladerdeegdriehoekjes overlangs doormidden snijden en onderste helften op bordjes leggen. Hierover slagroommengsel verdelen. Afdekken met bovenste driehoekjes. Bestuiven met poedersuiker.

En deze ga ik morgen maken en eten als het goed is :kwijl:

Nu net gehad en deze is toch wel heeeeel erg lekker
laatste aanpassing
Waarschuw beheerder
allerhande roeleert
 
Waarschuw beheerder
donateur
Heey wat leuk dat deze topic nog steeds open is! :D
 
Waarschuw beheerder
Heey wat leuk dat deze topic nog steeds open is!


:jaja: maar goed, zoiets moet je ook bijhouden, belangrijk (Y) B)
 
Waarschuw beheerder
idd er moet en zal toch gesnacked worden
Waarschuw beheerder
garnalen iets: (niet echt hongerstillend, maar heel lekker)
Voor 2 personen.

- Bakje garnalen
- Koriander en/of peterselie
- citroensap
- gember
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook

1 Rasp de gember
2 Pers de knoflook
3 Snij de rode peper in kleine stukjes (zaadjes eruit halen)
4 Deze 3 dingen even bakken.
5 Dan de garnalen erbij en (ong 10 min) mee bakken
6 En als laatste de koriander en citroensap erbij, en het even hoog opzetten zodat het sist.

klaar (Y)
 
Waarschuw beheerder
nou, vanavond wordt 't hier gebakken aardappeltjes met tonijnsteak ("biefstuk van de zee" :9 ) en een verse salade... :kwijl:

zijn er nog mensen met lekkere recepten?
 
Waarschuw beheerder
wat is een Bruchetta
 
Waarschuw beheerder
da's een stukje brood (stokbrood of ciabatta), met olijfolie en bijvoorbeeld tomaat, mozzarellakaas, knoflook, wat kruiden... uit de oven!

zoiets:

[img width=432 height=345 cacheid=001361400018d16440c373a41a00b5f0cb]http://www.dpi.qld.gov.au/images/project/summer2002/tomato.jpg[/img]
laatste aanpassing
 
Waarschuw beheerder
uhhhh even denken hoor ik ben helemaal gek op kerrie roti hier het recept

blokjes aardappels
zakjes kerriesaus van knor
kouseband(of gewone spercieboontjes)
roti vellen
zwarte peper
hete pepers
kipfilet
veel knoflook
een ui

Hoe maak je het klaar!!

eerst bak je de kipfilet in kleine blokjes, ondertussen kook je de spercieboontjes(couseband) en de aardappels in blokjes, je hoeft het maar 10 min te koken het mag niet te zacht worden want dan word het puree.
als de kip klaar is gooi je de kerriesaus bij de kip en de aardappelblokjes en de sperciebonen(knoflook en ui heb je al bij de kip gebakken he!!!
dat prutje laat je 15 min doorkoken serveer het met de rotivellen en klaar is je heerlijke maaltijd!!!!
O ja de hete pepers moet je bij de kip bakken maar je kan ook sambal gebruiken.

eetse kus moi
 
Waarschuw beheerder
donateur
Nou vooruit dan maar wen ;)

Stevige) pasta (tagliatelle/pipe of penne rigate) met spek-roomsaus!

"Men neme" 1 bakje gerookte spekblokjes, 1 ui, 1 bakje champignons en 1 prei...snij t allemaal klein en aanbakken met die hap (eerst het spek, daarna de ui als het spek enigszins uitgebakken is, daarna de champs en dan de prei). Hierbij 1 bekertje creme fraiche en 1 klein boursin kaasje (kruiden/knoflook) toevoegen om t als n saus te maken. Grof gemalen perper erbij is een aanrader (y)

Super easy maar SUPERlekker! :9
 
Waarschuw beheerder
:lief: het wordt zeer gewaardeerd :jaja:
 
Waarschuw beheerder
*kick*

heeft iemand nog persoonlijke culinaire hoogstandjes om hier met ons allen te delen? :9
 
Waarschuw beheerder
donateur
*ugh*

Heb jij mijn receptje al geprobeerd wen? O:)
 
Waarschuw beheerder
:jaja: maar wel naar een eigen interpretatie (en beschikbare ingredienten) O:)
 
Waarschuw beheerder
donateur
En, en, en? Of heb je er wel heel erg je eigen draai aan gegeven? 8)
 
Waarschuw beheerder
ja, gewoon mega-lekker :kwijl:

maar je treft dan ook een pasta-/boursinliefhebster van heb-ik-jou-daar! :D
 
Waarschuw beheerder
donateur
OW-KEY then! :D

Me 2 :$ :9
 
Waarschuw beheerder
hmmm... en wat zal ik vanavond eens op tafel zetten voor m'n lieftallige huisgenootje en mezelf...

*scrollt door topic*
 
Waarschuw beheerder
het worden hartige pannenkoeken, met een zoete pannenkoek toe (Y)