Partyflock
 
Forumonderwerp · 627980
2 volgers · 4837x bekeken
 
Waarschuw beheerder
voor wie van koken houdt of voor wie op kamers gaat en geen idee heeft wat 'ie voor z'n huisgenoten op tafel moet zetten of voor wie geen inspiratie meer heeft in de keuken:

iedereen die lekkere, gemakkelijke en/of verrassende recepten heeft kan ze vanaf vandaag hier kwijt!

en laat ik zelf maar vast beginnen:

Aardappel Anders namelijk Aardappel Wendela (voor ± 3 personen)

- 2 potten Aardappel Anders (smaak: knoflook/kruiden)
- aardappelschijfjes (gekookt)
- gehakt (zo’n 450 gram)
- ui
- paprika
- boontjes (een handje vol per persoon)

Snijd de ui en de paprika in stukjes. Dop de boontjes en snij ze in wat kleinere stukjes.
Pan water opzetten voor de boontjes.
Rul het gehakt en als het bijna gaar is, gooi dan de ui en de paprika erbij. Nog eventjes bakken en als het helemaal gaar is, onderin een ovenschaal gooien.
Boontjes koken en als ze klaar zijn, in de ovenschaal, bovenop het gehakt gooien.
Aardappelschijfjes daar overheen drapperen en dan de Aardappel Anders-saus er overheen.
Ovenschaal in de oven (zo’n 35 minuten op 220°C, staat ook op de Aardappel Anders-potten).
 
Waarschuw beheerder
en nog maar eentje...

Rijst kip-kerrie (voor ± 2 personen)

- rijst
- kipfilet (1 filet per persoon)
- kerrie-saus uit een pakje (van Knorr. Eén pakje is goed voor saus voor 2 personen)
- halve liter water (voor de saus)
- paprika
- ui
- zout
- hardgekookte eieren (één of een half per persoon)
- blikje ananasstukjes
- 2 bananen
- gemberklootjes
- nootjes (cashewnoten of pinda’s)

Snijd de kipfilet in blokjes en de paprika en ui in stukjes.
Bak de stukjes kip (en wat later de ui erbij) tot het helemaal gaar is.
Ondertussen water opzetten en als de kip klaar is, een halve liter kokend water in dezelfde pan. Saus erbij en goed roeren.
Ondertussen een pan water opzetten voor de rijst, en een ander pannetje met water om de eieren in te koken.
Als de saus lekker heet en wat dikker is, de paprika en de ui erbij.
De saus een beetje laten pruttelen (goed blijven roeren) terwijl je de rijst in het kokende water gooit. Hier wat zout bij en de tijd bijhouden.
Ondertussen de bananen in partjes snijden en in een schaaltje op tafel zetten, evenals de ananasstukjes.
Vijf minuten voordat de rijst klaar is, de eitjes in het kokende water en hard laten koken.
Als de rijst klaar is: afgieten. Gauw de eitjes pellen en in een schaaltje op tafel zetten.
Pannen op tafel en opdoen! Zelf de eitjes, de bananenpartjes, ananasstukjes en nootjes toevoegen.
 
Waarschuw beheerder
donateur
voor je eentje of 2 personen:

maak kleine gehakballetjes met ipv gehaktkruiden, kerriepoeder door het gehakt
of bak kipfilet in stukjes, net wat je lekkerder vind.

bak in een koekepan een fijngehakte rode ui en kerriepoeder, zodat de smaak vrij komt.
doe er dan room bij en roer het door.
doe de gehaktballetjes of stukjes kip erbij.

ondertussen maak je noodles of miehoen klaar, die je dan bij de rest doet, en alles doorroert. opscheppen en fijngesneden bieslook eroverheen

bon appetite
 
Waarschuw beheerder
Ga naar de McDonalds en kies wat uit.
 
Waarschuw beheerder
ook erg lekker:

Tagliatelle met spinazie, pijnboompitjes en zalm (voor 3 à 4 personen)

- pak tagliatelle
- pot bladspinazie (géén a la crème!)
- flinke plak gerookte zalm of bakje gerookte zalmsnippers
- champignons
- pijnboompitjes
- pakje Room Culinair
- teen knoflook
- versgemalen peper
- evt. parmezaanse kaas

Snij de champignons en de zalm in stukjes en prak de teen knoflook.
Laat de spinazie goed uitlekken en maak het heet in een steelpannetje.
Zet ondertussen een pan water op voor de tagliatelle.
Bak de pijnboompitjes bruin, zonder olie in een koekepannetje. Goed blijven opletten want het verbrandt snel.
Als de pijnboompitjes goed bruin zijn, even aan de kant zetten en de champignons opbakken.
Kook de tagliatelle.
Gooi de champignons, de knoflook en de gerookte zalm bij de spinazie en goed omroeren. Doe ook wat versgemalen peper en de helft van het pakje Room Culinair hier door heen.
Als de tagliatelle klaar is kan het afgegoten worden en kan het spinazieprutje erbij gegooid worden. Nog eens goed omroeren, de pijnboompitjes toevoegen en vervolgens kan de pan op tafel.
Zelf evt. parmezaanse kaas toevoegen.
 
Waarschuw beheerder
donateur
pak de folder van een pizzeria kies zomaar een nummer en laat dat thuis bezorgen, ook erg lekker :vaag:
 
Waarschuw beheerder
donateur
Ga naar de McDonalds en kies wat uit.

en dan heb je na 15-30 minuten weer honger
 
Waarschuw beheerder
hey als je dit geen flikker interesseerd, post dan ook niet...

ligt een beetje voor de hand om de pizzaria te bellen of naar de mac te gaan he? maar daar ging 't mij dus niet om
 
Waarschuw beheerder
donateur
neej ken je ook moeilijk gerechten van uitwisselen! mannen ook weer he
 
Artiest Sentinel
Waarschuw beheerder
Pak 3 kilo stierenkloten fritueren en jammieeee
 
Waarschuw beheerder
pffffffff mannen...
 
Waarschuw beheerder
nog maar eentje dan:

Kipfilet met gebakken aardappeltjes en broccolie, met knoflooksaus

- kipfilet (1 filet per persoon)
- aardappelplakjes
- broccoli
- ui
- champignons
- saus (van Knorr, smaak: knoflook/lente-ui. Eén pakje saus is goed voor 2 personen)
- zout
- peper
- water

Haal alle lellen en vellen van de kipfilet en snij de ui en de champignons in stukjes.
Gooi wat zout en peper over de kip en bak het daarna op laag vuur langzaam gaar. Als het bijna klaar is, de uitjes en de champignons erbij.
In een andere pan tegelijkertijd op laag vuur de aardappeltjes bakken.
Ondertussen water opzetten voor de brocolie.
Zo’n 10 minuten voordat de kip en de aardappeltjes klaar zijn, brocolie in het water.
Tijdens het koken van de brocolie, de saus maken zoals aangegeven op het pakje.
Als de brocolie zacht genoeg is, afgieten.
Brocolie op tafel, aardappeltjes op tafel, kip met prut op tafel en saus op tafel. De saus is zowel over de kip als over de aardappeltjes en de brocolie lekker.
 
Waarschuw beheerder
donateur
je kan ook gewoon op www.receptenweb.nl kijken...:p maar k zal proberen geen onzinnige dingen meer te posten hiero
 
Waarschuw beheerder
nah da's wel weer een nuttige post!
 
Waarschuw beheerder
donateur
[offtopic]
oooooooooooooow stelletje gamba's onnie! ze wil recepte uitwisselen, en vraagt nie of je watweet voor dr om te koken.. :vaag:
[ontopic]
t woord koken valt en hel breekt los bij mannen
 
Waarschuw beheerder
hahaha! inderdaad!
ik verwachtte al zulke reacties overigens, 't is een beetje voorspelbaar...
maar thanks anyway voor jouw wél echte receptje!
misschien volgen er ooit meer...
 
Waarschuw beheerder
donateur
haha ja ik weet t zosnel ff niet!
en anders moet je elke dag om 17.30 naar bbc kijken, ready steady cook..
maken ze wat in 20 minuten met wat mensen zomaar blindelings hebben uitgekozen

soorte van wat bij life and cooking de kast was (mooi gejat dus)
 
Waarschuw beheerder
cool!
enne, ken je The Naked Chef (die brit, Jamie Oliver)? hij heeft ook altijd hele originele, grappige recepten.
hij heeft ook een supercool kookboek om cadeau te geven aan keuken-prinsesjes
 
Waarschuw beheerder
donateur
ghehe hebben we allemaal thuis liggen, en ook van nigella!
 
Waarschuw beheerder
off_topic:

ik krijg trek....
(watertanden)

too bad dat het zo laat is, achja me ouders zijn op vakantie dus er is sowieso niks lekkers te eten ;-)
 
Waarschuw beheerder
hier is 'n simpele:

Pasta (voor ± 2 personen)

- pasta (spaghetti of schelpjes of verzin het maar)
- gehakt (zo’n 500 gram)
- 2 potten tomatensaus
- paprika
- ui
- champignons
- pastakruiden (of oregano, zout en peper, voor in de saus)
- zout
- scheutje olijfolie
- geraspte kaas

Snijd de ui, de paprika en de champignons in stukjes.
Rul het gehakt en als het bijna gaar is, gooi dan de ui en de champignons erbij. Nog eventjes bakken en als het helemaal gaar is, de saus erbij.
Ondertussen een pan water opzetten voor de pasta.
Als de saus lekker heet is, de paprika en de kruiden erbij.
Beetje laten pruttelen (af en toe roeren) terwijl je de pasta in het kokende water gooit. Hier een scheutje olijfolie in en wat zout bij en de tijd bijhouden. Als de pasta klaar is: afgieten.
Pannen op tafel en opdoen! Zelf de geraspte kaas toevoegen.
Waarschuw beheerder
donateur
Hier een grieks menu voor 3-4 personen

kota me macaronia (Kip met macaroni)

Benodigdheden:
1250 gram Kip
1 mespunt zout
1 mespunt peper
1 dl. olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
50 gram tomaten
1 eetlepel peterselie ( vers )
1 theelepel oregano
2 dl. wijn
250 gram macaroni
100 gram geraspte kaas

Bereiding:
Verdeel de kip in stukken en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de stukken kip aan alle zijde mooi van kleur. Schil intussen de tomaten en snipper de ui. Neem de stukken kip uit de pan. Bak de ui en het uitgeperste knoflook teentje even in het braadvet. Voeg de stukjes tomaat, de fijngehakte peterselie,oregano en de witte wijn toe. Breng dit alles aan de kook,doe de stukken kip weer in de pan, leg vervolgens de deksel weer op de pan. Draai het vuur laag en laat de kip ongeveer 45 minuten zachtjes stoven tot die gaar is. Kook intussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpak-king, laat de macaroni uitlekken. Haal de stukken kip uit de braadpan en hou ze warm. Roer de uitgelekte macaroni door de saus en laat alles door en door warm worden. Doe macaroni op een schaal en bestrooi die met de geraspte kaas, leg de stukken kip op de macaroni . Geef hierbij een frisse salade
laatste aanpassing
Waarschuw beheerder
donateur
Benodigheden:

- 1 pot pindakaas naar keuze
- suiker
- 2 boterhammen
- bord
- mes
- lepeltje

Bereidingswijze:

Maak de pot pindakaas open. Lukt dit niet, vraag hulp aan een sterker persoon. Pas 2 boterhammen en leg deze netjes naast elkaar op het bord. Pak het mes, maar wees voorzichtig, een mes kan scherp zijn! Steek dit mes in de pot pindakaas en haal er een bescheiden hoeveelheid uit, niet te veel dus. Smeer dit uit over de rechterboterham. LET OP: niet over de linkerboterham. Pak nu het lepeltje en gooi er wat suiker op. Strooi dit eerlijk verdeeld over de boterham uit, waar de pindakaas al op zit. Leg nu die linkerboterham precies op de rechterboterham. Pak nu het mes weer (pas op: mes kan nog steeds scherp zijn) en snij de boterhammen van linksboven naar rechtsonder doormidden. Diagonaal dus.
TADA klaar is je boterham met pindakaas met suiker. U kunt er zoveel maken als u wilt, zolang uw voorraad strekt natuurlijk.

succes en eet smakelijk (y) :D
 
Waarschuw beheerder
Dit is echt super lekker!! (y)

Pasta met roomsaus:

Benodigdheden voor 2 personen:
- ongeveer 200 gram pasta (penne)
- ongeveer 250 gram kipfilet (in stukjes gekruid met kipkruiden)
- 1 prei (in ringetjes gesneden)
- 2 bekertjes slagroom
- Bouillonpoeder
- Zout
- Citroensap
- (bindmiddel)

Bereiding:
Kook de pasta in zout water met een beetje olie erbij zodat deze niet zo gaat plakken.
Bak de kipfilet goed door en doe op het laatst de prei erbij en bak deze mooi bruin.
Verwarm in een steelpannetje de slagroom, gooi de de kip en prei erbij. Voeg wat bouilonpoeder, zout en citroensap toe. Je moet het afproeven en dus eventueel nog wat bouilonpoeder, zout of citroensap toevoegen.
Ik doe er zelf meestal nog wat bindmiddel bij zodat de saus iets dikker is en dus beter op de pasta blijft hangen.
Het is echt heel makkelijk en heel lekker :kwijl:

Succes met kokkerellen en bon apetite!
 
Waarschuw beheerder
GRIEKSE GROENTESCHOTEL

Benodigdheden:
- iu
- paprika
- 2 teentjes knoflook
- prei
- 2 stronkjes broccoli
- champignons
- 2 blikjes gepelde tomaten
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- kipfilet
- 2 bouillonblokjes
- zout en cayennepeper

Bereiding:
Maak als eerst de kip goed schoon en kook dit gaar in een ruime pan met water en zout. Zet de frituurpan aan. Wanneer de kip gaar is laat je dit even uitlekken, gooi het bouillonwater van de kip niet weg! Bestrooi de kip met wat zout en peper. Vervolgens stop je de kip even in de frituurpan totdat het een goudgele kleur krijgt. Wanneer de kip klaar is laat je het afkoelen.

Versnipper de ui en bak deze even aan, vervolgens voeg je de stukjes paprika en de geperste knoflook toe en laat je het even samen bakken. Hierbij voeg je de 2 blikjes gepelde tomaten en de 2 kleine blikjes tomatenpuree en laat het even warm worden.

Voeg de schijfjes champignons toe en wanneer de deze geslinkt zijn voeg je de prei toe en als laatste de broccoli.

Wanneer er niet genoeg vocht is om het te smoren, voeg je er wat bouillonwater aan toe van de kipfilet. Hier voeg je dan de bouillonblokjes aan toe en wat kruiden zoals bijv. cayennepeper. Dit laat je nog even staan en het eten is klaar.

Ondertussen kun je de kipfilet plukken in kleine sliertjes. Dit samen serveer je met rijst.

BON APETITE
 
Waarschuw beheerder
donateur
Pilaf 4 personen:

4 uien
1 pond varkensvlees in stukjes
ketjap 1 kopje
1 teentje knoflook
sambal 1 theelepel
1 blik tomatenpuree
1 liter blik perzikken
Rijst

Vlees kruien en naar smaak bakken.
Uien snijden en fruiten.
Een kopje ketjap, een flinke theelepel sambal en een blikje tomatenpuree door elkaar roeren en dit vervolgens bij het vlees en de uien doen.
Het geheel 20minuten laten sudderen
Het sap van de perzikken erbij doen, roeren, 10 minuten laten sudderen.
Het laatste perzikken in stukjes erbij doen en even warm laten worden.

Eet smakelijk!!!! :kwijl:
 
Waarschuw beheerder
donateur
Nog 1tje.. Lekker makkelijk..
4 personen

Tagiatelle met champignonsaus..

Benodigdheden:
Tagiatelle
1 bakje champignons
2 zakjes knor champignonnensaus
1 teentje knoflook
1,5 ui

Snijdt de de uien in stukjes en fruit deze.
Snijdt de champignons en voeg deze toe.
Knoflook erbij.
Maak de zakjes aan met wat water of melk en voeg het toe.
Laat alles nog zo'n 10 minuten zachtjes door koken.

Zet de tagiatelle op.

Eet smakelijk..
 
Waarschuw beheerder
deze is ook lekker:

Rijst ragout (voor ± 3 personen)

- rijst
- kipfilet (1 filet per persoon)
- 2 blikken ragout (kippenragout, kalfsragout of champignonragout. Kip is het lekkerst)
- paprika (diepvries doperwtjes en mais zijn hier ook lekker bij)
- ui
- champignons
- hardgekookte eieren (één of een half per persoon)
- zout
- nootjes (cashewnoten of pinda’s)

Snijd de kipfilet in blokjes en de paprika en de ui in stukjes.
Bak de stukjes kip tot het helemaal gaar is. Gooi de uitjes en de champignons erbij als het bijna gaar is, om nog even mee te bakken.
Ondertussen water opzetten. Eén pan voor de rijst en nog een pannetje om de eitjes in te koken.
Als de kip klaar is, de ragout erbij en goed blijven roeren op laag vuur. Laat het geheel niet koken want dan plakt het direct aan de pan.
Als de saus lekker heet, de paprika toevoegen.
De saus een beetje laten pruttelen (wel goed roeren) terwijl je de rijst in het kokende water gooit. Hier wat zout bij en de tijd bijhouden.
5 minuten voordat de rijst klaar is, de eitjes in het water en hard laten koken.
Als de rijst klaar is: afgieten. Gauw de eitjes pellen en in een schaaltje op tafel zetten.
Pannen op tafel en opdoen! Zelf de eitjes en nootjes toevoegen.
Waarschuw beheerder
zow...ff gekopieerd en nu ff lekker kokkerellenj vanaaf (Y) ;D
 
Waarschuw beheerder
1 gram sos, klein maken en lijntjes van snijden.. dan een buis pakken en -snif-

sossa a la mus

[img]http://groups.msn.com/_Secure/0RwDkAuIVuiE2sE0ON89BzxVnFhdG2Q6*y8LrXUWK0S6XyKvtyE5euhV9Qa8!8LNDlCukoVAHRbhQhGoRXbuamjdcnjxg9srDAhE2UOLe5to/Snaufbaus.jpg?dc=4675426038913580727[/img]
Waarschuw beheerder
jaja, ik ben een man die WEL kan koken.......en niet alleen maar pasta en bloemkool.....

tss m'n spruitjes zijn zelfs lekker.. ;)

van vis tot groente, arabisch, indonesisch..... PM maar effe als je ns wat anders wilt.
Waarschuw beheerder
hee wen ga je een keer voor me koken dan :9
Waarschuw beheerder
Salade ala wendy20:
- dressing
- Krop ijsbergsla
- Tomaten ( ongeveer 4 stuks)
- 1 komkommer
- 1 bakje feta kaas
- 1 pakje feta kaas (wel van hetzelfde merk).
( mag ook minder feta kaas in als je er niet zo van houdt)

SNij de komkommer in stukjes..en de sla snij je ook in stukjes en doe je samen in een grote schaal. Ondertussen doe je er al wat dressing doorheen. snij 2 tomaten in stukjes en vermeng die ook erbij.. Ook de feta blokjes uit het bakje mogen erdoorheen.

De overige feta kaas en de 2 andere tomaten zijn als versiering voor bovenop de salade..
Waarschuw beheerder
Sneetje scherpe pindaboter

2 sneetjes grof 10-granenbrood
Klein potje echte pinderkaas
Grote pot sambal
Scherp mes
Bot mes


Pak de sneetjes brood. Snij met een zeer scherpmes de korstjes eraf. Bewaar de korstjes, die hebben we straks nog nodig.
Gebruik het botte mes om er een lekker laag pindakaas (a.k.a. peanutbutter) op aan te brengen.
Smeer het lekker uit, zodat het hele sneetje bedekt is.
Neem een flinke lik sambal. Smeer dit - lekker nonchelant - uit over het sneetje pindakaas.
De korstjes mag je nu weggooien. Of voer ze aan de eendjes.

Klaar is kaas.

Geen dank.
8)
laatste aanpassing
 
Waarschuw beheerder
donateur
Deze is ook super lekker..

Courgette taart 4 personen:

Benodigdheden:
2 uien
2 courgettes
300g Kipfilet
50g boter of margarine
1 teentje knoflook
zout, peper
1/2 eetlepel tijm
1 eetlepel citroensap
150g geraspte oude kaas
1 pakje bladerdeeg

Voorbereiden:
Bakvorm in vetten en bekleden met bladerdeeg.
Uien pellen en snipperen, courgettes wassen en kroontjes verwijderen. In plakjes snijden, kipfilet in smalle reepjes snijden.
In braadpan boter verhitten. Kipfilet in 3 minuten bruin bakken. Ui toevoegen en 2 minuten mee bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Dan toevoegen: courgette, zout, peper, tijm en citroensap. Ongeveer 5 minuten mee bakken.
zonder deksel ongeveer nog 10minuten laten in koken tot het vocht verdampt is. Dan de kaas erdoor roeren.

Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200 graden. (stand 4)
Courgette mengsel in het met deegbeklede vorm scheppen.
1 richel onder het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar bakken.

Eet smakelijk.. Echt super lekker dit!!!!
laatste aanpassing
 
Waarschuw beheerder
donateur
ik kan hier natuurlijk het recept voor de meest heerlijke turkse pizza's van me mams gaan neerzetten (egt iedereen die ik ken vind ze extreem lekker)...

maar nee doe t toch maar niet :P
 
Waarschuw beheerder
hmmmmz...kijk dit is nou een intresante topic :jaja: hier ken je wat mee (Y)
en wil wel een recept hebben voor een turkse pizza :)
 
Waarschuw beheerder
donateur
xal t morgen eens ff aan me moeder vragen...gaat helemaal goedkomen :)
 
Waarschuw beheerder
zal ik eens een hollandsche pot voor je opzoeken :9
 
Waarschuw beheerder
kip in knoflook en pepersaus op bedje van broccoli met witte rijst

-voor 2 personen-
bereidingstijd +- 30 minuten
benodigdheden

pandanrijst
300 gram kipfilet
10 grote tenen knoflook
oestersaus (verkrijgbaar in de toko)
2 middelgrote stronken broccoli
witte peper
zonnebloem olie
wok (of iets wat er op lijkt)
een vergiet (geen plastic!!!)
een pan om vet in te laten uitlekken
iets om mee te roeren

bereiding

bereid de pandan rijst zoals beschreven op het pak.

snijd de broccoli in roosjes en was deze. zet hiervoor een pan water op om ze te blancheren
als het water kookt doe je de broccoli in de pan, doe het vuur uit niet doorlaten koken, afgieten en deksel op de pan houden
snijd de kipfilet in middelgrote blokjes.
neem de knoflooktenen. schil deze en hak ze doormiddel van keukenmachine ofzo fijn.

zet het vergiet alvast op de pan!!!

neem de wok (of iets dat erop lijkt) zet deze op hoog vuur en voeg ongeveer 6 eetlepels olie toe (denk ik.. ik doe het op het oog... gebruik anders wat meer)zodra de olie heet is doe je de blokjes kip erin, zet het vuur iets lager.
bak de kipfilet tot ze wit ziet en blijf goed omroeren zorg dat de kip niet vast blijft plakken.

doe de kip in het vergiet.. (samen met de olie)
doe de wok weer terug en doe 2 eetlepels olie in de pan. laat de kip uitlekken.

doe de knoflook in de wok (of wat erop lijkt) even omroeren. doe 2 flinke scheuten oestersaus in de pan.. doorroeren witte peper toevoegen.. als de saus droog lijkt kan je wat water toevoegen. doe de kip er nu bij.. roer alles even goed om 1-2 minuutjes zachtjes doorlaten sudderen...

schik wat rijst op een bord.. leg de broccoli als een bedje erbij.. doe er een schepje kip in pepersaus op.... jammie jammie

dit gerecht is thais
laatste aanpassing
 
Waarschuw beheerder
Asperges met ham, ei en aardappeltjes (voor 2 personen)

- zak asperges
- zo’n zes nieuwe aardappeltjes
- vier eieren
- pakje gesneden ham (gekookte (achter)ham, of rauwe ham)
- pakje roomboter
- zout
- suiker

Schil de asperges met een fijnschiller over de gehele lengte. Snij de ruwe achterkant een stukje af.
Zet ondertussen de eieren op om ze hard te koken (deze moeten zo’n 10 minuutjes koken) en zet een pan met water op voor de aardappels en een andere grote pan met water voor de asperges.
Boen de aardappeltjes met een borsteltje onder de kraan schoon (niet schillen) en kook ze.
Als de asperges geschild zijn kunnen ze ook in de pan met kokend water. Snufje zout en mespuntje suiker erbij. Deze moeten zo’n 20 à 25 minuten blijven koken (af en toe even checken of ze al zacht zijn).
Snij de plakken ham wat kleiner en zet het op tafel.
Schil de gekookte eieren, prak ze met een vork goed fijn en zet dit alvast op tafel.
Als de asperges bijna klaar zijn moet de helft van de roomboter in een magnetronveilig bakje en kan het in de magnetron vloeibaar gemaakt worden.
De gesmolten boter kan ook op tafel.
Aardappels en asperges afgieten en in een schaal op tafel.

Dit gerecht is het lekkerst om zo te eten:

Schenk een scheutje gesmolten boter over het geprakte ei.
Prik wat ham op je vork en schuif er ei bij.
Pak vervolgens met je vingers een asperge, neem er een hap van en schuif de vork bij de hap.
De aardappels zijn ook lekker met de gesmolten boter en kunnen gecombineerd worden met het ei-prakje.

Hier kan evt. nog wat sla bij gegeten worden, overigens is dat meestal niet nodig omdat de maaltijd redelijk vult. Verder is het lekker om deze maaltijd af te sluiten met vers fruit als toetje.
 
Waarschuw beheerder
donateur
[img]http://www.tjaden.com/kikker/Images/froggy-logo.gif[/img]
 
Waarschuw beheerder
sietz-lik-billen-soep:
[img]http://groups.msn.com/_Secure/0QwDOAmkU7bvXZ8fVx0BDS3dSxyOXEkQ3ALbQAL3rt*JNadV415t6g1T3ANo!iPUSOpMm1GmI4JgNtmP5OKQ6xuhyrrvEfEZZEBiCJrSE1J4/sietz.jpg?dc=4675438170701182212[/img]
 
Waarschuw beheerder
Rijst met kip kerrie(andere variant :P

-75 gram bloem
-kippeboullionblokje
-potje kerriepoeder 9)
-zout, peper, sambal(alles naar smaak)
-4dl water
-pakje koksroom
-400 gram kipfilet(blokjes)
-250 gram prei
-75 gram boter

Boter in een pan smelten, kipfilet erin, na minuut of 7 goed hoog bakken(goudbruin) prei en champignons erbij. De kruiden, naar eigen smaak, maar uiteraard de kerrie erbovenop, doorroeren, bloem erop, en blokje kippeboullion verkruimelen en ook erop, dan meteen afblussen met water, en erachteraan de koksroom. Goed roeren, en is de saus te dun nog wat bloem er bij(zorg dat er geen klonten in komen!!!!!) rijst in de rijstkoker en happuh maar :)
laatste aanpassing
 
Waarschuw beheerder
Broodjes met babi pangang(erg smaakvol!!!)

-lappen varkensvlees( plus minus 4 centimeter dik en 20cm lang, lekkerste is als je niet heel erg droog vlees, maar een beetje vettig stuk varkensvlees(een beetje!!!)
-ketjap
-vleeskruiden
-knoflookpoeder
-1 sinaasappel

Koop, of snij zelf de lappen vlees op de goede dikte en lengte. Maak in een kom de marinade van ketjap, de kruiden(vleeskruiden en knoflook, naar eigen inzicht). Knijp een sinaasappel uit in de marinade, en roer dit met een garde goed door elkaar. leg de lappen vlees erin, en laat ze om en om een kwartier in de marinade liggen..

Vet een overbakplaat in, leg er alufolie op(handig, dan koekt de alufolie niet aan ;) ) leg die lappen vlees erop, beide kanten 15 min op 200 graden(voorverwarmde oven)

Haal de lappen uit de overnen laat ze afkoelen.. als ze afgekoeld zijn, snij ze in dunne plakjes, over de hel breedte, met een dikte van plus minus 0,5 cm

Koop lekkere broodjes(zacht of hard, maakt niet uit) en als je trek hebt neem je naar eigen inzicht(lekkerste is plakje of 8 ) en doe je eenm beetje boter in de pan, 1 minuut die plakjes opbakken in de pan, en dan afblussen met ketjap, vervolgens de plakjes op een broodje, evt met wat sla, komkommer, of tomaat ofzo! (LEKKER!!!!)
laatste aanpassing
 
Waarschuw beheerder
Deze is ook echt de moeite waard! (y)

Gekruide aardappels uit de oven met gefrituurde groente...en vlees naar keuze.

BENODIGDHEDEN VOOR 2 PERSONEN:
- 500 gram aardappels (zelf een beetje inschatten)
- 6-8 tenen knoflook
- Roosmarijn/peper/zou­t/nootmuskaat
- Olijfolie
- 200 gram sperciebonen
- 1 grote winterwortel
- 2 rode paprika's
- Bloem
- 1 eidooier
- Vlees voor 2 personen (varkenshaas etc..)

BEREIDING:
De aardappels:
Verwarm de oven voor op z'on 200 graden.
Boen de aardappels schoon en snij ze in stukken (1 aardappel in 4 stukken), laat de schil er wel omheen zitten. Gooi ze in een ovenschaal met daarbij olijfolie (niet te veel anders wordt het te vet), de tenen knoflook (niet geperst), de roosmarijn en wat peper en zout (eventueel nog meer kruiden)en roer dit om zodat de aardappels bedekt zijn met de olie en kruiden).
Dit moet ongeveer 1 - 1,5 uur in de oven (de aardappels moeten van buiten knapperig zijn en van binnen goed gaar).

Voor de groente:
Snijd de wortel en paprika in reepjes en dop de bonen.
Maak een beslagje van bloem, de eierdooier, wat koud water en peper, zout en nootmuskaat.
Haal de groenten door het beslagje en bak in hete olie mooi bruin.
Bak ondertussen ook je vlees.

Dit alles bij mekaar....mmmmhhhhh
Succes en eet smakelijk!!
 
Waarschuw beheerder
donateur
k beloof dak dit weekend of komende week ff turkse pizza recept post :)
 
Waarschuw beheerder
ben heel benieuwd, ik ben dol op de turkse keuken!
Waarschuw beheerder
Oke dan ga ik ook even participeren in dit topic :)

Turkse pizza is lekker..
En heel makkelijk om te maken.

Je moet deeg hebben, die rol je tot een pizzabodem maar wel heel dun (ongeveer zo dun als een normale pannekoek).
Je mengt wat gehakt met tomatenpuree en je gooit er een kleine hoeveelheid spaanse peper doorheen.
Dit smeer je dan met een lepel uit over de pizzabodem en dan mag hij in de oven tot ie gaar is.


Dit is even heel kort en bondig uitgelegd wat de bedoeling is, maar Ozzie zal vast verder toelichting verschaffuh :D
laatste aanpassing
 
Waarschuw beheerder
donateur
turkse keuken is heel uitgebreid en lekker natuurlijk :)