Partyflock

Dr. Rude - Specialist in Early Hardcore

Dr. Rude - Specialist in Early Hardcore

door , gepubliceerd op
Dr. Rude - Specialist in Early Hardcore (afbeelding)
ArtiestDr. Rude Site
Op 16 november 1982 zag een kleine jongen in Amstelveen het levenslicht. En klein is Rudi Feenstra naar eigen zeggen altijd gebleven, wat betreft z'n lengte dan. Want het publiek dat massaal op Oldschool- en Early Rave-evenementen afkomt, weet heel goed dat Rudi’s naam als DJ inmiddels wel behoorlijk groot aan het worden is! Een interview met Dr. Rude die er een gezonde opleiding op nahoudt, een zwak voor de P60 heeft en in het weekend de dansvloer gegarandeerd weet te vullen.


Rudi is je voornaam, dat is meer de naam van een Duitse Schlager-artiest, hoe kwam je erbij om Hardcore te gaan draaien?
Ik heb, voordat ik Oldschool en Hardcore ging draaien, nog een tijdje Hiphop en R&B gedraaid. Maar ik ging met mijn vrienden veel naar Hardcorefeesten in de Hemkade, Borchlandhallen etc. en ben toen op een dag toch maar eens gaan bedenken dat ik dit misschien ook maar beter kon gaan draaien, aangezien ik me daar veel meer in thuis voelde.
Uiteindelijk draai ik nu vooral Oldschool, Early Hardcore en Jump. Op verzoek draai ik ook wel eens een nieuwe Hardcore set natuurlijk, maar die "ouwe shit" is meer mijn ding.

Jouw DJ-naam is "Dr. Rude". Dat "Rude" snap ik nog wel gezien je naam, maar waarom dat "Dr."? Ben je 'n chirurg doordeweeks?
Nou dat "Dr." is echt puur voor de show erbij verzonnen en dat "Rude" is inderdaad afgeleid van mijn eigen naam. Ik ben dus geen echte dokter doordeweeks, haha! Maar ik ben wel met "gezondheid" bezig, want ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding "Sport & Bewegen" op het ROC van Amsterdam.

­[img width=600]http://home.partyflock.nl/thomas/interview/8/2.jpg[/img]

"Sport &Bewegen"? Hoe ben je erbij gekomen die opleiding te doen?
Ik ben een aantal jaar geleden helemaal gek geweest van Inline Skaten en dat was mijn passie op dat moment. Heb er zelfs nog enkele prijzen mee gewonnen, maar dat is een tijd geleden.
Maar skaten was mijn passie, dus toen ben ik iets met bewegen gaan doen.

Je hebt inmiddels al bijna honderdvijftig optredens op je naam staan hier op Partyflock, welke optredens spingen er echt uit?
Ik heb het laatste jaar zoveel vette evenementen meegepikt, dat ik het erg moeilijk vind om er zelfs een top drie uit te kiezen.
Maar deze evenementen zal ik toch niet snel vergeten:

1) Masters of Hardcore (Dortmund)
2) Defqon.1 Festival
3) Mindcontroller en History of Hardcore

Maar als ik denk aan feesten zoals Nature One, Dominator en Ghosttown krijg ik ook nog steeds kippenvel op mijn armen en er komt zeker nog een aantal boekingen in de toekomst aan die het gaan overtreffen, maar dat merken jullie snel genoeg!

Zijn er DJ's die je meer dan normaal respecteert? Heb je echt DJ's waar je tegenop kijkt?
Natuurlijk heb ik, net zoals elke DJ, een aantal artiesten die mijn voorbeeld waren en nog steeds zijn.
Darkraver is altijd mijn nummer één geweest! De show die hij kan neerzetten qua performance is gewoon uniek en brengt zoveel sfeer en energie met zich mee, dat je er echt niet stil op kan blijven staan!
Verder is er ook een aantal DJ’s die de "ouwe sound" zo goed kunnen draaien door hun speciale techniek en dan heb ik het over een Vince of een Bass-D, maar echt tegen iemand opkijken doe ik niet.

­[img width=600]http://home.partyflock.nl/thomas/interview/8/3.jpg[/img]

Je draait voor het boekingsbureau Masters of Hardcore. Wat heeft die naam voor je betekend de afgelopen jaren?
Twee jaar geleden was ik één van de winnaars op Q-beach en dat heeft me qua kleine boekingen op dat moment echt heel erg geholpen, maar grotere boekingen had ik niet zo heel veel op dat moment. En toen kwam het telefoontje van Masters of Hardcore…
Dus ja Masters of Hardcore is zeker een grote stap geweest in mijn DJ carrière. Het laatste jaar is het echt super hard gegaan wat betreft “grote” optredens en dat is eigenlijk gekomen sinds ik me heb aangesloten bij A & A Bookings (Masters of Hardcore red.) en daar ben ik ze ook zeker heel erg dankbaar voor, want ze doen erg veel voor me!

Yesterday is history, dus dat hoofdstuk hebben we uitgelezen, wat zie jij in de toekomst van de Hardcore-scene?
Ik denk dat het voorlopig nog even blijft zoals het nu is.
De early sound zal er zeker nog blijven en de nieuwe sound wordt wel wat rauwer denk ik.
Maar als er iets gaat veranderen of gaat verdwijnen komt er altijd wel weer iets nieuws voor terug. Maar ik denk dat de Hardcore nooit zal verdwijnen. Wel denk ik dat de industrial kant wat groter zal gaan worden.
Verder hoop ik dat Jump in de toekomst wat meer zal gaan groeien.

De stijl die jij draait bestaat nu al behoorlijk wat jaren. Ben je niet bang dat dat ineens afgelopen zou zijn, dat het publiek het zat is?
De kans is er natuurlijk wel dat de early sound een overkill meemaakt door teveel feesten binnen één muziekstijl, maar ik denk dat deze stroming nog steeds zo populair is, omdat er zoveel sfeer in de oude platen zit. Iedereen vindt het eigenlijk ook wel goed en dat is bij veel nieuwe stromingen niet zo.Die verduren toch wat meer kritiek.
En zelfs in de early sound zitten ook verschillende stromingen en daar zijn natuurlijk ook verschillende groepen mensen die daar weer naar luisteren. Denk bijvoorbeeld aan het tempo van de Babyboom records en het tempo van de Ruffneck platen.

Je bent niet alleen DJ, maar hebt ook een leuke verplichting als resident van een aantal feesten in de P60 in Amstelveen, kun je daar wat meer over vertellen?
Ja dat klopt. De P60 is het eerste grotere poppodium dat mij een kans gaf om mijn kwaliteiten te laten zien in een grote zaal en daar ben ik ze natuurlijk ook eeuwig dankbaar voor.
Sindsdien ben ik eigenlijk de resident DJ van de harde feesten in de P60 en het blijft natuurlijk mijn eerste vaste stekkie.
P60 is ook één van de weinige kleinere lokaties waar ik echt weken van tevoren naar uitkijk! Het is toch in mijn hometown en al mijn vrienden komen dan natuurlijk een kijkje nemen. Dat maakt het natuurlijk extra gezellig elke keer.

Zijn er DJ's die we volgens jou echt in de gaten moeten houden voor in de (nabije) toekomst?
Er zijn zo ontzettend veel goede opkomende talenten, maar iemand die het volgens mij volgend jaar helemaal gaat maken, is Partyraiser. Dat is gewoon een uitzonderlijk goede DJ met ook nog een hele goede persoonlijkheid en ik denk dat dat toch ook wel erg belangrijk is.

In welke zin heeft Partyflock jou en je carrière geholpen?
Nou, dankzij Partyflock sta je als artiest een stuk dichter bij je publiek en dat is natuurlijk helemaal top. Zo kun je zien wat de echte partypeople waarderen en juist niet tof vinden. Iedereen kan je een berichtje sturen en zo heb je dus ook contact met de mensen waar het om gaat! Ik denk dat het zeker belangrijk is om contact met je fans en publiek te hebben en daar is Partyflock natuurlijk de ultieme oplossing voor.

Hoe zie jij jezelf over tien jaar?
Dit is natuurlijk een heel cliché antwoord, maar toch wel het belangrijkste vind ik mezelf blijven. Natuurlijk hoop ik dat de toekomst in deze lijn blijft doorgroeien en dat er eindelijk eens wat producties van me uitkomen, haha!
Maar het belangrijkste vind ik dat ik er lol in blijf houden, maar dat ziet er op het moment gewoon goed uit. Ik heb het naar mijn zin en kijk elke week weer naar het weekend uit. Ik ben begonnen met draaien omdat ik passie voelde voor de muziek, en voor m'n gevoel blijft die passie de komende tien jaar ook nog wel hangen.
Ik hoop dat ik over een jaar tien nog steeds voor de grote namen zoals Art of Dance, Q-dance, Dance 2 Eden mag draaien en dat mijn ding nog steeds erg gewaardeerd wordt door het publiek en verder natuurlijk dat ik gezond blijf, maar dat staat los van mijn carrière als DJ.

­[img]http://home.partyflock.nl/thomas/interview/8/4.jpg[/img]

Je bent nu in het laatste jaar van je opleiding. Wat wil je daar dan misschien in de toekomst mee gaan doen?
Ik ben helaas na deze vijf jaar erachter gekomen dat ik voorlopig niks in de toekomst wil doen met dit diploma. Maar een MBO-diploma Sport en Bewegen kan nooit kwaad om in je zak te hebben.
Ik ga me volgend jaar sowieso meer richten op produceren en draaien.

Zijn er mensen die je door dik en dun gesteund hebben? En die je op deze manier even zou willen bedanken voor hun aandeel in jouw succes?
Als eerste wil ik natuurlijk Matthijs, Kel, Marc, Dave en Rinske van A&A Bookings bedanken voor de kans die zij mij gegeven hebben en verder wil ik Paul & Rogier van Q-dance ook bedanken voor de support die zij mij geven.
Maarten van de P60, want die zag als eerste toekomst in mij en gaf me dus de kans op een groot podium. Alex van Dance 2 Eden wil ik ook niet vergeten. En het belangrijkste is mijn lieve Sophie, want die heeft me ook door dik en dun gesteund!
Verder wil ik natuurlijk alle feestgangers en fans bedanken voor alle aardige reacties en berichten die ik altijd krijg! Jullie zijn geweldig!

Sites:
www.dr-rude.com
www.mastersofhardcore.com

198 opmerkingen

ja jammer dat je zo bekend wordt !! hahaha kost het mijn meer geld om je te laten draaien bij ons ...­
maar klasse rude ik voelde het gelijk dat je bij ons draaide ,dat wordt een topper !!!

wie weet een benefiet optreden bij ons ??

spreek je
VROEGER was alles gewoon ook beter geld ,middeltjes om je op te peppen enn zeker de hardcore van toen .­ja geef mij maar early
hij is vet
heee ouwe je bent lkkr bezig hoor(Y):bounce:
:D geweldig dit! en HOE goed bezig!!! :respect:

Leuk interview ook :yes:

Gaat lekker ouwe..Thunderdome gaat weer super worden en niet te vergeten je verjaardags feessie de dag ervoor! Zie je dan! :bounce:
zeker een leuk interview ja
(Y) goed gedaan jon!
Respect for the talents!!!!!!!!!!
Climbing up to the top and spread your wings!!!!
Uitspraak van Mc Square op dinsdag 8 november 2005 om 17:37:
Respect for the talents!!!!!!!!!!
Climbing up to the top and spread your wings!!!!


Next generation on the move :respect:
laatste aanpassing
rudi je bent een top gozert ga zo door hoop nog veel bacos met je te drinken
Je draaide gister weer perfect op de Thunderdome pre-party! was echt knallen:woop:
ik wou net zeggen! (Y)
leuke site hoor
toppertje deze dr rude, en gaf ons zeker een vet setje op defqon
Uitspraak van *BADA BLING* op dinsdag 18 oktober 2005 om 11:49:
En jump is gewoon vet..­ waar het ook onder valt

Cker weten!!! Laatst voor het eerst geweest maar beukt wel.. Jumpstyle is idd. gewoon vet!!! :bounce:
we horen hem a.s. zaterdag op Thunderdome, nou ik ben er klaar voor !! :) draaien kan hij zekers bouncing tha old shit !!
Uitspraak van Lpasa op dinsdag 29 november 2005 om 15:50:
we horen hem a.­s.­ zaterdag op Thunderdome, nou ik ben er klaar voor !! draaien kan hij zekers bouncing tha old shit !!

Was super op TD :respect: GA ZO DOOR:yes:
Voor het eerst gezien op Thunderdome en meteen verkocht.­ Kijk zo moet je Early Rave draaien.­ Helemaal top!!!
Uitspraak van Dj Sidious op dinsdag 13 december 2005 om 12:33:
Voor het eerst gezien op Thunderdome en meteen verkocht.­ Kijk zo moet je Early Rave draaien.­ Helemaal top!!!

mee eens :respect::yes:
jaja heelemaal geweldig weer....
Gas gas en nog eens gas blijven geven..
toppie gozerr

latersss kokki
:-)
leuk intervieuw!! Keep on going.. t gaat top:D

laters frenklin:bounce:
Uitspraak van loss of temper op donderdag 4 januari 2007 om 23:22:
jammer dat hij jump gaat draaien

JUIST

HOU HET BIJ EARLY HARDCORE & OLDSCHOOL DAT BLIJFT MEESTERLIJK!
top dj ;)