Partyflock

Karian, de 'moeder' van Partyflock

Karian, de 'moeder' van Partyflock

gepubliceerd op
Karian, de 'moeder' van Partyflock (afbeelding)
OrganisatiePartyflock Site
LidKarian
Karian, allereerst om met een cliche te beginnen: had of heb nog goede voornemens voor 2008?
Ik wens een jaar vol clichés: liefde, tolerantie, gezelligheid. Minder fake accounts en een database vol leden met het motto 'leven en laten leven en heb uw naaste lief'. Ja, ik ben een vissen en dus een dromer hahaha. Goede voornemens doe ik niet aan. Als je iets wilt veranderen of verbeteren in je leven is 23 januari of 28 mei net zo'n mooie dag als de eerste dag van een jaar!

Dan even voor de mensen die Karian niet kennen: wie is Karian?
Wat moet je hierop antwoorden? Ik ben in elk geval een meisje, dat schijnt niet te concluderen te zijn aan mijn naam. En ja, mijn naam is ook lastig. Ik ben in het verleden al Karin, Karina, Katrien en Koran genoemd. Maar goed, ik ben 26, afgestuurd in de Toegepaste Communicatiewetenschap aan de UT in Pluskut, ben momenteel bezig met een studie rechten en werk ongeveer 60 uur per week als content en financieel manager van Partyflock. Ik lees graag boeken, maar vooral van die foute vrouwen chicklit dingen waarbij ik met een kop warme chocolademelk heerlijk uit de vreselijke hedendaagse realiteit kan ontsnappen. Ik heb de domste en liefste kat van de wereld en ik hou van reizen. Heb in Australie gestudeerd en gereisd en probeer tegenwoordig in die magere 26 vakantiedagen die een werknemer krijgt naar plekken te gaan die ik nog niet gezien heb.

Is er een link tussen Partyflock en je studie rechten?
Een directe link niet zo zeer. Maar door Flock kom je opeens met een hele hoop juridische 'shit' in aanraking. Het Internet is eigenlijk een beetje het Wilde Westen van onze tijd. De gebruikers stellen regels op en die werken een tijd, maar op den duur zijn er ook knelpunten die zichzelf niet zo makkelijk oplossen. Dan gaat de overheid zich er in mengen en zie je dat de beleidsbepalers, uitvoerders en handhavers hopeloos achterlopen. Dat irriteerde me, maar het fascineerde me ook. Op Flock krijgen we vaak meldingen over portretrecht, auteursrecht en dat soort dingen. Meestal komen die vragen dan bij mij terecht. Ik zoek het dan zoveel mogelijk na en het interesseerde me steeds meer om zulke teksten te ontleden en toe te passen op mijn eigen werkgebied. Aangezien ik mezelf op mijn 50e niet meer zie werken voor een site die toch voornamelijk jongere mensen trekt, leek het me wel een aardige investering in de toekomst om een studie rechten op te pakken.

Ben je een spiritueel persoon?
Definieer spiritueel.....als je er religieus mee bedoelt dan is het antwoord een volmondig nee. Ik ben sinds een jaar of 3 wel een heilige gelover in mensen met een zesde zintuig en het feit dat dieren een zesde zintuig hebben. Doordat ik bepaalde ervaringen met iemand heb meegemaakt ben ik ervan overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde of in elk geval dat dieren en bepaalde mensen speciale 'gaven' kunnen hebben. Intuïtie is ook zo'n voorbeeld. Ik ben de laatste tijd meer op gevoel en intuïtie gaan vertrouwen. Voorheen maakte ik rationele beslissingen waarbij ik uitging van feiten. Tegenwoordig maak ik vaker beslissingen op basis van wat mijn gevoel me ingeeft. En het blijkt dat als ik daarop vertrouw ik minder vaak de deksel op mijn neus krijg.

Op je site ben je een 'boek' aan het schrijven. Is die licht autobiografisch, en zo ja: met wie zou je in een hottub willen eindigen, zoals op je site staat?
Als ik 'ja' zeg dan denk ik dat mijn statistieken de lucht invliegen vandaag hahaha! Maar er zitten wel een paar autobiografische momenten in ja. Ik ben gek op schrijven, alleen doordat ik rond de 60 uur per week werk en ook mijn studie aandacht vereist heb ik het laatste jaar zeer weinig schrijfactiviteiten ontplooit. Eeuwig zonde, maar goed, ik heb nog een eeuwigheid. Als ik ooit stop bij Partyflock denk ik dat ik een boek ga uitbrengen over de dancescene 'Intriges en achtergronden van de dance'....kan een aardig boekje vullen met de verhalen die mij ter oren komen haha.

En met wie ik in een hottub zou willen eindigen? Ik heb met mijn partner de afspraak dat als ik een nacht door zou kunnen brengen met Robbie Williams ik dat mag waarschijnlijk omdat hij denkt dat Robbie gay is! Maar, ik kan er niets aan doen, ik heb een zwak voor die man. Zijn tattoeages denk ik dan gewoon weg haha!

[dump left id=1086]Waar ben je bang voor?
Angst is voor mij een kwestie van gebrek aan kennis. Als ik ergens bang voor ben dan heb ik er te weinig van begrepen. Maar tuurlijk ken ik irrationele angst die iedereen wel eens heeft. Als je je bedenkt hoe happy je met je partner bent en dat je je dan bedenkt wat je zonder hem zou moeten en de paniek je om je hart slaat. Of als je iemand die je lief is niet kunt bereiken terwijl je weet dat zo iemand in de auto zit...en je natuurlijk op nu.nl leest dat er een ernstig ongeluk is gebeurt op de weg waar hij of zij altijd overheen moet. Maar dat zijn wellicht vrouwenangsten haha! Maar het leven geeft iedereen een aandeel ellende en je karakter wordt gevormd door hoe je je door ellende heenslaat en van bang in een hoekje zitten is niemand ooit minder bang geworden.

Wat is het verschil tussen Karian privé en de Karian van Partyflock?
Dat is een verschil van dag en nacht. Karian van Partyflock is zakelijk. Prive heb ik een persoonlijkheid en op internet heb je dat veel minder. Je bent een profiel en op basis daarvan zien mensen je als een bepaald iemand. Daarnaast is online communiceren natuurlijk enorm onderhevig aan misverstanden doordat er geen intonatie en gezichtsuitdrukking merkbaar is. Ik hoef mezelf ook niet zo nodig volledig bloot te geven op internet. Ik heb mijn eigen vrienden en relaties en die kennen mij zoals ik ben en wil zijn. Dat vind ik meer dan voldoende.

Maar prive en zakelijk is soms nogal lastig, zeker aangezien je samenwerkt met je broer Thomas. Hoe is deze samenwerking? Levert dit geen problemen op?
Hmm hoe ga ik dit diplomatiek brengen haha! Nee dat is onzin, maar iedereen die in een familiebedrijf werkt of heeft gewerkt zal weten wat het inhoudt. Het is prettig, want je kent elkaar, maar het is ook heel lastig want prive en zakelijk lopen door elkaar heen. De zus geeft op een andere manier om de broer dan de werknemer om de werkgever. Zakelijke beslissingen als salarissen moet je volledig zakelijk kunnen maken, maar als je als werkgever ook de privesituatie kent en weet dat je zus op zoek is naar een huis dan gaan dat soort emotionele kanten ook meer meespelen. En tegen je werkgever val je doorgaans niet echt uit als iets niet lekker loopt of niet op tijd af is....tegen je broer neem je dan minder een blad voor je mond. Maar goed, ik ben mij er ook waanzinnig goed van bewust dat ik een goede en leuke baan heb doordat mijn broer in 2001 een beetje begon te prutsen met een community-siteje voor zijn vrienden. Het heeft mij heel veel mogelijkheden gegeven.

In 2001 is het begonnen inderdaad en nu zijn we toch al zo ongeveer 7 jaar verder.
Op welk moment had je het idee van "dit kan echt GROOOOT gaan worden"?

Bewust heb ik dat eigenlijk nooit zo gedacht. Het was ook altijd gewoon voor de lol. Het enige moment dat ik dacht 'woah!' was toen ik met een fotograaf mee was naar de Vechtsebanen en daar een paar duizend mensen op de foto wilde. Wij stonden heel even met elkaar te praten en om ons heen verzamelde zich een hele kring mensen die steeds dichterbij kwam en steeds harder riep dat ze op de foto wilden. Dat was een moment dat ik vol ergernis dacht 'wat moet je nou! Het is maar een foto!' maar ik besefte me ook dat het best wel iets aparts is dat als je daar met een Partyflock tshirt loopt, mensen je achterna rennen.

We zijn ook eigenlijk heel geleidelijk gegroeid. Tot 2005 was de site gehost op de campus in Twente en konden we niet heel hard groeien omdat de hardware en de verbinding het gewoon niet aankonden. Daarna zijn we naar Virtu in Enschede verhuisd en hadden we meer mogelijkheden. Toen zagen we de aanmeldingen wel stijgen. Misschien beseffen we ook niet genoeg hoe groot we eigenlijk zijn....wellicht maar beter ook haha.

Welk moment in de afgelopen zeven jaar is een soort van 'omslag' geweest voor je?
Sowieso het moment dat ik van 'vrijwilliger' fulltime medewerker van het bedrijf Partyflock werd. Je bent je dan heel anders bewust van wat er gebeurt op je site en je gaat er ook anders naar kijken. Het is opeens niet meer alleen 'lang leve de lol' en het bedrijfsresultaat wordt ook van zeer groot belang. Je merkt dan dat je als lid heel anders denkt dan als medewerker. Je wordt er enorm impopulair door, maar goed dat heb ik maar voor lief te nemen.

Hoge bomen vangen veel wind en als het gezicht van Partyflock krijg je dan ook veel shit over je heen. Hoe ga je hier mee om?
Het is hoe je die 'shitload' ziet. Uiteindelijk is elke klacht een opening om iets te leren of aan te passen. Sommige dingen zijn echter zoals ze zijn. Met miljoenen unieke bezoekers en rond de 400.000 actieve leden kun je niet iedereen tevreden houden. Iedereen heeft een ander doel in het leven en dus ook in het gebruik van Partyflock. Bepaalde klachten lijken een soort cyclus door te maken en ze keren steeds opnieuw weer terug. Nieuwsplaatsingen bijvoorbeeld. Iedereen wil graag zijn persbericht op Flock geplaatst hebben. Echter is niet alles goed of interessant genoeg voor publicatie en worden op basis van 7 stemmen persberichten goed- danwel afgekeurd. Dat levert irritatie op bij mensen waarvan het persbericht niet geplaatst wordt. Het is geen ideale situatie die er nu is, maar mensen aangeven dat ze met een nieuwe oplossing kunnen komen heeft tot nu toe geen reacties opgeleverd. Dat is dan zo'n situatie die lastig is. Ik snap de kant van de organiserende partij die een persbericht en dus promo nodig heeft, maar we hebben nu eenmaal een systeem dat eerlijk en gelijk is voor iedereen en als je begint met uitzonderingen maken is het einde zoek.

In het begin heb ik me kritiek heel erg persoonlijk aangetrokken; Partyflock is toch je kindje en als mensen beledigend worden dan kan dat bijzonder vervelend zijn omdat je graag de verdediging inschiet. Ik heb wel geleerd dat mensen Partyflock als 'iets' zien en zich vaak niet beseffen wat er allemaal achter de schermen af (heeft) gespeeld en ik heb leren omgaan met kritiek. Als de kritiek terecht is of als veel mensen hetzelfde uiten dan ga ik erover nadenken. Als het een frustratie is van een individu dan leg ik het sneller naast mij neer.


­[img width=160 height=160]http://partyflock.nl/images/upload/139726_regular.png[/img]

Als mensen ongeduldig zijn dat er niet binnen een paar uur teruggemaild is probeer ik ze uit te leggen dat we ongeveer 5000 mailtjes per week krijgen met uitschieters naar nog veel meer. Vaak is kritiek en frustratie ook gebaseerd op onbegrip en snappen mensen het een en ander beter als je het uitlegt. En er zijn natuurlijk ook gewoon vreselijke mensen die het nodig vinden eeuwig het bloed onder je nagels vandaan te halen. Ach, die zijn dan gewoon ongelukkig denk ik dan.

Niet alleen intern op de site krijg je wat over je heen, maar zeker nu Partyflock groter en groter wordt, kom je wel eens 'in het nieuws'. Vooral op sites als Geen Stijl wordt Partyflock regelmatig genoemd, vaak met een negatieve ondertoon. Wat vind je van deze berichtgeving?
Ach, negatieve publiciteit is ook publiciteit denk ik altijd maar. Ik lig er in elk geval niet wakker van. Op het moment dat je het persoonlijk aan gaat trekken, heb je een probleem. Er moet nog wel gewoon geslapen worden 'snachts. Iedereen heeft bepaalde vooroordelen. Die bestaan nu eenmaal, is het aard van het beestje. Geenstijl brengt het op een wijze die veel mensen grappig vinden, en ik kan er soms ook best smakelijk om lachen. Het zwartmaken van mensen of opzettelijk beledigen kan ik niet zo zeer waarderen, maar een hoop Geenstijl lezers wel. Laat ze ervan genieten en ik troost me met de gedachte dat de meeste van de 'reaguurders' daar gewoon geen aansluiting vinden bij wat wij leuk vinden. Soit, leven en laten leven. Hoe harder je daarop reageert hoe leuker het wordt om door te gaan en echt te treiteren. Het enige dat ze op Geenstijl doen is het vooroordeel dat over Partyflockers bestaat uitvergroten.

[dump right id=1087]Maar is dat dan tegen Partyflock of tegen de house-scene in zijn algemeenheid. De media is namelijk (erg?) vaak negatief over housefeesten en en met name het publiek dat daar komt. Wat is je mening hierover?
Waar rook is is vuur en verhalen ontstaan niet helemaal op basis van onwaarheden. Veel van de negatieve zaken zit een kern van waarheid in. Dat kan niemand ontkennen. In het hele Lonsdale verhaal van een paar jaar geleden zat ook een kern van waarheid: het merk werd gekaapt door vervelende mensen. Ook de toestand rondom drugs is natuurlijk niet uit de lucht gegrepen: er wordt bizar veel gebruikt en er gaan veel jongeren onderdoor aan het gebruik van middelen die je doen vluchten uit een nare realiteit. Het jammere is dat de media zich alleen focust op deze negatieve kant en dit enorm uitvergroot. Er is weinig nuance in de berichtgeving. Dat zou ik graag eens anders zien. Ik zou dolgraag zulke mensen eens een maandje mee laten lopen in mijn functie. Dan blijkt dat het een stuk minder zwart-wit is. Maar grijze lettertjes zijn in een krant wat minder goed te lezen natuurlijk.

Aan de andere kant zorgt de negativiteit in de pers ook weer voor binding van de jongeren met hetgeen deze media afkeuren. We leven in een tijd waarin individualisering enorm is doorgeschoten. Het is enorm moeilijk om een eigen identiteit te vinden omdat er legio keuzes zijn. Teveel keuzes om te kunnen maken en daardoor zie je veel onvrede en frustratie ontstaan. Jongeren feesten ter ontspanning en om even de realiteit te kunnen vergeten. Onderdeel te zijn van een groep mensen die met eenzelfde doel bezig is: losgaan en feesten! Op het moment dat de overheid of media of ouders dit bestempelen als iets negatiefs en het aan banden willen gaan leggen zie je dat jongeren zich enorm aangevallen voelen. Want juist hetgeen waar ze veel plezier aan beleven wordt aangevallen. Het is logisch dat dat ook weer ergernis opwekt. Maar het is ook wel iets natuurlijks. Als de media het op zouden hemelen en de overheid alle drugs legaliseert is het einde ook een beetje zoek. Het is misschien wel goed dat er een spanningsveld bestaat.

Het 'feesten' van tegenwoordig, vind je dat zelf eigenlijk nog wel leuk?
Feesten is tegenwoordig meer werk....en daarom eigenlijk minder leuk. Daarnaast is het aanbod zo overweldigend maar tegelijkertijd zo vreselijk afgezaagd. Tuurlijk er zijn wel leuke, grappige, nieuwe concepten, maar het blijft op hetzelfde neerkomen. Misschien ben ik geen feestbeest in hart en nieren, misschien heeft mijn BOB/drugsvrije status er iets mee te maken, maar na een jaar lang ongeveer 2 feesten per week te hebben meegemaakt zijn er nog maar weinig events die ik echt leuk vind....de events waar ik vrienden tegenkom zijn nog wel leuk, maar dat is logisch: met je vrienden moet je het feestje bouwen. Ik denk dat ik ook gewoon te kritisch ben geworden. Ik kan me irriteren aan het feit dat de horeca tegenwoordig geen 'hospitality-functie' meer heeft. Het begint vaak al met chagrijnige garderobemedewerkers die niet begrijpen dat zij het eerste contact zijn met betalende klanten, barpersoneel is vaak drukker met flirten en keet trappen en de beveiliging laat in heel veel tenten ook te wensen over. Mensen willen denk ik niet meer andere mensen laten genieten van een evenement. Tuurlijk zijn er uitzonderingen en wil ik niet iedereen over een kam scheren, maar het is wel een tendens die ik steeds vaker bemerk.

Pf moet met haar tijd meegaan en wijzigt zo nu en dan haar beleid. Welke beleidsveranderingen hebben het meeste stof doen opwaaien, en waarom? Wat is jou persoonlijke mening daarover?
Agendabeleid is altijd een heikel punt. We willen de belangrijkste en betrouwbaarste agenda bieden en dan moet je bepaalde beleidsregels invoeren die niet bij iedereen even populair zijn. Mijn persoonlijke mening? De meeste zullen die wel weten: als je je zaakjes goed voor elkaar hebt en weet waar je je mee bezighoudt is het allemaal vrij makkelijk, eerlijk en straightforward. Het ergens vorig jaar herziene profielbeleid was ook wel reden tot schrikken voor sommige mensen.... alleen begrepen de meeste mensen niet dat we juist soepeler waren geworden. Elke regel die je invoert heeft medestanders en tegenstanders. Daar doe je niets tegen. Wij overwegen geen individuele belangen, maar belangen die de site Partyflock dienen.

In hoeverre proberen organisatoren en DJ's invloed uit te oefenen op Partyflock om zo 'favours' te krijgen?
Af en toe komt het wel eens voor dat ik rechtsreeks gebeld of aangesproken word door een van die partijen. Ik leg altijd uit dat we een site voor leden hebben en niet voor de organisaties of artiesten. Maar ook zij zijn gewoon lid en er komen soms best leuke suggesties uit die hoek. Die werken we dan op onze manier uit en implementeren deze. Maar ook hier geldt: iedereen is verschillend en je kunt niet iedereen gelukkig maken.

Twee jaar geleden gaf je in een interview op Spunk.nl aan dat Partyflock graag een gevarieerder publiek wilde hebben. Is dit naar jouw idee inmiddels bereikt?
Ik denk zeker dat we daar een behoorlijke slag in geslagen hebben. Vooral techno heeft een heel goed jaar gehad. Maar ook r&b, hiphop, trance, club en natuurlijk electrohouse hebben we enorm zien toenemen in populariteit op Pf. De hardere muziekstijlen zijn nog steeds prominenter aanwezig, maar dit komt ook doordat het vaak om jongere mensen gaat. Deze jongeren hebben gewoon meer tijd en interesse om op internet actief te zijn. De wat oudere doelgroep heeft wellicht een profiel, maar hier zijn ze alleen actief mee voor de agenda en de pb's. Of ze loggen niet in maar komen wekelijks wel even kijken in de agenda en lezen het nieuws, recensies en interviews. Het gros van de mensen die wel eens gaat stappen in de richting van dance heeft Partyflock wel eens bezocht denk ik, of er op zijn minst wel eens van gehoord.

Eigenlijk zijn partyflock-medewerkers geen 'echte' medewerkers aangezien het vrijwilligers zijn. Wat voor een band heb je met je vrijwilligers en hoe hou je zo'n bende gemotiveerd?
Met sommige is er een vriendschap ontstaan en met anderen ga je alleen op Partyflock om. Binnen de groep heb je altijd mensen die het beter met elkaar kunnen vinden en mensen die elkaar minder liggen. De hoofdbeheerders van de verschillende secties hebben uiteraard inspraak met betrekking tot nieuwe mensen die in de groep aangenomen worden. Op die manier zorg je dat je in elk geval een groep mensen hebt die elkaar liggen. Ja dat gaat ook wel eens gruwelijk fout omdat er een inschattingsfout is gemaakt. Motiveren hoef ik in die zin niet in mijn eentje te doen gelukkig. Doordat mensen vriendschappelijk met elkaar omgaan peppen ze elkaar ook wel weer op. En soms heeft iemand gewoon een maandje geen tijd of zin. Daar heb ik ook begrip voor, daar overleg je dan even over en je geeft iemand wat ruimte waar nodig.

Twee keer per jaar gaan we op kosten van Flock wat leuks doen met elkaar. We hebben gekart, lasergamed, teambuildingsdagen gedaan en uiteraard een hapje en een drankje erbij genuttigd haha. In elk zakelijk gesprek dat ik heb en elk interview dat ik geef probeer ik altijd duidelijk te benadrukken hoe belangrijk de crew voor ons is. Het blijft vaak bij een gebaar, maar ik hoop dat ze beseffen dat wij ons ervan bewust zijn hoe belangrijk we ze vinden. Soms zou het ook leuk zijn als de leden dat eens wat meer zouden doorhebben. Ik probeer ze in elk geval door erkenning wel regelmatig een veer in hun poeperd te drukken!

Vertel eens wat meer over Flockers in het Gelredome. Er was veel (zowel positieve als negatieve) ophef over het feest. Wat heb je geleerd van het feest?
Allereerst: Flockers was puur als extraatje voor de fun omdat we vijf jaar bestonden. En een beetje zelfbevlekking natuurlijk....in de bovenste ring staan en dan zeggen 'these are our people' haha. Het is in elk geval nooit de opzet geweest het een jaarlijks terugkerend event te maken. En voor alle mensen die leuk willen zijn, ik verwacht al commentaren als 'dat is maar goed ook!' haha. Het is heel moeilijk gebleken om voor een site als Partyflock een event neer te zetten dat de site en haar bezoekers ook goed weerspiegelt. Door alleen harde muziek te programmeren sluit je een hoop mensen uit en vice versa natuurlijk ook. We hebben geprobeerd het echt een Flockfeestje te maken en ik ben nog steeds van mening dat dat gelukt is. Ik vond het gedurfd om het Gelredome op te delen....het heeft niet heel slecht uitgepakt. Logistieke problemen waren er zat, de laatste week waren er opeens nog enkele duizenden kaarten verkocht. Maar dat is een feit waar je gewoon niet omheen kunt en dat altijd zal blijven bestaan. Hoe hard je alles ook voorbereid, er zijn altijd onverwachte zaken.

Ik heb ervan geleerd dat ik feesten geven niet zo leuk vind dat ik het veel vaker zou willen doen. Wat wel erg goed was, is dat je de andere kant van het hele beleven meemaakt en je krijgt op een andere manier begrip voor organisaties. Als barpersoneel slecht is, dan kan ik me daar nog steeds over opwinden. Als security personeel onvriendelijk is zonder reden kan ik daar nog steeds erg kwaad om worden, maar bepaalde andere dingen zie je nu ook door andere ogen. Ik wist al dat we in Nederland verwend zijn, dat is me tijdens en na Flockers ook weer duidelijk geworden.

De ophef snap ik ook wel. Iedereen dacht natuurlijk: 'die lui van Partyflock lezen en weten zoveel over wat er leeft bij het publiek, die gaan het perfecte feest wel effe neerzetten'. Dat was een streven, maar het is gewoonweg onmogelijk. Door de verschillen in mensen en door onvoorziene omstandigheden. Al met al ben ik wel trots op wat we neergezet hebben en als ik het bedankmoment van die nacht terugluister, krijg ik nog net zo hard kippenvel als toen!


Als 1-na-laatste-vraag de kans om roddels/ misvattingen recht te zetten. Welke verhaal over jou zou je graag uit de wereld helpen? En welk verhaal over Flock?
Over mij eigenlijk niets. Iedereen mag zijn eigen conclusie trekken en als ze gelukkig worden van het in stand houden van een verkeerd beeld? Ach, so be it! Wat betreft Flock zijn er wel een paar haha. Allereerst: Partyflock was nooit een studie-opdracht. Het is gewoon uit interesse in de vrije tijd gemaakt. De UT heeft nooit opdracht gegeven hiertoe. Ook zijn we niet gekocht door Q-dance. Daar is nooit sprake van geweest en dat zie ik ook niet gebeuren. Wat heeft een organisatie eraan om een site te kopen waar ook feesten van andere partijen worden gepromoot?

En tot slot, een aantal stellingen. Graag kort je reactie! Allereerst: "Just say no to drugs!"
Dat was mijn mening wel altijd, maar aan de andere kant denk ik ook dat het natuurlijk is om drugs te ontdekken of proberen. Als je van jezelf weet dat je er vanaf kunt blijven of dat je hulp vraagt als het niet goed gaat dan hoef je niet per definitie nee te zeggen. Als je gebruikt om te vluchten uit de realiteit of je problemen dan moet je echter zeker nee zeggen.

DJ's zijn popsterren
Ja, want popsterren zijn ook gewoon maar mensen. Je hebt er zeer geschikte mensen tussenzitten, mensen die je aardig vindt en mensen die je niet mag. Er zijn arrogante artiesten die vinden dat ze meer zijn dan niet-artiesten en er zijn artiesten die dankbaar zijn voor wat hun publiek hen aan mogelijkheden geeft.

DJ Jean is cool
Ik zou hem meer als lauw bestempelen haha. Ach, iedereen heeft een mening over hem. Is marketingtechnisch toch briljant? ALs ie ergens draait gaat de helft heen omdat ze willen checken of ie (nog) kan draaien en de andere helft omdat ze hem goed vinden. Hoe je het ook wendt of keert: die man is gewoon een belangrijke speler binnen de dance. En de setjes die ik van hem gehoord heb, heb ik prima kunnen waarderen.

Trance is dood
In tegendeel. Het is een tijdje wat minder trancerig geweest allemaal, maar de laatste tijd komen er toch erg lekkere dingen voorbij. Er zijn heerlijke Intuition feestjes geweest, Trance Energy was uitverkocht, Armin is een wereldtopper, Markus Schulz heeft een heerlijk nieuw album Tiesto wordt genomineerd voor een Grammy. En dan heb ik het alleen nog maar over grotere en bekendere events en artiesten.....als zulk succes een teken is van overlijden wil ik vandaag best omkomen!

Neushoorns zijn eng
Als zo'n beest op je gaat zitten denk ik dat je het met die stelling roerend eens zult zijn!

Goede voornemens zijn zoooo 2007!
1977 ook goed?

Thanks to Miss-Dynamite for some help!

178 opmerkingen

Heb het helemaal gelezen!
Was wel interessant!

En tot slot, een aantal stellingen.­ Graag kort je reactie! Allereerst: “Just say no to drugs!"­
Dat was mijn mening wel altijd, maar aan de andere kant denk ik ook dat het natuurlijk is om drugs te ontdekken of proberen.­ Als je van jezelf weet dat je er vanaf kunt blijven of dat je hulp vraagt als het niet goed gaat dan hoef je niet per definitie nee te zeggen.­ Als je gebruikt om te vluchten uit de realiteit of je problemen dan moet je echter zeker nee zeggen.­

Mooi neergezet!
free harry :harry:
Toppertjeeeee, en Alkmaar de geksteeee B)
zkkr top meissie:D
Karian! (y)
laatste aanpassing
Helemaal gelezen, hartstikke goed interview!

:flower:Karian!
Goed intervieuw iemand die weet wat ze wil (y)
Uitspraak van (k)[HkW] Bertje V.[UPC](k) op zaterdag 19 januari 2008 om 18:35:
Je moet het maar trekken tussen al die humorloze mongooltjes hier op het forum

Bedoel je daar jezelf mee??
[quote element=interview_comment id=10120] Helemaal gelezen, hartstikke goed interview!

leukom te lezen
Leuk interview.....­ komt veel overeen...­ niet wat het werk betreft..­ maar wel wat interesses en opvattingen betreft....­super!!!
Ik ben sinds een jaar of 3 wel een heilige gelover in mensen met een zesde zintuig en het feit dat dieren een zesde zintuig hebben.­

:respecT:
pr0pz 4 k44r! _O_
Uitspraak van Mystic_Dumm¥ op zaterdag 26 januari 2008 om 00:37:
Ik ben sinds een jaar of 3 wel een heilige gelover in mensen met een zesde zintuig en het feit dat dieren een zesde zintuig hebben.­

jepp :respect:


Uitspraak van Terror Maniak op zondag 20 januari 2008 om 18:58:
fking hel echt leer nederlands.­

ja! :rot:

Heel goed interview, ga zo door meid!
Zeker een goed interview, ik vond het erg boeiend.. :jaja: En het las lekker weg..
Leuk artikel (Y)

...eerste wat in me op kwam was; GROOT geworden door klein te blijven ;)
Ik ben sinds een jaar of 3 wel een heilige gelover in mensen met een zesde zintuig en het feit dat dieren een zesde zintuig hebben.­

Dat is gewoon een wetenschappelijk feit hoor :P

Van Wiki:

noemen vaak enkel de vijf klassieke zintuigen (zien, horen, proeven, ruiken en voelen) als eerste onderkend door Aristoteles. Het is echter algemeen erkend dat de mens op z'n minst zeven zintuigen bezit en er in andere organismen nog minimaal twee andere zintuigen voorkomen.

overige 2 zijn evenwicht en spiergevoel...en er zijn er nog een stuk meer die in aanmerking komen voor het plakkaat zintuig
Wat heb je een geweldige naam, haha! :D
Wat zitten jullie allemaal ze zeiken ik vindt het GEWELDIG ;) Mamsie:D