Partyflock

Showtek: als opbouw, sfeer en melodie in elkaar passen

 

Showtek: als opbouw, sfeer en melodie in elkaar passen

door , gepubliceerd op
Showtek: als opbouw, sfeer en melodie in elkaar passen (afbeelding)
ArtiestShowtek Site
Wie, wat, waar en waarom is Showtek?
Wij zijn twee broers, Wouter en Sjoerd Janssen, afkomstig uit Eindhoven. Hoewel we oorspronkelijk als producers zijn begonnen hadden we al snel zoveel succes dat we een optreden hebben opgezet. Voor ons is Showtek een harde stijl van muziek die muzikaal goed in elkaar steekt, een unieke euforische sound heeft en die inmiddels internationaal is uitgegroeid.

Jullie zijn bloedverwanten en hoewel jullie inmiddels volwassen zijn zullen er vast nog wel eens onenigheden zijn.... Hoe worden de (muzikale) familieruzies beslecht?
Dat klinkt misschien raar maar die zijn er nauwelijks, als we bijvoorbeeld in de studio zitten en we hebben een meningsverschil over hoe we iets moeten produceren dan wint degene die het langst doordramt. Maar eigenlijk komen we er ook altijd wel uit. Het is meer lol dan gezeik.

Duro, Walt Jenssen (alias dj Walt) en ook nog betrokken bij Southstylers...wat is er aan de producties als deze aliassen anders en is het nou echt nodig al die verschillende namen? Gaat het niet ten koste van de herkenbaarheid van een lineup?
Wij hebben deze verschillende namen omdat ze ook een andere stijl vertegenwoordigen. Het is wel veel maar het laat wel zien dat we zo veelzijdig kunnen zijn. Duro is voor het echte stevige werk, Walt Jenssen gaat meer de hard tech trance kant op en Southstylers is een industriële hardstyle act. Op deze manier laten we zien dat we een groot aandeel hebben op de markt en niet alleen maar dj’s zijn maar echt ervoor zorgen dat er ook veel nieuwe muziek uitkomt. Qua herkenbaarheid van de line up, ja dat kan er misschien raar uitzien, maar afwisseling is erg belangrijk en Showtek blijft zeker onze main act.

Waarom Showtek live met DV8? Hoe is die samenwerking tot stand gekomen?
In 2003 waren wij residents in de Danssalon. Iedere laatste vrijdag van de maand draaiden wij daar en Peter was hier de mc. We werkten veel samen en toen we op een gegeven moment werden gevraagd om op In Qontrol 2004 live op te treden besloten we peter ook daar mee naar toe te vragen. Daarnaast is peter ook een vriend van ons en dat maakt samenwerken een stuk gemakkelijker en plezieriger. Peter heeft nog veel meer in zijn mars dan alleen mc’en, hij is ook muziekaal erg goed, dus naast het optreden gaan we ook samen nog wel eens de studio in. Een van onze nieuwe platen, ‘Shout Out’, hebben we ook samen met hem gedaan, en daarin zijn zijn vocalen goed te horen.

Op jullie site staat dat Wouter te vergelijken is met een muzikale Mozart....dat is nogal wat om te beweren......
Dat heeft te maken met de manier waarop hij achter elkaar melodieën weet te schrijven. Mensen noemen Wouter zo en zijn verbaasd over wat wij in onze mars hebben, we zijn namelijk niet alleen werkzaam in de hardstyle muziek. We proberen ons echt te ontwikkelen als producers en dit hoor je terug in onze muziek; we besteden veel tijd aan het afmixen van elke track.

Jullie hebben aardig wat samenwerking achter de rug. Bij welke samenwerkingen uit het verleden was te weinig chemie aanwezig om er een echt goede productie uit te slaan en waarom was deze chemie er te weinig?
Gelukkig hebben we tot nu altijd veel succes gehad met samenwerkingen maar we hebben wel gemerkt dat het met sommige mensen makkelijker werkt dan met anderen. Iedereen kijkt er op een andere manier tegenaan en wij willen uiteindelijk wel een echt goede track maken. Met bijvoorbeeld Zany klikt dit gewoon heel goed.

[dump left id=292] Op 21 april 2007 zal Showtek een studio album uitbrengen met hardstyle tracks. De dubbel cd ‘Today is Tomorrow’ zal 39 tracks bevatten, waaronder de hits ‘Colours Of The Harder Styles’, ‘FTS’ en ‘Green Stuff’; en zal vooralsnog in ruim 15 landen uitkomen.

De release zal ondersteund worden door een internationale tour waarbij op 21 april de Nederlandse club Matrixx in Nijmegen het toneel zal zijn van de spectaculaire Nederlandse release party. Showtek zal hier met een speciale Showcase een 2 uur durend optreden geven wat zal worden ondersteund door enkele speciale gasten. Na de opening zal de tour zijn weg vervolgen langs enkele van de meest bekende clubs in Nederland, Zweden, Denemarken, Estland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en zelfs Australië. Ook zal de speciale showcase op een aantal grote evenementen, festivals, een luchthaven en zelfs een cruiseschip te zien zijn.


Wat kunnen we verwachten van het album? Hoe is het tot stand gekomen?
We vinden het erg belangrijk om anders te zijn dan de rest, nu maken we natuurlijk al platen maar dat vinden wij niet genoeg. Mixcd’s zijn er genoeg en wij willen de wereld laten zien dat we meer zijn dan een ‘gewone goede hardstyle act’. Met alle respect voor andere dj’s, maar platen draaien van anderen kan iedereen, maar het is veel leuker en uinieker om alleen maar eigen producties te draaien, dat is een veel grotere kick en is meer waard voor ons. Sinds 2005 hebben we veel succes met onze producties en zijn we hard aan het werken om ons hier in te ontwikkelen. Onze tracks slaan goed aan en op deze manier kunnen we met dit album onze sound goed vertegenwoordigen. Nu bestaat tachtig procent van onze setjes nog uit eigen platen maar we willen er naar toe werken dat we alleen maar Showtek muziek laten horen, net zoals pop artiesten. Vandaar ook een album!

En wat van de shows tijdens de world tour?
Ten eerste is de tour opgezet om ons album te promoten dus we gaan veel nieuw werk van het album ten gehore brengen. Niet alleen de beste tracks en een paar van onze grootste hits; ook speciale remixen, edits en intro’s die alleen tijdens de tour te horen zullen zijn. Dit volledige optreden hebben we in een speciale showcase gegoten.

Ook hebben we veel gewerkt met nieuwe vocalisten en MC’s; die zullen bij enkele tour optredens de avond hosten. De nationale kick offen de release van de cd vindt plaats op 21 april in de Matrixx. Hier pakken we naaste een dikke show uit met merchandise, extra mc’s, de start van de cd verkoop etc.

Waarom de tour starten in een ander land dan Nederland, daar waar jullie basis voor succes toch ligt?
De Fabrik in Madrid is Europa’s grootste club waar alleen artiesten als Tiësto, John Digweed en Erick Morillo draaien. Toen wij in het kader van onze tour gevraagd werden als eerste hardstyle act daar op de mainstage te mogen optreden, voor een menigte van 13.000 mensen, wilden we hier natuurlijk wel een speciale kick off van maken.

Naar welke lokaties / landen / plaatsen kijken jullie echt uit om te gaan draaien tijdens deze tour en waarom?
Eigenlijk overal, er zijn uitschieters zoals de Showtek special in de Matrixx, een internationale luchthaven in Estland, een cruiseschip in Scandinavië en een drie weken durende tour in Australië. Dat zijn leuke vooruitzichten. Maar we zien uit naar alle tourdata; we gaan met onze muziek echt de hele wereld over en we hebben zelf echt voor de leukste clubs gekozen.

Waarom het thema’ blauw’?
Blauw is de kleur van Showtek. We proberen niet alleen een muzikaal optreden te geven; de sfeer en show is ook belangrijk. Mensen betalen veel geld om naar ons te komen kijken; het is belangrijk dat ze daarvoor waar krijgen. Met de blauwe kleur kunnen we samen met het publiek een avond tot een echte beleving te maken.

[dump right id=293] Wat is het nut van jullie eigen label? Of meer algemeen: waarom bestaat de tendens voor artiesten om een eigen label te gaan beginnen, zijn er geen sterke en mooie labels waaronder een artiest graag wil releasen?
Na vijf jaar te hebben geproduceerd voor andere labels vonden we het ook wel tijd om zelf iets op te zetten. We vonden kwaliteit steeds belangrijker en zo konden we de releases beter in de hand houden naar onze fans toe. Tevens heb je meer zicht over hoe je in de markt staat en je kunt je eigen ding doen. Afhankelijk zijn van anderen in deze scène is niet meer wat we wilden vandaar ons eigen label Dutch Master Works. Nu is het een van de best verkopende hardstyle labels in Nederland.

Jullie doel is om de ‘Showtek sound te perfectioneren. Wanneer is deze perfect? Wat missen jullie nog?
Wat een voor ons een goed voorbeeld is van de perfecte plaat is het thema van Defqon_1 2006 wat we gemaakt hebben, de opbouw, sfeer en melodie vielen perfect in elkaar. Dat lukt bij iedere plaat goed maar bij de ene beter dan bij de andere. We missen niks, alleen we willen vooruit werken en tot nu toe gaat dat steeds beter. Niet alleen muzikaal gezien maar ook met bijzondere elementen zoals vocals. In de studio leer je door veel te produceren. Vroeger luisterden we veel naar andere producties, tegenwoordig doen we echt ons eigen ding, en daar zijn we erg blij mee.

Jullie geven in een eerder interview aan dat jullie niet de besten hoeven zijn....is het streven naar die zogenaamde perfectie genoeg ambitie om het vol te houden?
Nou we vinden het belangrijk dat we uniek zijn, dat doe je door anders te doen en dan hoef je niet perse de beste te zijn, dat is een meningskwestie. Er zijn misschien mixtechnisch betere jongens maar wat wij doen is muziek spelen die wij zelf maken en die nog niemand gehoord heeft, dat kunnen er niet veel. Bijvoorbeeld op afgelopen Qlimax hebben we alleen maar eigen muziek gedraaid waarvan een hoop dingen die nieuw waren zoals FTS, Shoutout daardoor zijn we lekker onafhankelijk. Wij geloven heel erg in ons eigen kunnen en dat vinden we veel belangrijker dan de beste zijn. Uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje wat het publiek krijgt en daar doen we onze uiterste best voor.

Putra Madre kent inmiddels vele (vaak slappe en flauwe) aftreksels....wordt het niet eens tijd deze plaat te boycotten?
Boycotten?!? Het is onze eigen plaat, we weten ook dat dit muzikaal gezien niet onze beste plaat is, maar muziek is emotie en die plaat hebben wij in een bepaalde stemming gemaakt en het is een hit geworden zonder enige bijbedoeling. Dat is het mooie van muziek. Ook wij weten wel dat het zijn beste tijd heeft gehad, maar ga niet klagen als madonna’ like a virgin’ nog zingt. Artiesten hebben zelf immers geen volledige invloed op welke release een hit wordt.

Ook uit een eerder interview: vrouwen en alcohol kunnen alleen samengaan en niet apart.....eigenlijk zijn jullie dus heel verlegen jongens die vrouwen niet aankunnen zonder de nodige ‘Dutch courage’ ?
Ehhh.... Wij herinneren ons hier niets van, dit is niet ons standpunt, die combinatie gaat prima samen, discussie gesloten, no comment, Dutch Courage? Dutch Master!

185 opmerkingen

Stukje gehoord van Nothing else matters:D

MC Deviate kan nog écht zingen ook!:O
Bruute cd!!!!
seid irh beleid 2007 vet nummer
cd is vet..­ sommige nummers zijnw at minder maar meeste zijn toppie
ìk zeg :respect: voor deze mannen!
Uitspraak van iggi op dinsdag 24 april 2007 om 21:53:
Al het beste komt uit Eindhoven

:loser:
hmmmm wil ik vandaag het album kopen, is ie uitverkocht! in heel eindhoven geen cdzaak die hem meer heeft.... :S
Respect voor deze man!!!! opweg naar 100% Showtek (H)
Showtek is top! en iedere plaat die er weer uitkomt is elke keer weer TOP!
Maken er altijd een mooi feestje van! de cd is idd super! :yes:
Donkey rollers - no one can stop us (showtek kwartjes rmx) is superplaat, lijkt niet eens op het origineel van de DR's..­
meesterlijke sound
word wel weer tijd voor een nieuw interview.......­
"we weten ook dat dit muzikaal gezien niet onze beste plaat is" Netjes dat ze dit zelf toegeven :respect: Die sample komt me ook echt m'n neus uit.. bleeh :-S
Uitspraak van one8seven op donderdag 12 april 2007 om 11:37:
Met alle respect voor andere dj’s, maar platen draaien van anderen kan iedereen, maar het is veel leuker en unieker om alleen maar eigen producties te draaien, dat is een veel grotere kick en is meer waard voor ons

Uitspraak van Frots op donderdag 12 april 2007 om 11:49:
beetje arrogant

Slaat nergens op! Ze vinden het alleen leuker en unieker dan platen draaien van iemand anders, nou als je dan al arrogant bent :s

Showtek :respect:
doe de groeten aan je vader peter van mij
Vanavond weer ff lekker naar ze luisteren in de rodenburg :respect:
showtek zeker goed ook goed voor mn sub woofer