Partyflock
 

Flockers presenteert: Pavo

door , gepubliceerd op
afbeelding Flockers presenteert: Pavo
FeestFlockers
ArtiestPavo
Als veelzijdige DJ staat Pavo al jaren aan de top van de hardere dance scène. Verschillende stijlen weet hij op een goede manier aan de man te brengen. Het feit dat er door hem op Flockers weer een set mag worden weggegeven getuigt van zijn kwaliteit. Hieronder enkele vragen die wat licht werpen op Pavo zijn bezigheden.

De eerst keer dat er een feest van Partyflock zich aandient. Wat verwacht je?
Ik verwacht een compleet gevuld GelreDome vol met uitzinnige Partyflockers.

Als je op de site van Partyflock aanwezig bent, wat ben je dan voornamelijk aan het doen?
Ik heb geen profiel maar ik maak wel gebruik van de site. Zo kan ik informatie vinden over de plaatsen waar ik moet optreden en van te voren al nadenken over mijn set.

De laatste jaren profileert het GelreDome zich als een goede locatie voor feesten. Sommige vinden dat met zulke grote aantallen mensen het feest te massaal en oppervlakkig wordt, wat vind jij?
Het is eenmaal anders dan in een club of kleinere feesten. Maar het maakt wel nog steeds een enorme indruk op mij, een vol stadion. Hoe vaak ik ook op een groot evenement gestaan heb.

Je bent in 1971 geboren. Dit betekent dat je je puberteit en muzikale ontwikkeling voor een groot deel in de jaren '80 hebt meegemaakt. Een hoop mensen vinden dat de jaren '80 weinig betekenisvols aan muziek heeft gebracht in vergelijking met andere decennia. Hoe denk jij daarover en in hoeverre heeft dat geholpen hoe je uiteindelijk terecht bent gekomen?
Mijn muzikale ontwikkeling heb ik deels te danken aan het feit dat ik ooit ben begonnen met stagelopen bij Key-records in Haarlem. Ik had al een voorliefde voor Italo, New Beat en Acid House. Ik kocht daar al in 1988 mijn eerste singles en 12 inches en ontmoette toen ik daar eenmaal werkzaam was heel veel dj’s. Daarvoor had ik helemaal niets met het fenomeen dj. Ik kocht platen omdat ik die speciale mixen mooi vond om te hebben. Later ben ik me gaan interesseren in het mixen zelf. In het begin helemaal geinspireerd door Ben Liebrand en later ook nog eens door DMC (mixkampioenschappen, red.).

Je bent al een hele tijd in het DJ wereldje ‘alive and kickin’ In hoeverre is het wereldje veranderd ten opzichte van vroeger?
Vroeger was je gewoon dj en tegenwoordig is het meer een fenomeen waartoe je behoort.

Tegenwoordig gaat de promotie van een DJ veel via producties. Vroeger was dat anders, kan je wat vertellen over jouw cassettebandjes tijd? Ze schijnen legendarisch te zijn…
Haha, ja nog steeds krijg ik veel vragen of ik weer eens een mix wil maken of dat ik nog tapes heb liggen. Je ziet ook nu pas hoe groot het succes is geweest van die mixtapes. Het is pure nostalgie! Maar inderdaad, zo ging dat vroeger....

Vrijwel de meeste DJ’s van dit moment produceren ook. Denk je niet dat je verdrongen zal worden door deze concurrenten?
Nee , dat denk ik niet. Ik heb natuurlijk een unieke draaistijl en qua techniek kan ik mij goed onderscheiden. Daarnaast heb ik doordat ik al langer meedraai meer ervaring met succesvolle tracks. Het is qua producties in 2006 wel rustig geweest maar in 2007 ga ik deze ervaring zeker weer gebruiken.

Hardcore, Hardstyle en Jump. Dat zijn de 3 meest gedraaide stijlen die je ten gehore brengt. Die drie stijlen hebben in die volgorde in de afgelopen jaren allemaal een flinke boost aan populariteit gehad. En voor elke stijl heb jij veel betekend om het populairder te maken in de beginjaren. Heb je al een oog op de toekomst wat er nu na Jump populair zou kunnen worden en ga je dat dan ook draaien / produceren?
Lastige vraag, ik zie het zelf zo; jump was er al in 1998, electro is al zo oud en nu in een nieuw jasje weer zo populair. En zo had je ook new school en dat was weer een ‘revival’ van old school. Sommige platen zijn erg origineel en soms worden stukken muziek en muziekstromingen dus weer opnieuw uitgevonden. Ik draai zelf graag vernieuwende platen in mijn sets en daarmee heb ik waarschijnlijk wel een grote invloed.

Je bent goede maatjes met Zany, hoe is die vriendschap tot stand gekomen?
Ik leerde hem voor het eerst kennen toen ik in de Diamonds moest draaien, in Eindhoven. Op een dag belde hij mij op met het voorstel om een plaatje te maken Ik reed toen een paar keer naar zijn ouderlijk huis waar hij toen nog zijn studio had en Pavo & Zany was geboren. Het klikte meteen!

Je bent zelfs met hem naar Los Angeles gegaan. Was dit een vakantie of was de trip meer werk/carrière georiënteerd?
We werden gevraagd om op een groot openlucht feest te draaien net buiten Hollywood. Samen met Lock 'N Load. We hebben toen een week in een hotel gezeten in Beverly Hills. Was wel kicken hehe...

Ik zag dat je Ron Jeremy ontmoet hebt. Ambieer je een carrière in de porno-industrie?
Hahaha, dat was dus op dat feest daar. Hij was daar om een lingerie-contest te hosten. Dat gebeurde allemaal op ons podium!

Onlangs ben je in Australië geweest voor drie boekingen. De meeste mensen hier kunnen zich er natuurlijk niets van voorstellen hoe het daar is. Vertel dat eens in geuren en kleuren en met wat mooie anekdotes.
Eenmaal aangekomen op een dinsdag in Melbourne, kregen we te horen dat het naar volgende week vrijdag was verplaatst. Op zich geen ramp dus hebben we de hele week daar lekker gezeten. Wat dag trips maken, beetje shoppen etc en dan die zaterdag naar Sydney gevlogen om daar in het olympisch stadion te draaien. Johan Gielen, Marcel Woods en Chosen Few waren ook present. We zijn toen de hele week in Sydney gebleven en die vrijdag weer terug gevlogen naar melbourne om toen nog op St. Kilda beach te draaien. Gelijk die zaterdag weer terug naar Sydney om daar nog in China town in een club te draaien. Tien jaar geleden was ik ook in Australie geweest om te draaien (Thunderdome on tour), de scene is klein daarzo, maar het is wel aan t groeien.

Je bent al verantwoordelijk voor verschillende mix compilatie cd’s. Wanneer komt de volgende uit?
Er is nu net een mix-cd uit van mij en Zany in Duitsland. Ik ben ook gevraagd om voor een groot ander evenement een mix te maken maar daar heb ik nog geen definitieve datum van.

Wat is het mooiste wat je in je privé leven hebt meegemaakt?
De geboorte van mijn kleine nichtje.

Wat doe je als je niet bezig bent met draaien?
Gamen whehe, maar ook een hoop huishoudelijk dingen en boekhouden (beeeehh)

Wil je ten slotte nog iets zeggen over Partyflock/Flockers?
Flockze!

56 opmerkingen

 
Leuk interview :)
held :respect: voor Pavo
 
Leuk om interview over je te lezen! :)

Je blijft een toppertje (y)
 
pavo is en blijft een wereld dj!!
 
Uitspraak van OUDENVERWIJDERD op maandag 12 februari 2007 om 11:30:
Flockze!

zullen we zeker doen..
laatste aanpassing
zou die een soundtrack voor sensation moeten maken??
of zal die dat niet bedoelen
 
Leuk intervieuw, wel jammer dat er niet gevraagd word wat zijn plannen voor Flockers zijn.­
PAVO !!! .­ Tot de 24ste
 
(Y) :respect:
Je bent goede maatjes met Zany, hoe is die vriendschap tot stand gekomen?
Ik leerde hem voor het eerst kennen toen ik in de Diamonds moest draaien, in Eindhoven.­ Op een dag belde hij mij op met het voorstel om een plaatje te maken Ik reed toen een paar keer naar zijn ouderlijk huis waar hij toen nog zijn studio had en Pavo &­ Zany was geboren.­ Het klikte meteen!

hehehe echt meesterlijk die 2
laatste aanpassing
gruwelijke dj :D
Supper die Pavo hoop dat ie weer zo'n geniale set
als op sensation 2004 draaide MEESTERLIJK!!!
Later ben ik me gaan interesseren in het mixen zelf.­ In het begin helemaal geinspireerd door Ben Liebrand en later ook nog eens door DMC.­

Ik weet niet hoor, maar ik denk niet dat hij de artiest DMC bedoelt, maar dit :)
paultje doet het altyd met zijn sets! op xq wel weer bewezen..­
leuk iview spontane vent zeg! (Y)
:loser:
saai intervieuw (n)
Uitspraak van The Vinyl Pimp op maandag 12 februari 2007 om 14:44:
De link naar de DMC Artiest klopt niet.­ Misschien doelt hij op RUN DMC

Pavo

DMC is ook geen artiest maar mixkampioenschappen ;)
 
:lol:
een van de beste uit de scene, dat sowieso!
keep it up pavo :D
 
Werkzaam bij SEKOIA
zonde pavo gaat van kwaad naar erger
Pavo idd goeie dj..­ Jammer dat hij niet meer zoveel early rave draaid..­
Mijn oom ging vroeger veel met hem naar feesten lijkt me echt een gave tijd de jaren 90 toen was ik nog te jong helaas..­
pavo :respect:
laatste aanpassing
........Key-records in Haarlem. Jammer dat ie weg gaat waar moet k nu me platen halen.....:S
en pavo is en blijft de baas....
laatste aanpassing
 
Leuk intervieuw
Pavo :respect:
 
Altijd goed !!!

:respect:
 
Leuk interview, super DJ. Voor de fans van Pavo: een video van deze held tijdens Night of the Gabbers staat op:
http://groningen.i-see.tv/movies/900
Luuk
Artiest Synthopia
relaxte kerel, ff mooi setje neer zetten volgende week en dan komt het helemaal goed
voor mij is dit:

THE DR OF THE HARDER STYLES
A DUTCH HERO

A BIG ONE

DJ PAVO!!!
 
heel leuk intervieuw paultje
goed gedaan
enne veel fun op de 24ste
lekker diepgaand interview (niet dus).­ Snap ook niet dat mensen het interview goed vinden.­ Heeft iemand iets nieuws door dit interview meegekregen waarvan die dacht, o dat is interessant?
Staat trouwens los van wat je van hem als persoon vindt of hoe je hem vindt daaien.­
Uitspraak van The Markraver op donderdag 15 februari 2007 om 16:57:
lekker diepgaand interview (niet dus).­ Snap ook niet dat mensen het interview goed vinden.­ Heeft iemand iets nieuws door dit interview meegekregen waarvan die dacht, o dat is interessant?
Staat trouwens los van wat je van hem als persoon vindt of hoe je hem vindt daaien.­

lkkr boeiend... het is op zich een kaal interview maar wel goed van opzet en beetje commercieel naar pavo toe.

Hij blijft wel de betere onder de dj's, zijn weinig dj's die het na kunnen doen wat hij heeft gepresteerd tot nu toe :respect:
Uitspraak van Empathy [BTR] op maandag 12 februari 2007 om 13:30:
Ik weet niet hoor, maar ik denk niet dat hij de artiest DMC bedoelt, maar dit

dmc zijn dj mix & scratch kampioenschappen, typ maar in op youtube!
zooo goed gedraaid vannacht super gewoon
heb me goed vermaakt
nu op naar t volgende feest
Vond em echt slecht draaien met z'n happy hardcore sounds.

The viper & partyraiser :Z
haha, dat moest geen :Z zijn..

haha
Pavo......­ the best!
 
ik heb bijna al ze mixtapes :p
Pavo zeker een van de beste ooit ! groeten
 
Ja oprecht mag deze man, zeker een held genoemd worden;)
Ook a; is het dj gebeuren tegenwoordig(laatste jaren een hype geworden)

Deze man blijft (NAAST) Voodoochild een meester mixer.
Las net boven ergens iemand die bijna al zijn tape's heeft;)
op cassette!
Ik ook
Heb bijna de hele serie compleet van 1992 tot 1996 op een paar na:(
Volgenmsij was de serie zelfs door gegaan in 97???(weet niet zeker)


achja........


:respect:
Noizza
Artiest Noizza
Respect Pavo
meester op zich
Pavo is de beste mixer in de wereld :-) En ook zijn platen keuze is altijd uniek.

en een relaxte vent ook nog!

Grtz uit +KUT
paultje, me ouwe babysitter (zn mama en papa dan) :roflol:
 
Pavo! :respect:
en dit jaar ook nog s op wooferland...­ben zeer benieuwd naar welke oude juweeltjes hij tevoorschijn toverd!!