Partyflock
 

Appic & Partyflock's Q&A met Shadowlands Terrorists

anoniem gepubliceerd op
Sinds 1996 maken The Shadowlands Terrorists de vetste hits en staan op gave festivals. We stelde de 3 mannen een aantal vragen:

Waar werken jullie momenteel aan?
Vince: Momenteel ben ik Samen met DJ Ricardo Moreno in de studio bezig met een Freestyle track, heel wat anders dan de Shadowlands Terrorists sound, maar ook daar houd ik van.

J.D.A.: A NEW DAWN: RISING. Meer kan ik er nu nog niet over zeggen.
Houd vooral mijn socials in de gaten.

MC Syco: Dit jaar is het mijn jubileum jaar. Oldschool Madness '25 years of Syco stond al in de planning, maar dat is helaas allemaal wat anders gelopen. Achter de schermen ben ik druk bezig, zodat we snel kunnen schakelen mochten er toch wat mogelijkheden komen voor in de clubs.

Hebben jullie een livestream waar alle fans jullie kunnen volgen?
Vince: Ja, ik stream nu al iets meer dan twee jaar bijna wekelijks via mijn Youtube, Facebook en Twitch kanaal:

J.D.A.: Nee, ik vind dat er al genoeg livestreams zijn. Livestreams zijn leuk, maar het haalt het lang niet bij een echt feest. Wel heb ik op 1 juni, de dag dat de terrassen weer opengingen, een instore live DJ set gedaan tijdens de Nike Air Max Sale bij The Athlete's Foot Oss. Hier kon iedereen natuurlijk gewoon bij zijn en het is gestreamd voor degenen die echt niet konden komen.

MC Syco: Mc'en in een livestream vind ik persoonlijk niet echt wat hebben, ik denk niet dat ik dat ook ga voelen qua sfeer, maar ik zie wel een aantal collega's die het super cool doen. We hebben met Eastside Underground, waar ik de eigenaar van ben, wel regelmatig livestreams wat we via Hardcore Radio streamen.

Wat is jullie toppunt van quarantaine verveling?
Vince: Met een hele verzameling kinderen in huis verveel ik mij geen enkel moment.

J.D.A.: Een Netflix serie die je al gezien hebt, nog een keer in slow motion kijken.

MC Syco: Ik ben moslim en de afgelopen jaren had ik niet echt volledig meegedaan met het vasten in de Ramadan maand, vanwege boekingen etc. Nu ben ik er volledig voor gegaan. Ook lag mijn werk als begeleider in de zorg even stil vanwege corona. Dit betekende dus veel thuis, geen afleiding, waardoor de dagen tot dat ik weer mocht eten om 21:30 behoorlijk lang waren haha.

Welke muzikale activiteit staat bovenaan jullie bucketlist?
Vince: Ik heb normaal geen bucketlist, maar aangezien ik nu geen enkele boeking heb staan op een festival, staat dat nu toch echt op nummer 1.

J.D.A.: De nieuwe Shadowlands Terrorists release.

MC Syco: Ik heb nog wel een aantal producers waar ik heel graag een samenwerking mee zou willen. En daarnaast loop ik al heel lang met het idee om met verschillende Hardcore MC's een dikke Hardcore Hiphop track te maken wat door een Hardcore producers geproduceerd gaat worden.

Wanneer wisten jullie dat jullie artiest wilde worden?
Vince: Ik heb nooit de wens gehad om artiest te worden. Door het bezig zijn met muziek, hetgeen waarvan ik hou, ben ik er als vanzelf ingerold en zo als 'artiest' geëvolueerd.

J.D.A.: Er was niet echt een moment dat ik artiest wilde worden. Ik ben in 1993 begonnen met Hardcore draaien en het is vanaf dat moment gelopen zoals het gelopen is.

MC Syco: Niet, het is eigenlijk allemaal zo gelopen. Ik ben geen rapper, ik ben geen mc, ik ben de Syco op the MF beats!

Wat is jullie guilty pleasure?
Vince: Ik heb niet echt een guilty pleasure. Ik luister qua muziek bijvoorbeeld naar bijna alles en mijn muzieksmaak is ook erg divers, hiphop, disco, Nederlandstalig, 80's, 90s, het gaat er allemaal in bij mij.

J.D.A.: Ik heb geen guilty pleasure. Naast Hardcore luister ik veel naar Golden Age Hip Hop, dat is Hiphop van eind jaren '80, begin jaren '90.

MC Syco: Ik heb niet echt iets denk ik. Naast Turkse volksmuziek kan ik ook behoorlijk genieten van Nederlandstalige liedjes, misschien is dit iets wat mensen niet achter mij zouden zoeken.

Stel jullie mogen op 1 feest/festival naar keuze performen waar zouden jullie dat doen?
Vince: Qlimax 2005 is nog altijd een van de hoogtepunten in mijn carrière, in 2008 heb ik er nog een keer gestaan. Ik zou het zacht uitgedrukt niet erg vinden om er in de toekomst nog een keer als afsluiter te staan.

J.D.A.: Harmony of Hardcore

MC Syco: Dit is een lastige vraag. We hebben de luxe in Nederland dat we zoveel geweldige festivals en feesten hebben. Intents Festival heeft een geweldige productie, super trots dat ik daar deel van uit mag maken. Dominator heeft een internationale underground vibe, en is één van de hoogtepunten van het Festival seizoen, MOH indoor hoef ik niets over te zeggen. Resonate die aan al mijn behoeftes voldoet en zo kan ik het rijtjes wel afgaan. Lastig…

Op welke festivals en andere events kunnen we jullie vinden na 1 september?

Vince: Als ze kunnen doorgaan, op:

Masters of Hardcore 2020
Houseclassics 1992-1995
Play Festival
SLVS
Vinyl Sessions
Ghosttown
Karma Indoor
En nog een aantal TBA

J.D.A.: Het is natuurlijk nog maar zeer de vraag of er na 1 september weer festivals en events plaats mogen vinden, maar mogen deze weer doorgaan dan zijn we dit jaar o.a. nog te vinden op Masters of Hardcore, Play! Festival en Ghosttown. Als DJ J.D.A. sta ik nog op o.a. SLVS, Vinyl Sessions en A Nightmare in Germany.

MC Syco: Bijna alle boekingen die gepland stonden zijn verplaatst naar 2021. Bij een aantal die er nu nog in staan is maar nog de vraag of die wel door kunnen gaan in verband met de Corona protocollen. Ik denk dat we eind juli wel meer weten of er nog boekingen bij kunnen komen in het najaar. Ik hoop in ieder geval dat Oldschool Madness '25 years of Syco' door kan gaan.

Willen jullie nog iets kwijt aan onze lezers?
Vince: Blijf in deze tijd je favoriete artiesten steunen, dit kan bijvoorbeeld in mijn geval via fanstream.nl

J.D.A.: #StillStandingStrong

MC Syco: Heel cliché maar; blijf gezond, stay home, stay safe. Maar net zoals iedereen ben ik nu ook wel een beetje klaar met dat hele Corona gedoe. Het domineert ons hele leven. Ook ik ben tegen het begrip het nieuwe normaal. Ik weet dat we met z'n allen geduld moeten hebben en ons gezonde verstand moeten gaan gebruiken. Maar mochten we moeten opstaan om onze industrie te redden, dan moeten we als één front ook onze stem laten horen.

Hebben jullie een positieve thuis-zit foto die jullie willen delen met de fans?VinceJ.D.A.
Ik zat niet thuis, ik stond op het Malieveld in Den Haag.
#TerugNaarNormaal #FestivalsMatterMC Syco
Toen de coronacrisis uitbrak en zelfs de voedselbanken dicht gingen hebben we voor mensen die het niet zo breed hebben groentepakketten gemaakt en langsgebracht. Mijn zoontje heeft helpen inpakken.