Partyflock

Catscan - The World Is Still His

 

Catscan - The World Is Still His

door , gepubliceerd op
Catscan - The World Is Still His (afbeelding)
ArtiestCatscan Site
In dit exclusieve interview kun je lezen hoe Bart Kok, beter bekend onder z’n artiestennaam Catscan, een boekje open doet over z’n optreden over een paar dagen op Sensation en hoe hij daar naartoe leeft. Verder leren we dat Bart ook graag naar o.a. Rock en Klassieke muziek luistert en lees je over een sappige roddel die al enige tijd de ronde doet over een vermeende borstvergroting.

Bart, je mag over niet al te lange tijd het feest Sensation afsluiten, hoe voelde je je toen je daarvoor gevraagd werd en hoe ging dat in z'n werk?
Ik ging helemaal uit mijn dak! Sensation Black afsluiten is een kroon op mijn werk van de afgelopen jaren. Ik voel me beter dan ooit in de studio en achter de draaitafels. Dan is het is cool om zo’n blijk van respect te krijgen.

Lag je die avond nadat je gevraagd was dan ook in je bed met de gedachte: "WTF, ik mag gewoon op Sensation draaien!!"??
Er gingen vooral allerlei tracks door mijn hoofd die vet klinken in zo’n megazaal en ik heb zelden of nooit zulke lekkere seks gehad als die avond, haha!

Hoe zit het nou eigenlijk met een set op Sensation? Heb je je aan regels te houden wat betreft de playlist?
Er is geen overleg over de inhoud van mijn set. Ik hoef me dus niet aan regels te houden.

Of spelen de DJ's gewoon op safe door toch wel een paar tracks te draaien waarvan ze weten dat ze goed vallen bij het publiek, ookal zou je ze op een ander feest minder snel draaien?
Dat kan ik niet beantwoorden voor andere DJ's natuurlijk. Maar ik zal in ieder geval mijn eigen ding doen, sowieso!

Kun je dan misschien al een tipje van de sluier lichten, wat je gaat draaien op Sensation? Meer je eigen stijl, of toch iets commerciëler?
Er zijn zoveel platen die ik in de Johan Cruijff ArenA wil draaien! Het liefst in een avondvullende set, maar ik moet het doen in anderhalf uur. Ik ben dus druk bezig om een selectie te maken. Wat het gaat worden? Ik beloof je dat het goed los gaat!

Sensation Black was voor het eerst in jaren nog niet uitverkocht een maand voor het evenement plaatsvindt, waar denk je dat dat aan ligt?
Ik heb van de organisatie gehoord dat de kaartverkoop precies zo loopt als vorige jaren, dus ik maak me nergens druk om. Sensation Black is een begrip, een instituut. Ik weet 100% zeker dat het 'volle bak' is op 8 juli en dat het dak er af gaat.

­[img]http://home.partyflock.nl/qarian/Catscan1.jpg[/img]

Dan nou even een wat persoonlijker beeld van de artiest die je bent vormen, if you don't mind.

Ga je zelf überhaupt nog weleens voor je eigen plezier naar een feest of concert als je niet hoeft op te treden?
Ik draai vier keer per week, maak hardcore, techno, electro en nog veel meer, heb een relatie en een hond die veel aandacht vraagt. Weinig tijd dus. Maar ik vind het leuk om af en toe naar een klassiek concert of een hardrock evenement te gaan. Dingen die niks met dance te maken hebben, zodat ik op de hoogte blijf van wat er in andere scénes gebeurt en voor wat frisse inspiratie kan het ook geen kwaad.

Wat zou je zelf opzetten aan muziek als je even lekker wilt ontspannen thuis?
Ik ben een van die weinige gelukkigen op deze wereld die écht geniet van zijn werk. Ontspannen doe ik in mijn studio, die aan huis is.
In de auto zet ik van alles op: componisten als Philip Glass, producties uit de stal van Dr. Dre en DJ-sets. En als het zonnetje schijnt mag ik ook graag met een biertje in de hand naar André Hazes luisteren.

Verliefd, verloofd, getrouwd?
Al 4,5 jaar verliefd op mijn vriendin, getrouwd met mijn studio.


­[img]http://home.partyflock.nl/qarian/Catscan4.JPG[/img]

Persoonlijk in de scéne

Vraag van Deleted
Een voor de hand liggende vraag, maar toch, vanwaar de naam Catscan?
Computertomografie - in het medisch jargon meestal afgekort tot CT - is een methode van onderzoek van het menselijk lichaam met gebruik van röntgenstraling. De doorlaatbaarheid van het lichaam voor röntgenstraling wordt vanuit zeer veel hoeken rondom gemeten in een aantal plakjes, waarna een computer uit de resultaten een driedimensionale weergave van het onderzochte lichaamsdeel opbouwt. De resultaten kunnen op het beeldscherm worden bekeken of op film worden afgedrukt. Dus, dat zo'n beetje.

Ja, dat is de betekenis van jouw artiestennaam, maar waarom heb je juist deze gekozen?
Dat is de artiestennaam van Bart Kok, dj, artiest en producer. Ik ben opgegroeid met muziek, mijn beide ouders zingen in een koor op wereldniveau. Muziek is in ons gezin een gegeven. Ik ben alleen de electronische kant opgegaan. Toen ik de naam Catscan in een Engels woordenboek zag staan gaf me dat de juiste associatie: de muziek die ik wil maken, moet net als een catscan dwars door je heen gaan.

Vraag van Revolting Against
Je eerste album; The World is Mine, was een topper van formaat.
Ruim anderhalf jaar geleden zou er een opvolger komen op deze cd, maar tot nu toe hebben we er nog niets van vernomen, wat is de reden hiervan en gaat deze cd er überhaupt nog komen?

Ik breng alles op vinyl uit. Dat is een weloverwogen keuze, ingegeven door het illegale downloaden waar je tegenwoordig niet meer aan ontkomt. Het album is op vele plekken en in vele samenstellingen te vinden op internet. Daarom zag ik de toegevoegde waarde van deze cd niet meer.

We weten dat je een hardcore-producer bent die ook regelmatig uitstapjes maakt naar techno-invloeden. Zijn er nog meer stijlen die je produceert waar wij weinig van weten?
Ik ga nooit de studio in met een vooropgezet plan. Zo van: vandaag ga ik eens even hiphop maken. Vaak ontstaan er dingen in waar meestal het publiek pas later een naam aan geeft. Ik merk wel invloeden: techno, hiphop, klassieke muziek. Onder andere.
Ik hoorde laatst iemand beweren dat het klassieke stuk in 'I Magnify' een sample is. Ik weet niet waar diegene dat vandaan haalt maar het is niet juist, het is zelfs niet nagespeeld, gewoon een eigen bedenksel. Ik heb plezier in mijn studio en dan kan er van alles uitrollen. Zelfs trance als ik me verslik.

Vraag van Knits
Je bent een van de weinige producers in jouw doelgroep die analoge apparatuur gebruikt. 'Mindfull Candy' en 'I Magnify' zijn voorbeelden van de kwaliteit die hardcore kan hebben. Bovendien expirimenteer je met vele muziekstijlen. Valt jouw muziek eigenlijk wel onder de noemer hardcore?
Okay, als het dan toch in een hokjes theorie moet passen, laten we dan voor het hardcore hokje, de 'overstuurde kick/bassdrum' als een criterium nemen, of in ieder geval een zeer luide en erg op de voorgrond aanwezige bassdrum.
In dat geval zijn de twee genoemde tracks -Mindfull Candy en I Magnify- te kwalificeren als 'hardcore'. Het zou echter kunnen zijn dat dezelfde twee tracks in Duitsland onder de term 'hardcore-techno' vallen en in Frankrijk onder het kopje 'rave'.
Vandaar dat ik me nooit echt bezig houd met het toewijzen aan een genre van mijn eigen shit, misschien is dat niet altijd even duidelijk voor het publiek en commercieëel gezien is het ook niet echt handig. Maar ach, so be it. Uiteindelijk is het wat mij betreft een coole track, of niet.
Ik moet zeggen dat nu ik erover nadenk wel zie dat Lindsay (Korsakoff) dit wel goed heeft doorzien en opgelost: door alle Korsakoff tracks als 'Powerrave' stijl te kenmerken is het direct duidelijk voor de meeste mensen.
Misschien dat mijn stijl voortaan 'Bart of Dance' moet gaan heten, afgekort BoD, voor botte herrie. ;)


Vraag van Revolting Against
Je werkt vaak samen met Marc Out (Outblast), hoe is het om met hem samen te werken en hoe ben je hem in de loop der jaren gaan zien?
Marc en ik vullen elkaar goed aan en daar komen leuke partyklappers uit. We werken prettig samen, hij kan meer dan mensen denken.

Vraag van Revolting Against
Je hebt onlangs een plaat opgenomen met De Jeugd van Tegenwoordig, wat is het verhaal hier achter?
Ik kwam ze tegen op de wc van de Jellinek-kliniek en we bleken veel gemeen te hebben, hahaha.. Nee, we kennen elkaar via Shanky, een gezamenlijke vriend. Hij heeft ons aan elkaar voorgesteld en het is echt lachen met die gasten in de studio.
Het resultaat zal zeer binnenkort te horen zijn op een onverwacht moment.

Zijn er artiesten die we in de gaten zouden moeten houden? Waar je zelf ook van staat te kijken wat ze klaarspelen?
Ja, er zijn zeker artiesten die we in de gaten moeten houden. Bijvoorbeeld:

Sidephex, een jongen die zeer origineel bezig is. Momenteel is hij een nieuw album aan het produceren daarvan heb ik enkele tracks gehoord heb die mij in ieder geval echt heel enthousiast maken, en dat heb ik niet dagelijks.
Julius Sayid, heeft onder andere gereleased onder Clockwork en Liquid Blue (Detox records).
Headache, voor publiek nu alleen nog maar als DJ te horen, maar ook zijn producties zijn erg dik aan het worden!
Deimos, zal zich in de komende jaren naar mijn verwachting gaan ontpoppen tot grote naam in de techno scene, hij begrijpt echt waar hij mee bezig is, wij werken regelmatig samen voor zijn label Deimos says: techno!
100 Kilo Maarten, iemand die al een tijd in de HC scene aanwezig is met zijn Industrial Shock feesten, sinds een jaar of anderhalf is hij ook als producer actief. Een echt talent op gebied van de rauwe, industriële shit. Daarnaast is hij natuurlijk de vetste dj van Nederland! Hahaha.

Ok, ok, het zijn allemaal artiesten die nauw bij PAM betrokken zijn, maar daardoor in ieder geval de artiesten waar ik met zekerheid van kan zeggen dat ze veel in hun mars hebben.

­[img]http://home.partyflock.nl/qarian/Catscan2.gif[/img]

Bart, nou zijn er behoorlijk wat mensen die willen weten hoe de vork in de steel zit wat betreft de naam Korsakoff en je verleden met The Third Movement. Ik stel voor maar gelijk het ijs te breken met de volgende vraag die Ik volg je even niet hoor :vaag: stelde met een knipoog ;)

Enige tijd geleden ontstond er enige ophef in de Hardcore wereld, nadat een niet nader te noemen dance-magazine, geruchten had verspreid waarin werd gesuggereerd dat jij een borstvergroting zou hebben laten doen. Er waren feestgangers die zouden hebben gezien dat je boobs ineens een stuk groter waren. Foto's uit 2001 die vergeleken werden met foto's van 2006 wezen, voor het oog, hetzelfde uit. Kun je misschien wat duidelijkheid in de zaak scheppen? Is het gerucht onzin of heb je inderdaad een borstvergroting laten doen?
Jullie zijn goed geïnformeerd zeg, tenminste bijna dan. In werkelijkheid heb in een penisvergroting laten doen: van 30 naar 75 cm, in slappe toestand natuurlijk.

Hoe kijk je achteraf naar "Korsakoff" zoals jij ermee begonnen bent en wat het nu uiteindelijk is? Dan heb ik het over de naam die verbonden is met de producties?
Korsakoff is voor mij het toppunt van synergie. Ik kan onwijs goed met Lindsay samenwerken, ze begrijpt het helemaal en heeft meer talent dan menig andere artiest. Ik snap al die ophef nog steeds niet. Als ik iets met Outblast doe heet dat Base Alert. Als ik iets met Lindsay opneem heet het Korsakoff. We werken onder een gezamenlijke artiestennaam. Simpel toch?

Vraag van Ryfle
Hoe is de verhouding tussen jou en Sebastian Hoff (Promo) na je overstap naar ProArtistManagement, komt er ooit nog een samenwerking met als gevolg een juweel van een plaat?
Met Promo wil ik nooit meer samenwerken. Ik heb respect voor veel van zijn tracks maar niet voor de mentaliteit: op het hoofd van een ander gaan staan om zelf verder te komen.
Ik wil daar boven staan en me niet verlagen tot zijn niveau, maar ik vind wel dat het publiek recht heeft op de waarheid. Daarom zal ik één keer een voorbeeld geven, want ik kies er voor om positief en opbouwend bezig te zijn. Laat anderen maar drijven op negativiteit en leugens als ze zich daar lekker bij voelen.

Ok, brand maar los.
Promo is altijd bang dat de artiesten bij The Third Movement hem voorbij streven. Als het aan hem had gelegen waren tracks als Capture in Distress, The Agency en Secret Valley nooit uitgekomen. Met dank aan X-ess is dat uiteindelijk wel gebeurd. Sebastian doet nu alsof hij The Third Movement in zijn eentje heeft opgebouwd, dat is echt gelul. Hij zat vooral in de studio, werkte bij MidTown en draaide terwijl X-ess het zakelijke gedeelte deed en het label op de kaart heeft gezet.
De TTM-area bijvoorbeeld in 2003 (op Mystery Land), waar Promo in zijn interview met Partyflock beweert dat hij de rol van uitsmijter op zich genomen heeft (met behulp van een lange tak?!), het was toch echt de vrouwelijke (!) stagemanager die vervelende gasten wegjoeg.
Ook heel hypocriet wat hij over Korsakoff roept. Ondertussen strijkt hij een deel van het BumaStemra geld op. Ik denk dan: als je zo revolutionair bent en zo’n grote mond hebt, wees dan een vent en geef ook je rechten op. Nu kraak iets af waar wel je zakken mee vult.
Ik zou zo nog wel een uur door kunnen gaan, maar dat doe ik niet.

Wat vindt jij het wezenlijke verschil tussen de twee labels ProArtistManagement en The Third Movement?
De overeenkomst is dat het succesvolle formules zijn, allebei opgebouwd door X-ess. Maar bij ProArtistManagement hoef ik niet de hele tijd achterom te kijken. Er is meer openheid, beloftes worden waargemaakt. Er hangt geen nare sfeer, zoals in mijn laatste periode bij The Third Movement. Ik voel me goed en vrij bij ProArtistManagement, heb de zeggenschap over mijn eigen label en voel me heel erg persoonlijk verbonden.

---------------------------------------------------
Nog even een toelichting over wat je van de volgende muziekstijlen vindt. Is het jouw smaak of juist niet, en wellicht een kleine toelichting?

-Blues
De oorsprong van veel hedendaagse muziek.

-Club
Voetbalclub?

-Hardstyle
Softere variant van Hardcore.

-Hardhouse
Softere variant van Hardstyle? Beetje hokjesgedoe, waar begint het één en eindigt het ander?

-HipHop
Ja toch!

-Jazz
Miles Davis!

-Klassiek
De oorsprong van melodie-georiënteerde muziek.

-Nederlandstalig
Lekker bij een biertje.

-Rock
Rocks?!

-Speedcore
Vet om te draaien als je per beat wordt betaald.

-Trance
Tiësto!

---------------------------------------------------

Dan tenslotte, heb je nog een boodschap mee te geven aan alle mensen die dit lezen?
Neem het leven niet te serieus en lach iedere dag!

Bart ik wil je namens alle leden van Partyflock en de medewerkers zelf bij deze bedanken voor je tijd voor dit interview. We wensen je ontzettend veel succes met je optreden in de Johan Cruijff ArenA en natuurlijk in alles wat nog komen gaat!

310 opmerkingen

PFSquad MC
Werkzaam bij PFSquad
Artiest PFSquad MC
Vindt jamemr dat hij sceletor vergeet op te noemen bij die artiesten !!!...­,

Die tenslote ook bij PAM aangesloten zit.­

En het voor mijn gevoel ook zeker gaat bereiken !.­
laatste aanpassing
Uitspraak van Brutus T op dinsdag 11 juli 2006 om 14:10:
en waarschijnlijk platen die hij zelf ook kan waarderen

maar er zijn er ook weer zoveel die hij wel kan waarderen en het publiek daar juist weer niet.
met de plaatjes die hij draaide wist hij zeker dat het publiek het trok, ook een kunst weer natuurlijk daar niet van.
Meef
Werkzaam bij SEKOIA
Artiest DIR
Uitspraak van :cheer:Bubblegum Bitch:cheer: op maandag 10 juli 2006 om 19:51:
hij werd geboekt voor main hardcore.­
en promo werd geboekt en niet rudie

ik heb ook niet gezegd dat ome proom dat gedaan zou moeten hebben..

ik zeg wat ik gedaan zou hebben
finishing profiles zal wel echt vet geil geklonken moeten hebben.. :)
Uitspraak van Meef op dinsdag 11 juli 2006 om 17:10:
ik heb ook niet gezegd dat ome proom dat gedaan zou moeten hebben..­

ik zeg wat ik gedaan zou hebben

ja oke maar ja volgende SB maar weer ome proom!!@!
nee, wortie teveel commercieel uitgemolken, laten ze Vince of Partyraiser maar doen ofzo
de live set van sensation van catscan vind ik echt 3x nix de set van promo op defqon daarin tegen is echt gruwlijk !
secret valley

Een heldenplaat?? :S Is dat die met dat kutmelodietje die er later in komt? Naar mijn mening het slechtste wat Catscan ooit heeft gemaakt.
Naast World is mine ben ik het verder wel met je eens.
Spraakmakend interview. :p
Noiko
Artiest Noiko
Uitspraak van Revolting Against op dinsdag 11 juli 2006 om 23:27:
laten ze Vince of Partyraiser maar doen ofzo

PARTYRAISER!!

dat zei ik voor dit jaar al!! maar dannog zou ik niet gegaan zijn dat licht s'ochtends is zooo sfeer-verneukend!!
en respect voor catscan dat hij zichzelf is! vin sowiezo in dit intervieuw dat hij respect verdient over zijn visie en waarheid over deze zaak!! wat de waarheid is kun je niet weten want we zijn er niet bij geweest! maar zoals ik catscan ken is die eerlijk, open en een man van respect!
Uitspraak van Real Nieky op woensdag 12 juli 2006 om 16:51:
de set van promo op defqon daarin tegen is echt gruwlijk !

lekkere vergelijking! promo defqon... catscan sensation!! whahahaha

(dan bedoel ik de feesten sensation en defqon naast mekaar he!)sensation is een soft commercieel klotefeest!! en dat noemen ze beste indoor feest?? pff doe mij defqon maar als feest:D:D das pas de shit!
Uitspraak van PFSquad MC op dinsdag 11 juli 2006 om 15:54:
Vindt jamemr dat hij sceletor vergeet op te noemen bij die artiesten !!!...­,

Die tenslote ook bij PAM aangesloten zit.­

En het voor mijn gevoel ook zeker gaat bereiken !.­

zekers :jaja:
Promo wordt al zo lang ik hem ken uitgepoept door verschillende Producers en Dj's die met hem gewerkt hebben.­ Ken deze geluiden al sinds 1997.­ Triest dat het nog steeds zo is!!! Gelukkig boeit deze muziek mij totaal niet meer, maar grappig om te lezen hoe breed de visie van Bart is!! Leuk interview!!
laatste aanpassing
catscan heeft goede producties, maar bakt er niks van achter de draaitafels..­
promo is iemand die te hoog uit zn bol doet..­
hij voelt zich de koning, en vind het publiek onderdanig..­
promo: het publiek heeft je gemaakt tot wat je nu bent..­!!


al met al..­ interessant interview..­
KOM OP Catscan en Promo.....­

Jullie zijn nou alle twee even kinderachtig.­

Jarenlang netjes uit elkaar gegaan en beginnen jullie ineens hierover...­ Ga volgende keer naar de Privé en ga het daar allemaal lekker uitroddelen.­ Jank het lekker uit..­

Had ik echt niet van jullie verwacht hoor.­
Idd Promo was Veeeele malen beter als Catscan, Ik was er alletwee de keren bij, vond het in 2004 sowiezo een veel betere 'Sensation' oh My my my Don't we all look fine tonight?..........­
Mensen die zeggen dat Promo het hoog in zijn bol heeft of arrogant is kennen hem blijkbaar niet goed genoeg.­
Hij beseft juist heel goed dat zijn fans hem maken tot wat hij is, en dat laat hij ook op Club r_­AW voornamelijk blijken.­
CATSCAN op sensation was mischien bagger..­
Maar op andere feesten knalt hij het dak eraf.­
Uitspraak van Ro-bin RSD op dinsdag 22 augustus 2006 om 15:18:
CATSCAN op sensation was mischien bagger..­
Maar op andere feesten knalt hij het dak eraf.­

Idd ckr als ie live gaat :jaja:

maar net als wat syco zei
sensation 2007 met SHADOWLANDS TERRORIST ;P
flinke sneer naar Promo.

(Y) interview
kent zeker goed draaien was r toen ie op hardmatic was en draaide lekker hard :D
hmmm, leuk die interviews
heb net opnieuw (tussenuren :P) die van promo en catscan gelezen. Het ene woord tegen het andere

ik weet alleen dan catscan en promo mijn eerste contact met hardcore waren en respect voor de releases

Alleen jammer dat catscan zich toch echt wel inhield op sensation
promo zal blijkbaar weten wat goed voor die jongen is wat ie wel en niet moet uitbrengen

PAM =­ Schijt!!!!
Uitspraak van jelted op vrijdag 6 april 2007 om 14:20:
promo zal blijkbaar weten wat goed voor die jongen is wat ie wel en niet moet uitbrengen

nouja zowieso...catscan gaat wel maar met korsakoff hoef je echt niet blij te zijn........doe mij s'Aphira maar:P
Uitspraak van Slaterrrr op donderdag 3 augustus 2006 om 05:08:
KOM OP Catscan en Promo.....­

Jullie zijn nou alle twee even kinderachtig.­

Jarenlang netjes uit elkaar gegaan en beginnen jullie ineens hierover...­ Ga volgende keer naar de Privé en ga het daar allemaal lekker uitroddelen.­ Jank het lekker uit..­

Had ik echt niet van jullie verwacht hoor.­

als jij ruzie of n aanvaring hebt met iemand wil je er toch ook over praten laat staan je ei kwijt tegen/bij vrienden of weet ik veel wie??

deze gasten zijn beroemd door hun optredens /producties en hebben talloze fans(zoals niet t geval bij jou duz), en n grote dance scene vraagt zich af hoe t nou in elkaar zit!!!
mag bart de mensen dan niet laten weten wat er zich nou echt heeft afgespeelt toen der tijd zodat iedereen n btje op de hoogte iz??

peace 2 all tha dj's out there !!!!!
zielig wat hij over promo verteld
promo= king of hardcore :respect:
-Speedcore
Vet om te draaien als je per beat wordt betaald.

Wat een droogkloot :p