Partyflock

Keep an eye on: Audiotricz

 

Keep an eye on: Audiotricz

door , gepubliceerd op
Keep an eye on: Audiotricz (afbeelding)
ArtiestAudiotricz Site
Kenneth en Léon, twee nuchtere Nunspeters die op het punt staan naar de top van hardstyle-scene te knallen als Audiotricz. Ze zijn pas een paar jaar bezig, maar tracks zoals 'Infinite' en hun splinternieuwe track 'Momentum' worden nu al massaal opgevangen door de hardstyle top. Wij waren nieuwsgierig naar hoe zij dit zelf ervaren? Jij ook? Lees het hier!

Uit wie bestaat Audiotricz en hoe zijn jullie samen gekomen?
Wij zijn Léon Benschop & Kenneth Kroes en vormen samen het hardstyle duo Audiotricz. We kennen elkaar al van jongs af aan en waren altijd goede vrienden. Beide waren we actief in de muziek, maar toen nog in verschillende genres. augustus 2012 zijn we samen de studio in gedoken om onze krachten te bundelen. Het werd al vrij snel duidelijk dat het zo goed tussen ons klikte, dat we in oktober besloten om samen te blijven werken onder onze nieuwe naam; Audiotricz.

Hoe zijn jullie 'ontdekt'?
Kort nadat we Audiotricz waren gestart hadden we al twee platen klaar liggen. 'We Are As One' & 'It Could Be'. Deze hebben we toen naar Scantraxx gestuurd. Diezelfde dag kregen we al een mailtje of we een gesprek wilde aangaan!

Wow wat goed! Stond Scantraxx Recordz ook bovenaan jullie lijstje?
Absoluut! Vanaf het moment dat we in aanraking kwamen met hardstyle was dit echt onze droom. Scantraxx is naar ons idee het grootste label binnen de hardstyle en onze style past daar ook erg goed bij.

Hoe kunnen mensen de 'Audiotricz-style' herkennen?
In onze euforische tracks zijn dat toch zeker onze manier van melodieën maken. Ook denken we dat onze benadering van sounds opvalt in al onze tracks.
Bij bijvoorbeeld 'Infinite' is het totaal anders. We wilde hiermee ook bewust iets anders doen. Iets waarmee we onze fans konden laten zien dat we meer kunnen dan alleen het maken van euforische hardstyle, ook in technisch opzicht. Dit is een sound die mensen zeker vaker zullen gaan horen en straks ook gaan herkennen als een Audiotricz sound!

Jullie nieuwe track Infinite is inderdaad een enorme hit. Kunnen we dit jaar nog meer van zulke knallers verwachten?
Zeker! We zijn momenteel aan het werken aan een follow-up, maar ook een remix in dezelfde stijl.

Klinkt goed! Jullie zijn dan ook niet voor niets in korte tijd behoorlijk populair geworden en jullie horen nu al bij de nieuwe generatie hardstyle artiesten. Hoe staan jullie hier zelf in?
Zelf ben je je daar eigenlijk niet zo van bewust. Momenteel zijn we gewoon lekker muziek aan het maken en we zijn erg dankbaar en blij dat dit goed wordt opgepakt!

En hoe voelt het dan om ineens fans te hebben?
Dat is nog steeds vrij onwerkelijk en bizar. Je merkt vaak dat mensen heel erg tegen je op kijken, wat in ons oog heel vreemd voelt. Mensen zijn soms ook erg verbaasd als je een gesprek hebt met een fan en ze het gevoel krijgen dat wij helemaal niet boven hen staan. Misschien ook onze nuchterheid als Nunspeters zijnde haha.

Kunnen jullie zeggen wat tot nu toe jullie mooiste moment is uit jullie hardstyle carrière?
Mondaybar, Zweden, onze eerste buitenlandse boeking. Echt een te gekke ervaring! Het was zo bijzonder dat de mensen helemaal los gingen op onze tracks, terwijl we nog maar zo kort bezig zijn. Heel de reis, het hotel en de overall experience maakte dit zeker het mooiste moment tot nu toe.

Het moge duidelijk zijn dat jullie toekomst er goed uitziet. Waar zien jullie jezelf over 5 jaar?
Lastig te zeggen! Wij hopen dat we nog steeds datgene kunnen doen wat we nu doen. Vooral op muzikaal gebied willen we onze horizon blijven verbreden. Niet zo zeer in verschillende genres, maar meer het combineren van verschillende invloeden binnen de hardstyle.

Jullie beslissing om een DJ carrière te starten is vast en zeker beïnvloed door bestaande artiesten. Welke artiesten zijn jullie voorbeelden?
Misschien een beetje standaard, maar Noisecontrollers, Wildstylez en Headhunterz zijn voor ons de voorbeelden waar we als artiest tegenop kijken. Dit omdat ze nog steeds de meest invloedrijke bijdrage leveren aan de scène. Zonder hen zou de hardstyle nooit zijn geweest als dat het nu is.

Met wie hopen jullie ooit een collab te maken?
Ik denk dat Noisecontrollers toch wel met kop en schouders op de eerste plek van ons verlanglijstje staat. Mede omdat hij een ontzettend muzikaal talent is en tegelijkertijd een groot inspiratiebron.

Kijkend naar 2014: Jullie hebben een hoop gigs op de planning! Is er een waar jullie het meest naar uitkijken?
Om er één te noemen is erg lastig aangezien er heel veel leuke feesten zijn! We kijken bijvoorbeeld uit naar: Beat the Bridge, XXlerator Outdoor & Megabase. Daarnaast doen we ook een hoop andere toffe gigs waar we helaas nog niks over mogen zeggen!

Check de agenda van Audiotricz →

Wij gaan dus ongetwijfeld nog heel veel van jullie horen dit jaar! Wij kijken er in ieder geval erg naar uit! Willen jullie ten slotte nog wat kwijt aan jullie fans?
Bij deze willen we iedereen bedanken die ons tot zover hebben ge-support! En we hopen jullie snel te zien op één van onze aankomende gigs!

Bedankt voor het interview mannen! Wij wensen jullie heel veel succes met jullie carrière en zullen jullie scherp in de gaten houden!

Volg Audiotricz ook via: facebookpage twitter soundcloud youtube discogs itunes instagram

bekijk bij iTunes

8 opmerkingen

Ken deze gasten niet, maar toen ik de artiesten naam zag wist ik precies welk genre zij produceren.­
laatste aanpassing
Tis nie wat en wordt niet wat.­
Prima plaatjes (Y)

Wat een gehaat weer hier, omdat ze de 'typische-mainstream-hardstyle-sound' maken? Kom maar op met die minnetjes....
Uitspraak van -FlockParty:yes: op dinsdag 4 maart 2014 om 11:29:
Kom maar op met die minnetjes....­

Er om vragen is er 1 krijgen.
Zal het ooit afgelopen zijn met de "coole Z's" voor commerciële hardstyle bois? Is het een verplichting van Headhunterz of zo? :/
Uitspraak van best of both worlds op maandag 3 maart 2014 om 15:53:
Ken deze gasten niet, maar toen ik de artiesten naam zag wist ik precies welk genre zij produceren.­

Hahaha, en dat het zlecht is.