Partyflock

Ricky Rivaro steekt de Noordzee over

 

Ricky Rivaro steekt de Noordzee over

door , gepubliceerd op
Onze eigen Ricky Rivaro nam onlangs een opmerkelijk stap, hij maakte namelijk de oversteek over de Noordzee om als A&R manager aan de slag te gaan bij het Azuli Records. In Engeland lijkt Rivaro al snel zijn draai te hebben gevonden, mede door de goede samenwerking met big names David Piccioni en Simon Dunmore. Partyflock voelde hem aan de tand over zijn werkzaamheden bij het langslopende platenlabel in Europa en vroeg hem bijvoorbeeld wat zijn nieuwe baan voor gevolgen heeft voor zijn werk als DJ en producer.

Ricky, vertel eens, hoe gaat het met je?
Het lijkt alsof alles momenteel vanzelf gaat eigenlijk, dus ik kan niet anders zeggen dan dat het goed met me gaat! Ik ben vol frisse moed aan het nieuwe strandseizoen begonnen en zit lekker in mijn vel. I'm a happy man!

We hoorden dat je sinds kort toegetreden bent tot het befaamde Azuli label en daar Artist & Repertoire manager bent geworden. Vertel daar eens wat meer over, hoe zijn ze bijvoorbeeld bij jou terecht gekomen?
Ik ben vorig jaar benaderd tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) door Simon Dunmore (naast eigenaar en oprichter van het Defected label, ook CEO bij Azuli en een echte muziekfreak). Hij vroeg of ik de gelederen wilde komen versterken bij Azuli Records en bood me de baan van A&R manager aan. We zijn reeds jaren goede vrienden en het voelde daarom voor ons allebei ook als de juiste match. Mijn sound sluit daarbij bovendien naadloos aan op het gedachtegoed van Azuli.

Voor de mensen die niet weten wat een A&R manager is, kun je uitleggen wat een A&R manager zoal doet?
Het staat inderdaad voor Artist & Repertoire, wat zoiets betekent als een veredelde muziek en artiestenscout. We signaleren, onderzoeken, tekenen, begeleiden en 'pushen' nieuwe artiesten en muziek voor ons label. Ik zie deze baan als een enorme uitdaging.

­[img left width=320 height=480]http://dump.partyflock.nl/5944/RICKYRIVAROBBKLEIN.jpg[/img]Zal er door je nieuwe baan veel in je leven gaan veranderen? Verhuis je bijvoorbeeld naar Engeland of blijf je wel in Nederland wonen?
Ik me nu vanzelfsprekend meer met andere artiesten bezig en wat minder met mijn eigen werk. Ik blijf echter wel lekker in ons eigen kikkerlandje wonen. Een keer per maand zit ik voor twee dagen in de UK, de rest doe ik gewoon vanuit huis. Dat gaat prima zo.

Je bent toch ook al een tijdje lekker bezig als DJ en producer, wat voor invloed heeft je nieuwe baan op deze bezigheden? Valt dit te combineren of zullen er prioriteiten gesteld moeten worden?
Ik stel absoluut mijn prioriteiten, anders is er geen combi mogelijk. Ik ga op DJ-gebied meer het kaf van het koren scheiden, door enkel nog boekingen aan te nemen op de intiemere en muzikale feestjes. Dit klinkt wellicht wat arrogant maar het is wel waar het in de basis op neer komt. Anders is het gewoon niet te combineren.

­[img right width=251 height=306]http://dump.partyflock.nl/5937/261288_regular.jpg[/img]Dit is overigens je kans om het label extra onder de aandacht te brengen bij onze leden, kun je wat meer over Azuli Records vertellen? Op welke stijlen richt het zich bijvoorbeeld en wie zijn de bekende artiesten van het label?
Dat wil ik maar al te graag! Azuli staat voor diversiteit, kwaliteit en vernieuwing. Azuli Records was in de jaren '90 een groot label, wat artiesten voortbracht als David Morales, Joey Negro en Fatboy Slim. Het label heeft daarna verschillende ups alsook ook downs gekend, maar staat er inmiddels weer goed op. We zijn helemaal klaar voor een hete en swingende zomer!

Grote man bij Azuli is natuurlijk oprichter David Piccioni, hoe is het om met hem samen te werken en wat voor rol speelt hij voor het label?
Ik ken David als een warme en vriendelijke persoonlijkheid. Bovendien heeft hij een enorme kennis aan muziek en visie op het gebied van A&R-ing. Hij laat Simon Dunmore en mij geheel vrij in onze werkzaamheden en staat (tot dusver in ieder geval) volledig achter al onze ideeën. Dat werkt heel prettig en daar zijn we erg blij mee.

Klopt het dat je ook je eigen radioshow bij Azuli hebt? Hoe is de invulling van de show en waar kunnen we deze beluisteren?
Dat klopt inderdaad, een keer per maand is deze te horen op www.azuli.com. Zoals ik al zei ben ik een keer per maand in Engeland, ik neem dan ook gelijk de show op en deze wordt vervolgens meteen online gezet.

Je hebt inmiddels ook al een mix-compilatie op Azuli uitgebracht (Global Guide '11), zul je in de toekomst nog meer releases gaan verzorgen?
Yes, dat klopt en was erg leuk om te doen. Na de zomer zet ik er weer eentje op mijn naam! Maar de eerstvolgende mix-compilatie zal op naam van onze grote vriend Olav Basoski komen. Houdt het in de gaten!

Kunnen we, nu er een Nederlander actief in de top van Azuli plaatsneemt, verwachten dat Azuli meer haar gezicht zal laten zien in ons land, bijvoorbeeld door het geven van feesten?
Jazeker, we zullen ons meer op Nederland gaan richten dan voorheen. Op dit moment ben ik apetrots om je te kunnen vertellen dat zowel Roul and Doors & Roul and Doors als East & Young exclusief getekend hebben bij ons label. Beide projecten komen uit Nederland en stonden al geruime tijd op mijn favorieten lijstje. Dus daar mag je wat van verwachten in de nabije toekomst!

Onlangs verscheen 'Azuli presents Miami '11', welke wij ook op onze site besproken hebben. Kun je wat vertellen over deze release?
De Miami compilatie van dit jaar is 100% David Piccioni qua tracklist en vertelt daarmee zeer zeker de rode draad achter het label. Je vindt er eigenlijk iets voor iedereen, zonder dat het te commercieel wordt. Het is echt een 'underground' compilatie, welke vooral zijn aftrek vindt onder DJ's en muziekliefhebbers.

­[img left width=320 height=320]http://dump.partyflock.nl/5940/[artist=596]_picture interview01.JPG[/img]Nu we het over Miami hebben, we nemen aan dat Azuli ook aanwezig is op de Winter Music Conference (WMC)? Ben je zelf ook van de partij?
De WMC blijft natuurlijk iets speciaals, hoewel ik het erg jammer vind dat tegenwoordig meer een groot feest is voor de party people dan businessvent. Vandaar ook dat we bij Azuli de bewuste keuze gemaakt hebben om de peilers meer op Ibiza en het ADE te richten, waar qua mogelijkheden veel meer potentie ligt voor ons label.

Voor degene die er nog nooit zijn geweest, is de WMC echt zo'n gekkenhuis qua feesten?
Absoluut, de WMC is een groot gek-ken-huis! Na zeven jaren op rij trouw aanwezig te zijn geweest weet ik waar ik over praat. Een week Miami en je bent niet alleen twintig jaar armer maar ook twintig jaar ouder!

Wat voor Azuli releases kunnen we nog meer verwachten in de loop van het jaar, staan er al interessante compilaties of albums in de planning?
Zoals ik al zei mixt Olav Basoski de volgende compilatie, welke nog voor de zomer uitkomt. Verder verwacht ik heel veel van de komende EP van Roul and Doors & Roul and Doors.

Tot slot, misschien heb je ze wel eens voorbij zien komen maar we hebben bijna elk jaar de Bloomingdale compilatie besproken op onze site, waarvoor jij telkens een mix verzorgde. Kunnen we dit jaar weer een mix van je verwachten of zit dit er niet meer in na je verhuizing naar Azuli?
Dit blijf ik zeker nog doen! Dit jaar is het alweer de tiende editie zelfs, Supertrots ben ik hier op! Ik kijk hier ook ieder jaar weer enorm naar uit, want dit is toch echt wel mijn kindje geworden.

Ricky, hartelijk dank voor de tijd die je genomen hebt voor dit interview. We wensen je veel succes bij Azuli en hopen nog veel van jou en het label te horen!
Heel graag gedaan, ik vond het superleuk om te doen. Hopelijk tot gauw!

www.rickyrivaro.com / www.azuli.com

5 opmerkingen

Goed bezig!
Leuk om te lezen dit interview. Nice job Bar. :bier: