Partyflock

Terras

Terras

door , gepubliceerd op
Terras (afbeelding)
"Wat een moedeloos makende bedoening." Anton zit naast me op het terras, met zijn ongeschoren gezicht en ongewassen haar probeert hij zijn kater te verbergen achter een grote zwarte zonnebril. Hij heeft de avond hiervoor iets teveel Chivas op. Anton is altijd heel gezellig als hij lekker aan de Chivas Regal zit, of 'Chievjes', zoals hij zijn lievelingswhisky koosnaamt. In het begin zijn het vaak diepzinnige gesprekken over de wereld, het wel en het wee, politiek, werk, literatuur, liefde. Chivas vindt hij vooral heel lekker als hij gewoon even naar vrouwelijk schoon wil kijken, zegt hij me altijd.

Na een paar glazen, als ik inmiddels alweer ben overgeschakeld op een gewoon biertje, wordt hij aanhankelijker en begint hij ook tegen wildvreemden te praten. Meestal eindigt een hele avond 'Chievjes' dan ook bij de taxistandplaats waar Anton even zijn relatie vergeet en de intellectueel uithangt door dingen te roepen als "Eej Frank! Lawenadenachtgaan! Lawenadenachtgaan*!", waarna hij vervolgens de hele taxi onderkotst. Het zijn altijd gezellige avonden.

Gisteren was ik er niet bij en de whisky is blijkbaar hard aangekomen. "Geen whisky meer voor mij", verzucht hij. "Ik drink nooit meer, dat zweer ik hier en nu op onze vriendschap." Met een grafkop en vastgeklampt aan zijn fles water zit hij onderuitgezakt naast me om, op mijn aandringen, een nieuwe bloesjesdag te overleven. Ik trek meestal zo begin juni mijn schoenen uit om ze pas half september weer aan te trekken. In die tussentijd loop ik op blote voeten of op slippers. En op slippers lopen zal ik. Blaren en spierpijn ten spijt. Het zomergevoel creëren desnoods barbecuen in de stromende regen.

Anton interesseert dat allemaal dan weer geen reet. Hij zit met zijn zonnebril op zijn hoofd een beetje rond te kijken en zich te ergeren aan de plebejers die voorbij wandelen. Hoewel er inderdaad tientallen opgepompte fitnessverslaafden en andere bouwvakkers langslopen, wordt mijn oog toch voornamelijk afgeleid door de Hoegaarden-meisjes (u kent ze wel, uit de reclame). "Waarom zitten we hier eigenlijk?" mompelt Anton. "Iedereen komt hier voor hetzelfde: Dat eeuwige baltsgedrag, die onuitstaanbare paringsdans en jij werkt er vrolijk aan mee En waar draait het op uit? Echtscheidingen, grenzeloos ingekakte stelletjes. Van dat vreugdeloze neuken. Ik kots daarop! Ik doe er niet aan mee, hoor." Kijk, het wordt weer gezellig.

Anton ratelt nog een kwartier door maar mijn aandacht wordt afgeleid door het groepje meisjes een paar tafeltjes verder.

Daar fladdert een rokje omhoog. Ik kan daar gewoon niet goed tegen dus kijk de andere kant maar uit. Ook daar ben ik niet veilig. Een serveerster komt op ons af, met de haren los, de arm geheven met het dienblad in de hand, pronte borstjes die vrolijk de wereld inkijken, ogen die licht lijken te geven terwijl ze in slowmotion op het terras, wat zeg ik, ons tafeltje, nee, op mij, afloopt. Mooie muziek begint te spelen, zonnestralen schijnen op ons en deze jonge vrouw, deze Mooiste Vrouw Ooit zit nu al tot aan het einde der tijden op mijn netvlies gebrand. En als ze Helena heet, start ik hier en nu een nieuwe Trojaanse oorlog.

"Heren! Kan ik jullie helpen?" vraagt mijn toekomstige echtgenote, mijn muze.
Ik kijk naar Anton. Anton zit met rechte rug in zijn terrasstoel. Hij is opeens een stuk breder, lijkt het wel. Zijn buikje is ook weg. Hij zet zijn zonnebril af en kijkt de serveerster aan. "Heeft u ook Chivas?"
pagina laatst gewijzigd op

120 opmerkingen

Ik krijg zin in de zomer!!
Sommige zinnen lopen niet helemaal lekker, maar hij is echt prima en leuk geschreven! Heb 'm gelezen met een lach op mn gezicht ;)
Hier was ik wel een beetje aan toe.­
Erg leuk.­
Ge-wel-dig column! Reageer meestal niet zo snel op columns maar deze is toch wel erg goed, ik zie het helemaal voor me :)

Good job, de zin in de zomer is nu inderdaad nog verder aangewakkerd!
Leuk stukje (Y)
Zomer in je bol column.. (l) it!
leuke column :)
de intellectueel uithangt door dingen te roepen als "­Eej Frank! Lawenadenachtgaan! Lawenadenachtgaan*­!"­, waarna hij vervolgens de hele taxi onderkotst.­

:lol:


Prachtige column :jaja:
oooooh,

verlang zo naar de zomer
leest lekker weg!
haha lache man
Perfectie, heerlijk om te lezen. Deze man weet wat een collumn is :yes:
Uitspraak van O L A op woensdag 20 januari 2010 om 12:16:
Uitspraak van Smiley © op woensdag 20 januari 2010 om 12:09:
Deze colum lijkt gewoon plagiaat:

http://tegekvoorwoorden.frankvanbergen.nl/page2/

Datum: 24 maart 2009(!!)

Zo kan ik ook colums schrijven


Het is dezelfde schrijver...

:roflol:
;) netjes
Talent. Complimenten! (Y) Hij is absoluut leuk genoeg om twee keer te publiceren.
Nice one :yes:
Het gaat in feite eigelijk hellemaal nergens over, maar hoe je het schrijft is echt geweldig..

Ga een boek schrijven over iets wat je echt intreseert ;P
geweldige column voel de hete zomer zon al branden in mn gezicht (H)
NICE COLUMN GA MAAR METEEN FF NAAR DE WALLEN VOOR N BIERTJE
hahah leuke column! :)
Dope column heb hem twee keer gelezen maar moet zeggen echt goed geschreven inderdaad! dope!
Jaaaah, zo kennen we m weer.­ Geweldig!
Yeah leuk:)
Dit ben net ik, op een zondagavond na 'n feestje, inclusief katertje van 1 bij 1m in de kroeg.