Partyflock

Gewoon genieten

Gewoon genieten

door , gepubliceerd op
Gewoon genieten (afbeelding)
Muziek, met een bass die je door voelt trillen in je hart. Mensen, die zich bewegen op de dreunen van het ritme. Jij, in je eigen wereldje aan het genieten van dit gebeuren.

Iedereen die ooit een goed feest heeft mee gemaakt, weet precies waar ik het over heb. De overweldigende sferen, goede DJ's, lichten en drank. En misschien ook andere middelen die god verboden heeft. Daar midden in de menigte, waarin je zo nietig en klein lijkt, sta je uit je bol te gaan. Het kan je niet schelen hoe laat of vroeg het is, of hoe warm of koud. Zolang de muziek maar niet stopt vind je het al lang prima. Je kwam hier met je vrienden, maar die zijn verdwenen, ze hebben zich verstopt in de grote massa mensen.

Tijd en plaats lijken te verdwijnen, wanneer je favoriete DJ plaats neemt op het podium. De klanken van de platen voel je door heel je lijf. Geweldig. Dit gevoel zou je met iedereen willen delen, maar stiekem houd je het het liefst voor jezelf. Als je om je heen kijkt, besef je dat je niet de enige bent die deze momenten weet te waarderen. De gezichten van je mede-feesters zeggen genoeg. Het is een super avond.

Nergens aan denken. Gewoon genieten. Dat vind je zo heerlijk aan deze nachten. Alles even aan de kant, niets is een probleem. Vreemden zijn je beste vrienden. Alles is prima. Je hoort de doordringende piepjes in de muziek, maar het blijft een raadsel waar ze nu precies vandaan komen. De laser lichtjes lijken net alsof je ze vast kan grijpen, en alle rotzooi die op de grond ligt merk je amper op.

Iedereen is zichzelf, aparte kleding stijlen, gekke brilletjes en rare toeters en bellen. Maar dat maakt allemaal niets uit. Alles kan, en alles mag op zo’n avond. Vrouwen in trainingspakken, of met weinig kledingstukken, mooie lichaamsdelen die zichtbaar zijn. Mannen zonder shirts, of met dikke truien. Tatoeages, piercings, er is van alles wat. Nederlanders, Belgen, Duitsers en nog meer nationaliteiten, het vormt allemaal één grote groep.

Terwijl je het wel bekende rondje loopt kom je langs de bar, en je merkt dat je ondertussen wel dorst hebt gekregen. Waar zijn die muntjes nou ook alweer. Alles zoek je af, je broekzakken, portemonnee en alle andere plaatsen waar het kan zitten. Dan herinner je je het, ze zitten in je pakje sigaretten, daar zou je ze altijd weten te vinden. Je haalt wat te drinken, en al drinkend loop je verder. Iedereen weet dat er niet meer gerookt mag worden, maar daar wordt niet te nauw naar gekeken. Dus ook jij steekt maar een sigaretje op. Je loopt te genieten, echt te genieten van dit hele gebeuren.

Je kan nog uren doorgaan. Maar dan ineens wordt er verkondigt dat dit het laatste nummer is en nog geen 10 minuten later knallen de lampen aan. De muziek verdwijnt en je belandt weer met twee benen op aarde. He verdorie, je had nog wel een paar uur door willen gaan. Langzaam maar zeker verdwijnt de menigte, en je vrienden komen van hun verstopplaats vandaan. Aan hun gezichten te zien hebben ze ook de nacht van hun leven gehad. Blij elkaar weer gevonden te hebben bespreken jullie alles wat jullie gezien en meegemaakt hebben. Hoe fantastisch deze nacht was, en wat balen dat jullie alweer naar huis gaan. Dan maar met zijn alle de jassen en tassen zoeken, en naar het station.

Je weet zeker dat er mensen zijn die in deze nachten precies het zelfde voelen als jou, dit zijn de echte liefhebbers. Daarom schrijf je ook dit verhaaltje, niet omdat er een doel in zit. Maar omdat je zeker weet dat tijdens het lezen de meeste lezers met hun gedachten terug gaan naar het allermooiste feest van hun verleden. Om ze even dat gevoel weer te laten voelen, die vrijheid, blijheid en kriebels in de buik. Gewoon even genieten.
pagina laatst gewijzigd op

428 opmerkingen

Uitspraak van Fleur * op donderdag 27 november 2008 om 17:46:
alles klopt gewoon helemaal, weet precies hoe het voelt
Uitspraak van mr. V op woensdag 26 november 2008 om 19:42:
Top geschreven krijg weer kriebels voor het volgende feestje

precies:D
jackers idw greetz peter bos
Helemaal waar zou het niet beter kunnen vertellen :D!
Elk feestje weer de nacht van mijn leven!
Zo hoort een feest te zijn!! als je dit leest krijg ik echt zin in een feest, lekker los gaan op de bass en genieten van alles en iedereen om je heen..­
Uitspraak van kl-n op zondag 23 november 2008 om 17:25:
herkenbaar

Idd klasgenoot,, hier doen we het uiteindelijk allemaal voor.. ! :D
De mooie momenten van de jeugd, genieten en nog eens genieten, :D
Ook hierbij wil ik een zegje doen tegen de regering.. ;)

Laat ons vrij, sluit ons niet op, daarmee haal je alléén maar de problemen op je kop !
Door van alles en nog wat te verbieden zal het echt NIET beter gaan met Nederland. (Y)
Damned you're f*cking right;), echt helemaal precies hoe ik mijn party's beleef!!!! Je verhaal klopt helemaal van begin tot het eind!!!! Ik had het niet anders geschreven:respect:

P.s. een klein dingetje, mijn vriendje verstop zich niet hoor;p
Zooooooooooo herkenbaar!!!!!!!!!!

En dat gevoel is O zo heerlijk ...­
Vanmorgen thuisgekomen om 9.­00 uur van een avond en een nachtje Essence in Utrecht.­

Armin van Buuren had een geweldige sessie!!!! Op de You stage waren echt allemaal grote namen zoals:

Markus Schulz, Richard Durand en natuurlijk mijn held Armin van Buuren.­ Tig keer beter als in Hasselt.­

Ik lees dit verhaal en ja hoor ik had het gisteren van 23.­00 tot 7.­00 uur dat gevoel..­ Zit hier nu en zou willen dat het weer gisteren 20.­00 uur was.­

mmmmmmmmmm Enjoy live!! xxxx
Uitspraak van *maud** op vrijdag 28 november 2008 om 19:11:
Uitspraak van Fleur *­ op donderdag 27 november 2008 om 17:46:
alles klopt gewoon helemaal, weet precies hoe het voelt
column denk al zo'n 10 keer gelezen, echt super geschreven!
heel erg herkenbaar hahah
en gaan met die banaan ....­GASSE MET DIE ZOOOIIII WE GAAN NOG NOE NAAR HUISSSS>.....­
laatste aanpassing
Prachtig geschreven. (Y)
geweldig:respect:
dit is de precieze manier van denken! alleen weet 'k dat naderhand meestal niet meer hehe
Jaaa afgelopen zaterdag Nightmare, precies hetzelfde meegemaakt!!! Net zo fijn.­
leuk geschreven (y)! zeer herkenbaar :jaja:
super geschreven heb gewoon beetje kippenvel der van heerlijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jaa dit is... nouuu ik hoef het geen eens te zeggen:P

ga zo door goeedddddd geschreven.
Super verhaal
t klopt precies wat je zegt;) nmooi verhaaltje!:D
Wat een topverhaal.­ Zo kan je nog eens je gedachtes afgaan naar mooie feesten die je hebt meegemaakt.­ Ga zo door! Thanks,
idd genieten en leven tot het einde ..­ elke feest een FEEST !!
Heeeeeeel herkenbaar! Ieder feestje opnieuw (met uitzondering van laatst toen ik om 5.­00u met mijn hoofd op een tafel in slaap ben gevallen hahahahahha),...***­kuch!
dit is zeker de waarheid want zo voelt het en zo hoord het te voelen