Partyflock

Sport zuigt

Sport zuigt

door , gepubliceerd op
Sport zuigt (afbeelding)
Toen ik klein was moest ik op een sport. Iedereen in mijn klas zat op een sport, dus ik moest ook, vond iedereen behalve ikzelf. Ik wist een ding zeker: het mocht zeker geen teamsport zijn, want ik hou niet zo van teamsporten. Eigenlijk hou ik helemaal niet zo van sporten. Ik heb wel wat beters te doen, hou ik mezelf altijd voor. En dat is ook; de ene week werk ik veel, de andere week moet ik mijn dvd's sorteren, gisteren heb ik weer drie afleveringen van Twin Peaks zitten kijken en vanavond heb ik vrijgemaakt om al mijn cd's terug in de goede hoesjes te stoppen. Veel belangrijker zaken, dus. Ik heb gewoon niet zoveel met sport en de sfeer die er omheen hangt. Bij gym op de middelbare school had ik dan ook steevast een 'blessure'. Ik ging liever het schoolplein vegen dan voor de veertigste keer de volleybalregels niet begrijpen. Sport is een wereld die niet bij mij past. Een rondje langs sportscholen bevestigde mijn gevoel van onbehagen alleen maar.

Voetbal, bijvoorbeeld: Leuk om naar te kijken zolang het een WK is en ik elke speler bij naam ken. Ik vind het altijd zo jammer dat veel aanhangers van deze sport een gebrek aan relativeringsvermogen hebben. Ik heb ook niet zoveel met tennis of squash. Voordeel van squash is dat ik niet de hele tijd op zoek ben naar ballen die overal heen vliegen en gewoon door m'n hok kan blijven rennen. Het schijnt ook goed te zijn voor je spieren en conditie, maar dat is gelogen; ik word er alleen heel erg moe van en geen spierbal te zien.
Een aantal jaar geleden ging ik naar een sportschool om te fitnessen. Meestal zat ik mezelf helemaal in het zweet te werken om een beetje figuur op te bouwen, terwijl er alleen maar fitnessverslaafden rondliepen op die sportschool waarbij ik totaal in het niet viel. De muziek stond er ook heel hard waardoor ik mijn discman met zelf meegebrachte muziek blijkbaar niet mocht luisteren. Ook waren er allemaal meisjes met veel te strakke lichamen in spandexbroekjes en daar kan ik niet zo goed tegen.

'Ga dan een denksport doen!' zei iemand eens tegen me. Schaken is natuurlijk erg spannend, maar bij denksport denk ik alleen meteen aan volkskrantlezers en intellectuele britten met hele witte hoofden. Liever iets anders, dus. Een vriendin wees me eens op yoga. Dat was hip, zei ze. Yoga is verschrikkelijk. Er liepen allemaal vegetarische vrouwelijke dertigers met kort haar rond en tussen deze bio-voedsel-liefhebbers moest ik mezelf in de meest gekke standjes positioneren. Veel mensen zweren bij deze vorm van lichaamsbeweging. Het deed me ook onherroepelijk denken aan tae-bo. Tae-bo is een sport die vooral leuk wordt gevonden door diezelfde reeshofdertigers die ik op de sportschool rond zag lopen. Basketbal (ik ben te klein), hockey (ik wil niet triest op zondagmiddag in mijn hockeyoutfit in de kroeg hangen), waterpolo (weet je wel wat daar onder water gebeurt?), zwemmen (alleen op vakantie. In de zee), ik kan gewoon geen enkele sport vinden die mij aanspreekt.

Totdat ik joggen ontdekte. Het is gratis, het is hip, iedereen in New York doet het, je kunt je MP3speler meenemen en je kunt het overal doen. Je conditie verbetert aanzienlijk en als je even doorzet kun je de Ten Miles zelfs meelopen en kom je in de krant. Ik besloot me over te geven aan het joggen. Dus vorige week liep ik om acht uur 's ochtends bij het noord- oost tangent tussen de weilanden mezelf weer gruwelijk uit te sloven. Mijn hart maakte overuren, het zweet gutste over mijn hele lichaam en ik zou me er niets over verbazen als ik ter plekke ter aarde zou storten. Wat een ellende. Maar ik wilde doorzetten; ik wilde iedereen laten zien dat ook ik aan mijn gezondheid denk. Ik zag mezelf al in slowmotion over de eindstreep van de New York Marathon lopen. De realiteit was dat ik inderdaad slowmotion rende, maar niet geheel met opzet. Ik ging kapot. In de wei stond een koe. Ze keek me aan met een uitdrukkingsloze blik. Ik keek naar de koe en er was een wederzijds begrip. Waar maak je jezelf toch weer druk, leek het koebeest te zeggen. En ze had gelijk.

Vanavond de laatste aflevering van Twin Peaks gekeken. The Sopranos schijnt ook leuk te zijn
pagina laatst gewijzigd op

450 opmerkingen

inderdaad nja iedereen moet dat zelf weten...
hockey en volleybal zijn the bomb:P
Je komt met deze column weg omdat je het volledig bij jezelf houdt. Goed werk (Y)

For me: ik vind sporten lekker, maar toch heb ik er nooit zin in :P
Uitspraak van zuster marieanne op dinsdag 18 maart 2008 om 18:35:
Uitspraak van ParaBanaan op vrijdag 14 maart 2008 om 13:52:
je houdt niet van sport ben je homo ofzo
oke je hoeft het niet te doen maar zien dat is gewoon mannelijk

Jaaaah thanks parabanaan.....nou heb ik EINDELIJK een goede reden om NIET te sporten........IK BEN EEN VROUW!!!!!!!!!!!

Gelukkig hoef ik niet te sporten....ik kom toch lekker niet aan :D:D:D

Maar fiets wel bijna altijd naar de stad (tenzij t heeeeeel hard regent...O:))

Uitspraak van Charzz (L) Martyn op woensdag 19 maart 2008 om 21:28:
en mijn eigen sport

En die ook Charzz :P
laatste aanpassing
Ik besta niet zonder sport (L)

Voetbal!

En Gym me lievelingsvak (L)
Uitspraak van ghk op donderdag 20 maart 2008 om 15:43:
For me: ik vind sporten lekker, maar toch heb ik er nooit zin in

Same here, maar als ik er ben ( fitness centrum ) dan hek er wel zin in :P
deze man heeft gewoon helemaal gelijk~!sport pffff blegh!helemaal dat voetbal...noem me een watje,maar daar heb k toch zoooo'n hekel aan!
en t ergste is,je wordt r zo langzamerhand mee doodgegooit!
miss dat ik daar maar is een column over moet gaan schrijven B)
jahwatteee...wat een tijd verneukerij
Sport is ook niet echt mijn ding... kan wel leukere dingen bedenken om te doen.. en m'n gezondheid is beter dan van al die profvoetballers die op hun 30e dood neervallen op het veld ;)
leuke collum :)

maar om mijn tijd nou te vullen met dvd's sorteren en cd's in hoesjes duwen? dat bezorgd je ook geen spierballen ;)

ik ga toch liever 3x per week naar de sportschool..

lekker trainen, en daarna ontspannen in de sauna of onder de zonnenbank:P:P

mjah ieder zijn eigen.. ;)
school plein vege you sick or something
andermans tering zooi opruime ovah me dooie lijk gek :P
majah je mot zeluf wete wat je doet
:)
laatste aanpassing
hakke das mijn sport en daar krijgde conditie van
hahaha
jaa sommige mensen zijn gewoon lui:P
Uitspraak van PasMaNNi op maandag 24 maart 2008 om 13:49:
Sport is ook niet echt mijn ding... kan wel leukere dingen bedenken om te doen.. en m'n gezondheid is beter dan van al die profvoetballers die op hun 30e dood neervallen op het veld

echt slap vind ik dit, wat is dan wel gezond op de bank hangen met een zak chips en je bedenken wat voor nuttigs je die dag weer uit had kunnen voeren. Stelletje luie flikkers, ik werk fulltime en sport 4x in de week. Weet ook, dat is mijn ding, maar dood neervallen op je 30ste doe je volgends mij alleen maar als je ongezond leeft.
Allereerst wil ik zeggen dat ik sporten heerlijk vind en dat ik er mee door ga tot ik niet meer kan, sport is gezond alleen TOPsport zet ik mn vraagtekens bij.
Dood neervallen heeft niks met sporten of gezondheid te maken, je gaat of je gaat niet...
Tuurlijk is sporten gezonder dan op de bank hangen met een zak chips, maar dat wil niet zeggen dat sporters automatisch gezonder zijn dan mensen die niet sporten...
Ik rook/drink zit vaak op de bank met een zak chips en doe een hele hoop andere dingen die niet gezond zijn, maar ik heb een (zware)fysieke baan en ik sport ook 4 dagen p/w... Dus ben ik nou gezond of hoor ik bij die groep bankhangers met zak chips die niet ouder worden dan 30:S:P
laatste aanpassing
nou het ligt er aan wat voor sport

sex is ook een sport je houd je conditie in pijl haha,,
fitnis is een goede sport
kickboxen ook...en lekekr los gaan op een feesseie uitleven hoppaaaa!!!!!!
3x per week, 2xtrainen 1xwedstrijd, voor korfbal, A1

,3e van nederland :D
laatste aanpassing
Uitspraak van ||-||ELL*YE@H op dinsdag 18 maart 2008 om 17:39:
je houdt niet van sport ben je homo ofzo

Dus als je niet sport ben je homo:roflol:

Wat een dom gelul is dat zeg!!
Echt de stomste opmerking van de maand

:loser:

Elke week flink stuiteren over de dansvloeren is voormij een sport:D
dan beweeg je alles mee,dus een goede beweging
en ik fiets elke dag naaar skool enzo en loop ook wel es
Dus terwijl je met je dagelijkse dingen bezig ben dan sport je eigenlijk ook!!:P:D toch!!
laatste aanpassing
Uitspraak van (L)Ashley(L) op woensdag 26 maart 2008 om 18:03:
echt slap vind ik dit, wat is dan wel gezond op de bank hangen met een zak chips en je bedenken wat voor nuttigs je die dag weer uit had kunnen voeren. Stelletje luie flikkers, ik werk fulltime en sport 4x in de week. Weet ook, dat is mijn ding, maar dood neervallen op je 30ste doe je volgends mij alleen maar als je ongezond leeft.

achjoh je de tafel al aanraakt kun je al k*nker krijgen dus

en ik hoor zoveel dat mensen die erg gezond leven en sporten dat die ernstig ziek worden en ook al met een 30ste of jonger overlijden!!
Uitspraak van ghk op donderdag 20 maart 2008 om 15:43:
For me: ik vind sporten lekker, maar toch heb ik er nooit zin in

Deze mening is ook bij mij van toepassing, jammer genoeg.. :P
och man heerlijk is dat toch ..lekker sporten!!

mag graag voetballen:D lekker achterlijk achter een bal aanrennen en er snoeihard tegen aan trappen:D

heb daarna het gevoel van..ahhh heerlijk ik heb weer wat gedaan inplaats van op de bank hangen en tv kijken met een zak chips ofzo!!

al denk je van ik heb sporten niet nodig, BULLSHIT,,sporten is gezond!! je hebt iedere dag minstens een uur beweging nodig!! en 2 keer in de week intensief sporten!
laatste aanpassing
geef mij maar nachtsport...
juist sporte is geschikt man
nou ng stoppe met drugs :)
Uitspraak van miss2 op woensdag 2 april 2008 om 11:44:
geef mij maar nachtsport...

goeiee:P
maah joah idd met sport hebbie dan wel blessures mah dat zegt niet dat sport ongezond is :lol: hoe wil je dan voorkomen dat je dik word? :P keijk ik heb geen problemen met dik worden want dat word ik togh niet ;) en als je de sport ook goed ken dan kan jij je brood met verdienen en nog veel meer (Y) ;)
Pff groot gelijk.
met sporten bereik je niets.. je verspilt alleen je tijd..
alleen als ik uit ga sta ik de hele avond te dansen.. genoeg sport voor 'n weekje. ;)
Uitspraak van #YOUR NIGHTMARE. op maandag 14 april 2008 om 14:17:
met sporten bereik je niets..

hoe bedoel je? met sporte bereik je niets?:O
das niet goeie dame:P je bereik er heel veel mee :P
als je pro bent ofzow dan krijg je er togh wel wat voah trug ;)
en ookal ben je geen pro je verbrand tog wel vette :P
Uitspraak van #YOUR NIGHTMARE. op maandag 14 april 2008 om 14:17:
alleen als ik uit ga sta ik de hele avond te dansen..

tsjaaaah zoow kan het ook :P
Boks 5 keer in de week is goed voor je conditie en agressiee
beter dan op de bank zittee hahaha gekkigheid
ik masturbeer gemiddeld 12 keer per dag,, goed voor mijn conditie en mijn hart.. verder doe ik ook nog aan: ballet, turnen, gymnastiek,paardrijden en kurling